|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν βλέπω κάποια σχέση μεταξύ νιτρικών και πιασίματος μπολιού. Αν έπιασε το μπόλι θα σου έχει δώσει μια καλή βάση για ανάπτυξη βιολογίας που θα τρώει την αμμωνία και τα νιτρώδη. Τα νιτρικά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Ίσα - ίσα που η μη άνοδός τους ίσως σημαίνει ότι δεν έχει στρώσει το φίλτρο σου. Ίσως.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα φίλε μου, όπως σου είπαν και τα άλλα παιδιά, ο μόνος τρόπος για να ξέρεις και να καταλάβεις σε τι κατάσταση είναι το ενυδρείο σου είναι να πάρεις υγρά τεστ και για τα 3.
NO2 NO3 Αμμωνία. κάνε μετρήσεις για αυτά και θα καταλάβεις και μόνος σου αν έπιασε το μπόλι, αν έχει αναπτυχθεί η βιολογία, αν η ιχθυοφόρτωση είναι σωστή, αν ταϊζεις πολύ, κτλ... Μόνο με μετρήσεις και ελέγχοντας τις καθημερινές ρούτινες, θα είσαι σε θέση να κατανοήσεις τον κύκλο που κάνουν. Μην αγχώνεσαι.... καλά τα πας. Ξεκίνα και τις μετρήσεις και θα είσαι σούπερ. |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πολύ Λάμπρο ! Πάω να αγοράσω σήμερα και ξεκινάω από το απόγευμα μετρήσεις!
------------------------- Λοιπόν παιδιά. NO3 25. NO2 0. NH3 NH4 0. Τη βοήθειά σας !! ------------------------- Υπενθυμίζω, στο ενυδρείο έχω ψαράκια εδώ κ 7 μέρεςκ εχω βάλει μπόλι 1 μέρα πριν βάλω τα ψάρια Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη repfar : 15-11-16 στις 21:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είσαι άσχημα. Στρωμένο δείχνει. Απλά είναι ώρα να κάνεις αλλαγή νερού να πέσουν τα νιτρικά.
Με ποιά τεστ μέτρησες? |
|
|||
|
|||
![]()
Με υγρά τεστ της Sera. Το NH3 Κλεόβουλε γιατί δεν είναι φυσιολογικό πχ ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ποιός το είπε? Φυσιολογικό είναι όταν είναι 0 σε στρωμένο φίλτρο.
Κάνε μια αλλαγούλα τώρα ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αυτό σημαίνει ότι το μπόλι έπιασε. Κάνε μια μεγάλη αλλαγή νερού (50%) να πέσουν τα νιτρικά στο 10 και θα είσαι κουφέτο. ¶στα 1 μέρα νηστικά μετά και ξαναμέτρα μεθαύριο |
|
|||
|
|||
![]()
Α ρε παιδιά , σας ευχαριστώ πολύ !!! Πολύ χάρηκα τώρα !!! Εν τω μεταξύ μεγάλωσαν τα άτιμα !!
|
|
|||
|
|||
![]()
χαχαχαχαχχαχαχαχαχαχα
χαζομπαμπά.....να τα χαίρεσαι |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ Λάμπρο !!!
![]() ------------------------- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη repfar : 15-11-16 στις 21:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ όμορφα τα ψαράκια σου. Μπράβο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Κράτα το βίντεο και δες το πάλι όταν ο κυρίαρχος acei φτάσει τελικό μέγεθος
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα παιδια. Ισχύει ότι για να μη μαλώνουν οι κιχλίδες, βάζεις πολλές στο ενυδρείο ώστε να μην διεκδικουν συγκεκριμένο χώρο ?
|
|
||||
|
||||
![]()
οχι!ετσι κι αλλιως πως θα βαλεις παραπανω ψαρια απο οσα σηκωνει ενα ενυδρειο?αυτο το λενε οι αμερικανοι που βαζουν σε 400 λιτρα 50 ψαρια..ετσι κι αλλιως λαθος δεν ειναι?
|
|
|||
|
|||
![]()
Στα 300 λίτρα δηλαδή μέχρι πόσες κιχλίδες μπορώ ?
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν υπαρχει απαντηση σε αυτο.
