|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 96 Μοικτά λίτρα. 80 χ 30 χ 40 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 2 εβδομάδες 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: Το Σάββατο που μας πέρασε 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 25,5 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 8 καρδινάλιοι και 3 μικροί οτοκίνκλοι που μπήκαν σήμερα 31/5 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): 0 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): Μένει σταθερό 25,5 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: Μέχρι να μπουν έκανα συχνά για να αποβάλει το υπόστρωμα την ένταση του 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: Την Παρασκευή 27/5 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 2-3 φορές , flakes Και Pellets 11. ΦΙΛΤΡΟ : fluval 206 12. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: 6,3-6,4 KH: 3 Aυτή ακόμα μεταβάλεται GH: 4-5 ΝΗ3 (αμμωνια): 0 ΝΟ2(νιτρώδη):0 ΝΟ3(νιτρικά):5 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: ΥΓΡΑ ΤΕΣΤ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: CARDINAL TETRA 2. ΔΕΡΜΑ: Ξεθωριάσαν οι κοιλιές τους σαν να έχουν κηλίδες. Σήμερα βρήκα ένα στην επιφάνεια τίγκα πρησμένο ανάσκελα να μην μπορεί να κολυμπήσει. Το ψαράκι το έχω χάσει Οι υπόλοιποι έχουν ξεθωριάσει οι κοιλιές τους σαν να έχουν κηλίδες 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: Περίεργη αλλά λόγω νέων ψαριών δεν μπορώ να κρίνω καλά.. 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): Στον 1α σήμερα βρήκα κλωστή όχι διάφανη αλλά σχετικά ανοιχτό καφέ κρεμόταν. 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): Αυξημένη έντονη 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : Τρέφεται κανονικά 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Τα συμπτώματα της αναπνοής κυρίως τα βλέπω από την 1η ημέρα |
|
||||
|
||||
![]()
Πως το εστρωσες? Μπολιασες?
Με τι τεστ μετρας? Τι υποστρωμα ειναι αυτο? Οταν λες μεταναλεται η ΚΗ τι εννοεις?
|
|||
|
|||
![]()
Έχω μπόλι από τη γεννήστρα μου αλλά έχει κυανοβακτήριο και gba και προτίμησα να μη το μεταφέρω.
Ακολουθώ το Special blend- nite out II με σχετικά καλά αποτελέσματα. Έχω ακολουθήσει πιστά οδηγίες και δεν έχω σηκώσει καθόλου αμμωνία . Νιτρικά σηκώνω κανονικά λόγω του Nite out. Το υπόστρωμα είναι ενεργό soil prodibio aquagrowth. Kάτι σαν ADA ένα στυλ. Δεν ξέρω αλλά την Kh την είχα μετρήσει μέχρι και 2. Χτες την μέτρησα 3,2. Ειλικρινά έχω άγνοια γιατί αυτά τα σκαμπανεβάσματα. Το ρίχνω στο υπόστρωμα. Μετράω με υγρά τεστ api και salifert |
|
||||
|
||||
![]()
Α, με βακτηρια εμποριου.
Συνεχισε τις μετρησεις NH3/4 και NO2 και μπορει να βρουμε την αιτια. Απο τοτε που τα εβαλες τα ψαρια, ελεγχες καθημερινα ΝΗ3/4 και ΝΟ2?
|
|||
|
|||
![]()
Kάθε μέρα και 2 φορές μη σου πω..
Εμμονικός θα γίνω... Ρε συ μήπως ήταν άρρωστα..από πριν.. Στρεσσαρίστηκαν και το βγάλανε |
|
||||
|
||||
![]()
Με τετοια ασταθεια στην KH, με τοσο χαμηλες τιμες της, και παραλληλα παροχη διοξειδιου, ολα ειναι πιθανα και ευκολα για ph crash και οσμοτικο σοκ για τα ψαρια.
Εχεις ph controller?
|
|||
|
|||
![]()
Όχι δεν έχω.
Μπορεί κάπως να αποφευχθεί αυτό; |
|
||||
|
||||
![]()
Το αποφευγεις εχωντας σταθερο πεχα.
Αποφευγεις την ασταθεια του πεχα, εχωντας σταθερη και πανω απο 5 ΚΗ. Παραλληλα προσεχεις να εχεις σταθερη παροχη CO2 και μεσα στα ορια (ppm) που δεν ενοχλουνται τα ψαρια απο το διοξειδιο. Με 3 ΚΗ και 6.3 pH, εχεις υπερβολικο διοξειδιο. http://www.theaquatools.com/co2-calculations Και φυσικα δεν θα μειωσεις την KH για να μπεις σε ασφαλη ορια. Θα μειωσεις την παροχη διοξειδιου. Την ΚΗ πρεπει να την αυξησεις κανονικα, καναδυο μοναδες. Οποτε το pH δεν πρεπει να πεφτει κατω απο 6.8 με το διοξειδιο. Φυσικα αυτα δεν γινονται με υγρα τεστ pH. Θελει μονιμη παρακολουθηση με οργανο, οταν λειτουργουν ολα στα ορια.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προσαρμογή νέων ειδών στο ενυδρείο μας | exelix | Αρχάριοι γλυκού νερού | 19 | 26-08-17 19:20 |
Προσαρμογή σε γαρίδες | gallos | Γαρίδες | 6 | 02-03-13 12:02 |
Προσαρμογή - Καραντίνα. Ερωτήσεις! | Ippokampos | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 17-07-10 01:25 |
Δυσκολία στην Προσαρμογή! | Kostis-Salonika | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 05-04-10 00:07 |
Προσαρμογή | Cristos | Δίσκοι | 4 | 09-02-05 11:25 |