|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Οχι 10ωρος φιλαρακι θα γεμισεις αλγη πριν καν το καταλαβεις..7-8 ωρες ειναι το καλυτερο...λιγο πριν αρχίσει να σκοτεινιάζει να αναβουν οι λαμπες οπως ειπε και ο Diskus
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Αν θα έχω πρόβλημα αλγης εννοείται θα τις μειοσω. Ευχαριστώ για την απάντηση
Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Όμορφη η κατασκευή σου, αλλά απο χθες πρόλαβε να ξεμυρίσει το βερνίκι;
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ, ναι προλαβε.
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ ΔΕΝ έγραψα λίγο πριν σκοτεινιάσει... τα δικά μου πχ. αρχίζουν να ανάβουν στις 13.00.-
![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diskus fan : 08-10-16 στις 14:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Διόρθωση: σταδιακά θα μειοσω 😉
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Diskus fan Εγώ [B]ΔΕΝ[/B] έγραψα λίγο πριν σκοτεινιάσει... τα δικά μου πχ. αρχίζουν να ανάβουν στις 13.00.-
![]() ------------------------- Στο άναμα θα πρέπει να έχει ήδη μπει φως για 30-45 λεπτά στον χώρο που βρίσκεται το ενυδρείο... πχ. από ένα παράθυρο. Αυτό ερμηνεύει ότι λίγο πριν σκοτεινιάσει έξω δηλ στις 4-5? να αναβουν τα φώτα ώστε να μην έρχεται απότομα η αλλαγή και στρεσσάρει τα ψάρια...
|
||||
|
||||
![]()
Τα έγραψα τόσο αναλυτικά... και ΔΕΝ έγινα κατανοητός;
"Στο άναμα θα πρέπει να έχει ήδη μπει φως για 30-45 λεπτά στον χώρο που βρίσκεται το ενυδρείο... πχ. από ένα παράθυρο. Παρόμοιο πράγμα στο σβήσιμο... ΔΕΝ θα πρέπει να επέρχεται απόλυτο σκοτάδι... πχ. με ένα αναμμένο φωτιστικό ή τηλεόραση κλπ. Η καλύτερη περίπτωση φυσικά είναι... να χρησιμοποιείς κάποιο σύστημα ανατολής-δύσης." Έγραψα και ότι... "τα δικά μου πχ. αρχίζουν να ανάβουν στις 13.00". Διορθώθηκε η ερμηνεία; |
|
||||
|
||||
![]()
Χεχεχε καπως..η καλυτερη φαση παραυτα ειναι ανατολη δυση και σου λυθηκαν τα χερια...
|
||||
|
||||
![]()
Κόστος;
|
||||
|
||||
![]()
Μια λεντ ταινια μπλε η πιο απαλο φως,αναβει πχ στις 14:00 και κλεινει στις 16:00 ενω τα φωτα σου αναβουν στις 15:00 λ.χ..
Επειτα αναβει στις 00:00 και κραταει εως τις 2:00 ενω τα φωτα σου κλεινουν στις 1:00.. Παραδειγματα σου δινω... Εγω ετσι τα εχω καπως και τα ψαρια ειναι μια χαρα κομπλε... Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Μ/χ +λεντ ταινια κανα 15αρι μαξ υπολογιζω Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
![]() ![]() --------------------- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lth1 : 08-10-16 στις 15:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ααα.. Εγώ νόμιζα dimmer... Αυτό που λες θα το κάνω.
|
||||
|
||||
![]()
Και με dimmer γινεται δεν λεω
|
||||
|
||||
![]()
Το κόστος είναι σχετικό και εξαρτάται από το τι χρησιμοποιείς για φωτισμό... λάμπες ή λεντοταινίες.
Έχω για χρόνια ένα σύστημα ιδιοκατασκευή για Τ5 (φθορίου) και περιμένω να μου έρθει (από το εξωτερικό) ένα για λεντοταινίες (σχετικά φτηνό... και κινέζικο). Το δεύτερο ΔΕΝ γνωρίζω τι θα μου βγει... το άλλο είναι δοκιμασμένο και είναι μια χαρά. Στο θέμα φωτισμός... υπάρχει και κάποιο παρόμοιο σχέδιο (για φθορίου), για κατασκευή.- ------------------------- Παράθεση:
![]() Έχεις δει να ανατέλλει μπλε ήλιος... να φωτίζει μπλε φεγγάρι; Πως γίνεται να "κολλάτε"... σε τέτοιες ιδέες; ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diskus fan : 08-10-16 στις 15:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ θα πάρω την αδιάβροχη λεντοταινια από τα τζάμπο με δέκα ευρώ, και θα ανάβει μια- μιαμισι ώρα πριν και μια-μιαμισι ώρα πριν και αφοτου αναψει- σβήσει ο κύριος φωτισμός.
