|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα σας,
επειδή το έγραψα στο "υπόγειο", και επειδή εκεί δεν είναι για σοβαρές συζητήσεις, το ξαναγράφω και εδώ. Έχω παρατηρήσει ότι κάποιες φορές κάποια από τα ψαράκια μου αρχίζουν και ξύνονται μανιωδώς, αλλά δεν το κάνουν συνέχεια, και όχι όλα τους. Σκέφτηκα λοιπόν «προληπτικά» να βάλω λίγο αλάτι χοντρό διαλυμένο, στο νερό ούτως ώστε να προλάβω τυχόν παράσιτα που ενδεχομένως φταίνε για αυτή τη συμπεριφορά. Ο καλός φίλος Κλεόβουλος μου έστειλε το Link ( http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221 )από το θέμα με την χρήση του αλατιού, αλλά με βάση αυτά που διάβασα μου δημιουργηθήκανε κάποιες απορίες και χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Βασικά από το θέμα κράτησα 2 σημεία. 1ον . Τα ψάρια γλυκού νερού ζουν σε ένα περιβάλλον μόνιμα "υποτονικό". 2ον . Τις δοσολογίες 0,1% (10 γραμμάρια αλάτι σε 10 λίτρα νερό)....ενας καλός τρόπος "πρόληψης", με διάρκεια εφαρμογής ένα μήνα το λιγότερο. 0,2% (20 γραμμάρια αλάτι σε 10 λίτρα νερό)....αντιμετώπιση "ελαφρού προβλήματος παρασίτων", διάρκεια μέχρι ένα μήνα. 0,3% (30 γραμμάρια αλάτι σε 10 λίτρα νερό)....η "κλασική δοσολογία γενικής χρήσης" στο μέγιστό της. Διάρκεια 4 βδομάδες. Επειδή έχω λίγο ψιλομπερδευτεί με τα πιο πάνω, θα ήθελα τη βοήθεια σας. Στην δική μου περίπτωση να ξεκινήσω με το 1ο ( 0,1% (10 γραμμάρια αλάτι σε 10 λίτρα νερό)....ένας καλός τρόπος "πρόληψης", με διάρκεια εφαρμογής ένα μήνα το λιγότερο ) Και πως το βάζουμε ? Δηλαδή εφάπαξ (μια και καλή για όλα τα λίτρα νερού του ενυδρείου)? σε κάθε αλλαγή (1 φορά τη βδομάδα ανάλογα με το νερό που βάζω) ή κάθε μέρα (πχ.. διαλύω σε ένα λίτρο νερό ενυδρείου την ποσότητα που χρειάζομαι, και το κάνω αυτό 10 φορές, οπότε έχω κάνει 10 λίτρα νερό με αλάτι την ημέρα) ? |
|
|||
|
|||
![]()
Πρέπει να βάλεις στα 300 λίτρα πχ 300γρμ αλάτι. Αν το κρατήσεις για ένα μήνα, σε κάθε αλλαγή βάζεις την ποσότητα που αντιστοιχεί στο νέο νερό.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μήπως είναι καλύτερα να γίνει σταδιακά ? πχ 10 ή 20 λίτρα νερό τη μέρα ? |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό καλύτερα να ρωτήσεις τον αρθρογράφο ή κάποιον πιο έμπειρο;
Εγώ στο παρελθόν το έχω κάνει έτσι όπως λέω. |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ το είχα απότομα μια φορά που χρειάστηκε.
Βέβαια ας πουν οι έμπειροι για σιγουριά. Έχει όμως λογική... ότι θέλουμε τα παράσιτα (αν είναι παράσιτα) να μην αντέξουν αυτή τη μεταβολή, που τα ψάρια μας θα την αντέξουν εύκολα. ΥΓ. Κάτι άσχετο-σχετικό. Πιο πολύ άσχετο. Βρήκα σήμερα στο ενυδρείο που μετακόμισα εχθές ένα μικρό λαμπιντο, 1 εκατοστό, και ζούσε σε άδειο ενυδρείο με 1 εκατοστό νερό. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Κρατήστε αυτό όλοι στα θέματα που παρακολουθείτε,
αχρείαστο να είναι αλλά σε ώρα ανάγκης χρειάζεται ![]() http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221 εγώ πάντως όλο μαζί το βάζω, όταν έχει χρειαστεί, μπορείς επίσης να βάλεις μισό το πρωί και μισό το βράδυ αλλά να το ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ πάρα πολύ καλά πριν το ρίξεις, σε κάθε αλλαγή θα βάζεις και το ανάλογο αλάτι στο φρέσκο νερό ΠΡΙΝ το ρίξεις μέσα, όταν αρχίσεις να το αφαιρείς, θα το κάνεις σταδιακά, πχ 10%-15% καθημερινές αλλαγές χωρίς αλάτι, για καμιά 10αρια ημέρες, έχω κάνει και 10% πρωί βράδυ χωρίς κανένα πρόβλημα. ΠΡΟΣΕΧΕ, η απότομη μείωση αλατότητας - σκληρότητας είναι ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ από οσμωτικό σοκ, η απότομη αύξηση όχι
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε εγώ δεν θα έκανα τίποτα σ' αυτή τη φάση που περιγράφεις (δηλ. δεν ξύνονται συνέχεια και όχι τα περισσότερα) γιατί πιστεύω ότι μικροπροβλήματα σε σωστές συνθήκες τα ψάρια τα ξεπερνάνε μόνα τους (έχω χρόνια να χρησιμοποιήσω φάρμακα και πολύ καιρό αλάτι).
[Σημειώνω εδώ ότι το "ξύσιμο" εκτός από ένδειξη εξωπαράσιτων μπορεί να είναι και συμπεριφορά οριοθέτησης περιοχής σε ορισμένα ψάρια.] Στην περίπτωση σου πάντως και επειδή τα πήρες πρόσφατα και μεταφέρθηκαν από ενυδρεία σε ενυδρείο, πιθανότατα λόγω της ταλαιπωρίας βρήκαν ευκαιρία κάποια παράσιτα να αναπτυχθούν. Αν θέλεις μπορείς να ρίξεις αλάτι, όλη μαζί την ποσότητα για τα καθαρά λίτρα σου και άφησε το 3 βδομάδες (στις αλλαγές προσθέτεις την αντίστοιχη ποσότητα για το νερό της αλλαγής). Η ελαφρά δοσολογία δεν νομίζω ότι θα κάνει τίποτα γι αυτό προτείνω 0,3% περ. (εγώ μπακαλίστικα έριχνα μια καλή κουταλιά σούπας ανά 20 λίτρα). |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
στησιμο malawi(Labidochromis Caeruleus sp "Electric Yellow") | kikonec | Malawi | 19 | 24-01-12 13:34 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |