|
||||
|
||||
![]()
Ανάπτυξη έχω κ μπορώ να πω μεγαλύτερη από άλλους φίλους.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
δες χρωμματα με αυξημενα θρεπτικα http://166.78.194.236/forums/showthr...529874&page=50 http://166.78.194.236/forums/showthr...68548&page=107 και κρινε μονος σου.... |
|
||||
|
||||
![]()
Δημήτρη πως παει?
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Κώστα στο αυτόματο γιατί λείπω όλο τον μήνα εκτός Αθήνας.
Το καλό είναι ότι όποτε γυρίζω σπίτι βλέπω 2πλασια τα κοραλια. |
|
|||
|
|||
![]()
Μπράβο Δημήτρη πότε θα αράξεις;
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίος , και μονο που το κρατας με τοσο καιρο απουσίας μπραβο σου
![]() ![]()
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ! Σίγουρα είναι δύσκολο κ πιστεύω μετά το καλοκαίρι να ειμαι μόνιμα Αθήνα ώστε να ασχοληθώ λίγο περισσότερο κ να κάνω κάποιες αλλαγές που θέλω.
|
|
||||
|
||||
![]()
μητσαρα τι νέα έχουμε?
πως πάει το ρεεφ σου? |
|
||||
|
||||
![]()
Τελευταία έφυγαν οι μεγάλες πιατέλες από τις μοντιπορες κ μπήκαν μερικά νέα κομμάτια.
Ξεκίνησα κ μεγαλύτερες αλλαγές νερού κ περιμένω αποτελέσματα. Εξακολουθώ να έχω γρήγορη ανάπτυξη στα κοράλλια μου κ αποτέλεσμα του οποίο πιστευω ότι ειναι ο uv φωτισμός. |
|
|||
|
|||
![]()
Μια χαρά Δημήτρη βάλε καμιά φώτο να δούμε τα κοράλλια να μπορούμε να κάνουμε και συγκρίσεις !
![]() Νομίζω ότι για να επιμένεις στα uv κάτι θα έχεις δει ! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Όταν επιστρέψω θα βγάλω μερικές φωτογραφίες. Επιμένω στα uv γιατί από τα 400nm-430nm φωτοσυνθέτουν περιςςοτερο τα κοράλλια κ νέες έρευνες μιλάνε ακόμα κ για 380, 390nm. Δεν ειναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια όλο κ περιςςοτερα εργοστασιακά φωτιστικά βάζουν περισσότερα uv.
|
|
|||
|
|||
![]()
Δημήτρη να ξέρεις οτι δεν λέω όχι στα uv.
το κακό είναι ότι τα χρώματα είναι βγάζουν λίγα λουμεν. Οπότε όσο περισσότερα χρώματα τόσο λιγότερο δυνατό φως . Όλοι δοκιμές κάνουν ακόμα είτε εταιρίες είτε χόμπιστες. Αποψη μου ειναι σε 50 λεντ 5 uv είναι αρκετά. Μπλε λευκά τα υπόλοιπα και σε διάφορα φάσματα . |
|
||||
|
||||
![]()
Τα μισά λεντ πρέπει να ειναι uv κ τα αλλα λευκά κ μπλε με περισσότερα τα μπλε. Τα κόκκινα, πράσινα κα δεν βοηθούν πουθενά γιατί όπως είπες κ στο θέμα σου αυτά καλυπτονται στα λευκά. Αν θελεις τα βάζεις για να ειναι καλύτερα στο μάτι. Επίσης εκτός από τα royal blue σημαντικά ειναι τα blue. Αν δεις την καμπύλη του φάσματος το γράφημα πρέπει να κάνει μεγάλο pick από τα 400-460nm.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δεν γίνεται όλοι να έχουμε την ίδια άποψη. .... |
|
||||
|
||||
![]()
Σάκη τα αποτελέσματα ειναι στο ενυδρείο μου. Χρησιμοποιώ σε 3w LEDs:
24uv (405, 415, 425nm) 12white 12 royal blue 6 blue 6 green 6 red 6 lime Δηλαδή το 1/3 του φωτισμού μου ειναι uv παραπάνω από χρόνο κ δεν έχω ούτε καψίματα ούτε κάτι αρνητικό. Να προσθέσω ακόμα ότι όλο τον φωτισμό το δουλεύω στο 50% ενώ τα uv τα παίζω 80-100%. Αν έγραφα από pc θα σου έστελνα την καμπύλη του φάσματος για να καταλάβεις |
|
|||
|
|||
![]()
Δημήτρη έμαθα γύρισες από ταξίδι από ότι μου είπε ο Γιώργος .
Πως ήταν το ενυδρείο ? Όλα κομπλέ ? |
|
||||
|
||||
![]()
Όλα κομπλέ Σάκη εκτός από μερικές ατυχίες (12 ώρες black out, χάλασε η jebao 6000, χάλασε η jebao fs 8000) κατα τα αλλα όλα καλά. Έχασα κανα 2 κοράλλια μικρά.
Ειμαι υπό σκέψη τώρα να αλλάξω το ενυδρείο. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
πως κάηκαν ? Είχες κάποιο ups ή κανένα σταθεροποιητή τάσης ???? |
|
||||
|
||||
![]()
Στα 2 χρόνια κ 2 μήνες σταμάτησαν να δουλεύουν κ τα 2. Ευτυχώς είχα backup κ τις αντικατέστησα, την dc 6000 με μια dc 3000 κ την fs 8000 με μια rw 8p. Τελικά δεν ειναι για πολλα.
Στη 12ωρη διακοπή από την ΔΕΗ δεν είχα τπτ απολύτως. Το μόνο που έκανα ήταν να ανακατεύω το νερό άμα τακτά χρονικά διαστήματα. Για να δούμε τι άλλο θα μας βρει... Τώρα πρέπει να αγοράσω μια αντλία για επιστροφή. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς ούτε φέτος. Ελπίζω σίγουρα του χρόνου το καλοκαίρι.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Όχι ρε φίλε ... άλλος ένας χρόνος δύσκολος! Η άποψη μου είναι εάν μπορείς να πάρεις ένα ups Προστατεύουν της συσκευές και κρατάνε και στης διακοπές ... |
|
||||
|
||||
![]()
Απ'οτι έχω δει θες μεγάλο κ ακριβό ups ώστε να κρατήσεις μια αντλία επιστροφής, έναν κυκλοφοριτη κ ένα chiller ή θερμαντηρα για 10-12 ώρες.
Φθηνά ειναι αυτά που μπορούν να σου κρατήσουν από 15 λεπτά μέχρι max 1 ώρα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εχεις τοσο μεγάλες διακοπές ρεύματος σπιτι σου? μόνο την αντλία επ. και εναν κυκλοφορητή βάλε σε ενα χιλιαρι ups!! |
|
||||
|
||||
![]()
Αναφέρομαι στη 12ωρη κ στην 3ωρη διακοπή που είχα πριν ένα μήνα.
Το 1000αρι αν η αντλία σου τραβάει 1Α θα έχεις σκαρτη 1 ώρα αυτονομία κ μόνο σε κυκλοφορία. Αλλα να μου πεις κάτι ειναι κ αυτο από το τπτ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εγω εχω διακοπές αλλά ειναι του μισάωρου οπότε κάνει μια χαρά την δουλειά του η καλύτερη λύση πάντως ειναι η γεννήτρια με αυτόματη ενεργοποίηση σε διακοπή αλλά σαφώς και η πιο ακριβή! |
|
||||
|
||||
![]()
Η γεννήτρια ειναι ότι καλύτερο αλλα αυτο με την αυτόματη ενεργοποίηση κοστίζει αρκετά
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σίγουρα θα πρέπει να συνδεθεί με την κεντρική ασφάλεια του ενυδρείου! αλλά απο εκεί και πέρα δεν ξέρω να σου πω! πάντως κοιτούσα πρόσφατα για γεννήτριες και εχει προχωρήσει πολύ η τεχνολογία τους! όποιος εχει γνώση ας μας πει καλύτερα! |
|
|||
|
|||
![]()
Απαγορεύεται από την ΔΕΗ και είναι και το οικονομικό. ...
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι γεννήτριες που τις βάζεις εσύ μπροστά ειναι σχετικά φτηνές. Ο αυτοματισμός εκτινάξει την τιμή της πάνω από 1000ε.
Ένα άλλο θέμα ειναι ο θόρυβος αν μένεις σε πολυκατοικία. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
300lt Tropheus Ikola | psygeorge | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 22 | 24-12-15 15:24 |
300Lt Φυτεμένο με κιχλίδες | ktmas990 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 27 | 28-01-12 02:44 |
New Mbuna Tank 300Lt. | lans | Malawi | 60 | 15-01-12 13:24 |
300lt Red Belly Piranhas | Nick S3 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 8 | 24-06-09 08:59 |
300lt reloaded | chriskousis | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 20 | 22-03-07 13:01 |