τι μηκος εχει το ενυδρειο?τι κιχλιδες θα βαλεις?τι φιλτρα εχεις?τι υποστηρίζει το στησιμο με τις πετρες? σιγουρα μπορεις να βαλεις 2 χαρεμια(1+4) mbuna και με το καταλληλο στησιμο βαζεις και τριτο αν αυτα τα ειδη ταιριαζουν μεταξυ τους.. αν ομως βαλεις αυλονακαρες θα μεινεις σε ενα ειδος απο αυτες και καποιο αλλο συμβατο ειδος απο την κατηγορια των χαπς.. τι θες να κανεις??? |
|
|||
|
|||
![]()
1.21 μηκος και εχω ηδη 4 acei, 4 lambido caeruleus & 4 saulosi. Φιλτρο fluval 406. Με παιρνει να βάλω tropheops chiluba και melanochromis auratus ?
|
|
||||
|
||||
![]()
οχι
![]() και σαν αριθμους αλλα και σαν χαρακτηρες..ξερεις βασικα τι σημαινει melanochromis auratus?θα σου πω εγω..ακομα και οι πιο εμπειροι χομπιστες με μεγαλυτερα ενυδρεια δεν τα επιλεγουν καθολου.τα ψαρια αυτα μπορουν ανα πασα στιγμη να γινουν δολοφονοι.ειναι πολυ ευκολο να σου τα ξεκανουν ολα και να μεινουν μονα τους.γι αυτο μην παραφορτωνεις το ενυδρειο σου.μια χαρα ειναι τα ψαρια που εχεις! |
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αμα βάλω πηλινο αντικείμενο μέσα στο ενυδρείο , θα έχω θέματα ? Όχι βαμμένο ούτε λουστραρισμένο
Βασίλης Κ. |
|
||||
|
||||
![]()
Τι το θέλεις το πήλινο? αφύσικο θα είναι αν και δεν θα πειράξει σε τίποτα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ένα πυθαράκι σκεφτόμουν να αγοράσω για να βάλω... Πήρα και μια ανούμπια, θα τη φυτέψω αύριο. Θα πιάσει στην άμμο μου ?
http://www.aquavivere.gr/eksoplismos...sand-5-kg-3980 Βασίλης Κ. |
|
||||
|
||||
![]()
Την anubia δέστην σε πέτρα..........δεν φυτεύεται!!Το πιθάρι δεν θα το έβαζα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Τζάμπα την πήρα ?
Βασίλης Κ. |
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Τι εννοεις δε φυτεύεται ?
Βασίλης Κ. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν την φυτεύεις στο υπόστρωμα,την δένεις πάνω σε πέτρα ή ξύλο.
|
|
|||
|
|||
![]()
Και οι ρίζες πάνω στην πέτρα ?
Βασίλης Κ. |
|
||||
|
||||
![]()
Την Ανουμπια την δένουμε πάνω σε πετρα ή σε ξύλο,
και με το καιρό οι ρίζες αγκαλιάζουν και βεντουζάρουν εκει που την δέσαμε. Οι ρίζες δεν μπαίνουν μέσα στον βυθό, την δένεις με ψιλή πετονιά ή με ακρυλική κλωστή και την αφήνεις, όσες φορές έδεσα φυτό με βαμβακερή κλωστή σε 2-3 ημέρες η κλωστή σάπισε και το φυτό έφυγε. Την ακρυλική κλωστή τη ξεχωρίζεις με αναπτήρα, την βάζεις κοντα στη φλογα και αν αρχίσει να λιώνει πριν πάρει φωτιά είναι ακρυλική, αλλιώς αν πάρει μόνο φωτιά είναι βαμβακερή, επίσης οι ακρυλικές δεν ξεβάφουν. Δέσιμο απαλό χωρίς να τραυματίσεις τη ρίζα
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Nέος με φυτά | Lightt | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 25-01-16 20:37 |
Ερωτήσεις-Απορίες πριν το ξεκίνημα του malawi!! | \/ag | Malawi | 7 | 22-03-11 15:46 |
Ξεκίνημα 450 Ltr Malawi | Maax | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 44 | 09-05-09 07:30 |