Είδα κάτι τιμές για dimmer και τρελάθηκα... Καλύτερα να παρω δεύτερο ενυδρείο. Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ειναι αποψη ![]() Το αποτελεσμα που θελεις το εχεις..??Να μην υπαρχει στρες??ειτε μπλε ειτε ροζ ειτε φουξια ειτε οτι χρωμα σου κατεβει...ποια η σημασια..?? Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Τα ψαράκια είναι πολύ χαρούμενα!😊😊😊 Lth1, είχες δίκιο πως θα σιαξουν με το σωστό φωτισμό. Εγώ θα προσπαθήσω όσο το δυνατόν να κοιμηθώ τη φύση τους με άσπρη λεντοταινια για το φεγγάρι ,και την ανατολή προς το παρόν, αργότερα θα πάρω μία λεντοταινια με τέρμα θερμό φως, για να μιμηθω την ανατολή. Μου αρέσουν τα μπλε φώτα, αλλά φοβάμαι την αντίδραση των ψαριών μου. 😉
|
||||
|
||||
![]()
Σε πληροφορώ οτι ειναι 100% το ιδιο πραγμα...τα δικα μου μια χαρα ειναι και με τα μεν και με τα δε...σκεψου οτι εγω τα 3 προβολια τα αναβω και τα σβηνω σταδιακα...βαλε και την λεντ την ταινια...ολα μια χαρα...εγω στα λεω αυτα γτ πηρε το ματι μου κατι ανουμπιες....αν πιανεις αλγη συνεχως μετα θα εχουν προβλημα τα φυτα...
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Βαλε και κανα βιντεο να δουμε κατασταση ![]() Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
![]() ![]() --------------------- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lth1 : 08-10-16 στις 17:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Σχετικά με τον φωτισμό και την προσομοίωση μέρα-νύχτα, έχει κανείς δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο με το βίντεο που παραθέτω?
https://youtu.be/xZxyvfhaKM0 Φαίνεται εντυπωσιακό και το κόστος του ιδιαίτερα προσιτό, γύρω στα 20 ευρω http://m.ebay.co.uk/sch/i.html?isRef...15&_mwBanner=1 Τι χρώματα λεντοταινιες να χρειάζονται άραγε? Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Μία μπλε, μία πορτοκάλι, μία κόκκινη, μία άσπρη και ο κυρίως φωτισμός (φθωριου μάλλον). Πολύ καλή ιδέα, με εβαλες σε πειρασμό😉.
|
||||
|
||||
![]()
Το έψαξα λιγακι το θέμα και τελικά δύο ταινίες χρειάζονται. . Μια για το λευκό φως και μια rgb. Στην τελευταία μπορεί να απομονωσει τα επιμέρους χρώματα γιατί έχουν ξεχωριστή παροχή να το πω έτσι. Κανάλι και χρώμα δλδ.
Παράγγειλα τα απαραίτητα και σε κανα εικοσαημερο θα έχω νεότερα. Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Α, ωραία. Κράτα με ενήμερο γιατί με ενδιαφέρει.😊
Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
https://padlet.com/fishermen1234gree...s/ps2qxo7nmy9p Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Fishermen1234 : 10-10-16 στις 13:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Προσπαθώ να είμαι όσο πιο κοντά, σε αυτό που βλέπω πιο φυσικό.- ![]() ------------------------- Παράθεση:
Δουλεύω ήδη άλλο σύστημα με λάμπες... αλλά αυτό... το περιμένω να έρθει σε μερικές μέρες. Το κόστος του είναι σε λίρες γι' αυτό "βγαίνει" λίγο πιο πάνω (περί τα 25 ευρώ). Έχει 5 κανάλια... για λεντοταινίες. Τα χρώματα που χρησιμοποιεί ο τύπος στο video... προσωπικά ΔΕΝ μου αρέσουν.- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diskus fan : 12-10-16 στις 10:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον, αγορασα μια λεντοταινια
3watt για μουνλαιτ . Ποσες ωρες πριν και μετα το ανοογμα του κυριως φωτοσμου θα πρεπει να αναβει; Στάλθηκε από το Turbo-X_pi μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω την εχω μια πριν μιση μετα
|
||||
|
||||
![]()
εγω 1 ωρα πριν και 1 μετα...οταν ειχα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω παιδια. Δυο πριν και μια μετα καλα ειναι;
Στάλθηκε από το Turbo-X_pi μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Υπερβολη το 2 πριν..κατα την δικη μου γνωμη...καντο μια και μια καλυτερο ειναι
|
||||
|
||||
![]()
Thanks για την απαντηση.
![]() Στάλθηκε από το Turbo-X_pi μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά το πρόβλημα επιτέλους λύθηκε. Ελπίζω να μην ξαναανανεοσω ποτέ αυτό το thread. Τελικά έφταιγε ο φωτισμός . Ευχαριστώ και πάλι όλους όσους απάντησαν στο θέμα.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|