|
|
||||
|
||||
![]()
Απο ότι βλέπω, βγάλαμε μπόλικο μαλλάκι
![]() Για 40 ημέρες λειτουργείας είναι περίεργο να πιάσεις τόσο πολύ. Οι 3 λάμπες σου πόσες ώρες λειτουργούν; Τα 72 βάτ συνολικά+νιτρικά+λίπανση+αυξομειώσεις CO2, δεν θέλει και πολύ να γίνει το κακό... Διοξείδιο τι έχεις; Φιάλη ή DIY; Βασικά, θα μειώσεις το φως, θα σταματήσεις για ένα χρονικό διάστημα να ρίχνεις υγρή λίπανση (εκτός απο κάλιο που δεν ενοχλεί) , θα αφαιρείς καθημερινά όση μπορείς μηχανικά και θα κάνεις δυο αλλαγές νερού την εβδομάδα 30-40%. Το εξέλ με γαρίδες όσο μπορείς να το αποφεύγεις. Απο που έκρινες ότι τα ψάρια σου αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το διοξείδιο; |
|
|||
|
|||
![]()
To ιwagumi που βλέπεις δεν είναι δικό μου.
Η 3η φωτό είναι το δικό μου. Δεν έχω τόσο αλλά αν το άφηνα θα είχα ![]() 7 ώρες τα φώτα. Μπουκάλα... Μήπως να έτρεχα με 2 λάμπες; Αν ήξερα κάπως πως τα φυτά μου τα πιο δύσκολα δεν θα είχαν πρόβλημα θα πήγαινε σίγουρα σε setup με 2 λάμπες. Κατά τα άλλα από συντήρηση αυτά κάνω που λες. Μιάζει πολύ με filamentous diatoms. Δεν ξέρω ακριβώς από τι τρέφεται... Από υγρά λιπάσματα έχω ρίξει με πολύ σύνεση. Ευχαριστώ! |
|
||||
|
||||
![]()
Αν και ειμαι αρκετα αρχαριος στα φυτεμενα, κραταω μονο low tech μεχρι τωρα χωρις co2..
νητρικα ποσα εχεις?? μηπως ριχνεις παραπανω λιπασμα για νητρικα απο οτι χρειαζεται? πιστευω πως δεν χρειαζεται να μειωσεις φωτισμο μιας που υπαρχει co2 αρκει να βρεις τις σωστες αναλογιες στα λιπασματα. βασικα πιστευω πως υπαρχουν 2 δρομοι.. ειτε να μειωσεις φωτισμο , και να συνεχισεις με λιγα λιπασματα, η να συνεχισεις με αυτον τον φωτισμο, και να παιξεις με τα λιπασματα μεχρι να βρεις σωστες δοσολογιες.. φανταζομαι πως τωρα εισαι στην φαση που πρεπει να βρεις την καταληλη ισοροπια.. με ενα σωστο προγραμμα λιπανσης, χωρις προσθηκη αχρειαστων λιπασματων , πιστευω θα καταφερεις να το στρωσεις.. Δεν ξερω τι φταιει, δεν ξερω απο mid-high tech.. ομως πιστευω οτι εαν βρεις σωστο προγραμμα λιπανσης, θα στρωσει! κατι ριχνεις περισσοτερο απο οτι πρεπει ,(δυστιχος δεν ειμαι αρκετα διαβασμενος για να σου πω τι αυτην την στιγμη..) ή εχεις παραπανω νητρικα απο οσα χρειαζεσαι, ειτε απο ταισματα, ειτε απο λιπασμα νητρικων.. Δεν γραφω τιποτα με σιγουρια, ειμαι αρχαριος, περιμενε και αλους και ενοειτε οποιος δει κατι πολυ στραβο σε αυτα που λεω παρακαλω να με διορθωσει!
|
||||
|
||||
![]()
Το κατάλαβα ότι δεν είναι δικό σου το iwagumi, εγώ για το δικό σου μιλάω
![]() Αν μπορείς να αφήσεις τις 2 λάμπες κάντο για 2-3 βδομάδες ώστε να αρχίσει να υποχωρεί σταθερά. Ρίξε και την φωτοπερίοδο κατά μια ώρα. Ολα τα άλλα όπως είπαμε. Είναι καινούργιο το ενυδρείο, το μπουστάρισες γι' αυτό και έχεις τόσο νωρίς προβλήματα... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά αν και να σας πω την αλήθεια το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν το φως, γιατί όπως και να το κάνουμε άλλο 0,6 και άλλο γύρω στο 1 w/λίτρο έχω αρχίσει κάπως να αναθεωρώ για το πόσο αυτό θα βοηθήσει.
Διάβασα περίπτωσεις που η μείωση δεν έκανε τίποτα αλλά κυρίως αυτό που με οδηγεί σε αυτό το σκεπτικό είναι πως παρατηρώ ιδιαίτερη αύξηση αυτής της άλγης ακόμα και τις βραδινές ώρες. Ο φίλός παραπάνω που διατηρεί τα Lowtech είπε κάτι το οποίο διερευνώ. Τα νιτρικά.. 2-3 μέρες μετά την αλλαγή και μετράω καμία 20αρια νιτρικά. Μου φαίνονται πολλά για 3 ημέρες μετά από αλλαγή 50-60%.. Σε αυτό το κομμάτι, επειδή δεν ταιζω πολύ αλλά λίγο 1 φορά την ημέρα , υποψιάζομαι το υπόστρωμα μου που είναι ενεργό. Πιθανότατα αυτό βγάζει πολύ αμμωνία και κατά συνέπεια μαζεύει νιτρικά το ενυδρείο. Ξέρω πως το υπόστρωμα αυτό θέλει αλλαγές νερού αλλά πόσες; Το ADA πχ σου λέει ξεκάθαρα πως κάνεις 2-3 αλλαγές νερού την εβδομάδα μεγάλες για 40 μέρες. Το ίδιο και η τρόπικα. Στο δικό μου αυτό δεν ήταν ξεκάθαρο. Σήμερα έκανα μία δοκιμή και έβαλα στο φίλτρο purigen. Η κίνηση μου ίσως είναι λάθος αλλά το είχα πρόχειρο από παλια και το purigen γενικά ελέγχει τα νιτρικά σε χαμηλά επίπεδα. Το έβαλα πιο πολύ για να τεστάρω πως θα συμπεριφερθεί η άλγη στα χαμηλά νιτρικά και να δω αν τρέφεται από αυτά.. Πειράματα κάνω όπως καταλαβαίνετε για να προσδιορίσω από τι τρέφεται το πρόβλημα μου. Επίσης, ξεκίνησα παράληλη χρήση excel μαζί με τη μπουκάλα και σκέφτομαι να ρίξω για 1 εβδομάδα, την κανονική δόση για τα λίτρα μου να δω αν και αυτό θα αποτελέσει μία λύση στο πρόβλημα. Περίεργα πράγματα γενικά παιδιά. Περίεργη άλγη και με πολύ μεγάλη όρεξη. Θέλω να πω μεγαλώνει με τόσο υψηλούς ρυθμούς που θα με βγάλει Knock out από την συντήρηση που χρειάζεται. Όλες οι ιδέες καλοδεχούμενες. Το επόμενο βήμα είναι πάντως το φως να ξέρετε. |
|
||||
|
||||
![]()
αντιμετωπισα το ιδιο προβλημα με σενα και ο σιδηρος ηταν η αιτια.κανε αυτο που ειπαν τα παιδια να βγαλεις την μια λαμπα αλλα επειδη θα σου φαινεται το ενυδρειο σκοτεινο και δεν θα σου αρεσει μπορεις να καλυψεις την μιση λαμπα με αλουμινοχαρτο και να μειωσεις 1 ωρα την φωτοπεριοδο.τον σιδηρο κοφτον εντελως.εχω φυτα που στο προφιλ τους γραφει οτι χρειαζονται πολυ σιδηρο αλλα τα πανε τελεια σε μενα χωρις να ριχνω καθολου.οσον αφορα τα νιτρικα θα κανεις μια μετρηση την μερα της αλλαγης να εισαι γυρω στα 20-25ppm.καθαρισε τους σωλινες του φιλτρου πολυ καλα και το φιλτρο.δεν φευγει αμεσως,στον μηνα θα δεις μια διαφορα!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τριχοειδής άλγη.. | KenJiNx | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 19-03-12 22:55 |
Η τριχοειδής άλγη | aquatropic | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 26-07-11 19:51 |
Τριχοειδής άλγη | magman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 25 | 29-12-10 07:46 |
Τριχοειδής άλγη | xontros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 27 | 20-03-08 14:48 |
Τριχοειδής άλγη | Gandalf72 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 16-03-05 12:44 |