|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Eπιτέλους για το ενυδρείο
![]() ![]() Ευχομαι να πάνε όλα καλά για τα ψάρια ....
|
||||
|
||||
![]()
Λάθος μου που έκανα τη θεραπεία στο ενυδρείο, είχε δίκιο ο Κλεόβουλος.
Δεν μου είχε ξανατύχει κάτι τόσο σοβαρό και τη πάτησα.
|
||||
|
||||
![]()
Εδώ τα ίδια,
από χθες Κυριακή ξεκίνησα θεραπεία με AMOXIL, 250mg/40L. Επειδή υπάρχουν μόνο κάψουλες των 500mg, βάζω σε ένα ποτήρι 4 σφηνάκια αποχλωριομένο νερό, αδειάζω τη κάψουλα και ανακατεύω πάρα πολύ καλά, για αρκετή ώρα, αφαιρώ ένα σφηνάκι από το διάλυμα και το υπόλοιπο το ρίχνω στο ενυδρείο. Αυτό θα γίνεται για 5 ημέρες τουλάχιστον, αν δεν δω βελτίωση σταματάω, αλλιώς μπορώ να το συνεχίσω συνολικά για 10 ημέρες. Αυτά έχω διαβάσει. Καθημερινά κάνω 100% αλλαγή, η βιολογία έχει πάθει τεράστια ζημιά και κάθε απόγευμα μετράω αμμωνία. Ότι και να συμβεί, μετά τη θεραπεία θα μπουν στο κυρίως ενυδρείο. Σήμερα παρατήρησα και κάτι άλλο, που και που ρίχνω λίγους κόκκους τροφή, λίγα βυθιζόμενα και λίγα επιπλέοντα, σήμερα το πρωί μου έφυγε ένα μεγάλο κομμάτι από βυθιζόμενα, το άφησα με σκοπό το απόγευμα με την αλλαγή να το αφαιρέσω, έριξα και λίγα επιπλέοντα. Σήμερα το απόγευμα όμως δεν βρήκα ούτε κόκκο, ο κωλοτούμπας αποκλείεται να έφαγε τα βυθιζόμενα γιατί δεν μπορεί να κατέβει στο βυθό, και σκέφτομαι πως πρέπει να τα έφαγαν, για αυτό έριξα απόψε και 2 κομματάκια από τη τροφή που ρίχνω στα υπόλοιπα, το πρωί θα δω αν υπάρχουν, μακάρι να τα έφαγαν
|
||||
|
||||
![]()
αμάν βρε Τάκη δύσκολο πράγμα σου έτυχε.
μακάρι να γίνουν καλά γιατί κανείς μεγάλο κόπο να τα συνεφερεις
|
||||
|
||||
![]()
Μακαρι Τακη να γινει κατι.
Δοκιμασε και τα baytril μετα..δεν ξερεις ποτε.. |
|
||||
|
||||
![]()
Τα ψάρια είναι στην ίδια κατάσταση, τη Πέμπτη τελείωσε 5μερη θεραπεία με Amoxil, αλλά χωρίς καμία βελτίωση.
Απο χθες τα έβαλα στο κυρίως ενυδρείο γιατί στη καραντίνα η βιολογία είχε σχεδόν εξαφανισθεί από τα φάρμακα, θεωρώ προς το παρόν καλύτερα στο κυρίως ενυδρείο αφου δεν ρίχνω πλέον φάρμακα για καλύτερη ποιότητα νερού. Αργότερα θα ανεβάσω και βίντεο Εντωμεταξύ βρήκα και αυτό το άρθρο http://thegab.org/Articles/BuoyancyXrays.html και σκέφτομαι να δοκιμάσω acetazolamide Δυστυχώς ήταν αδύνατο να πάρω Baytril, το πουλάνε σε μπουκάλι 50ml με 40 Ευρώ το μπουκάλι. Θα προσπαθήσω να πάω σε ένα Κτηνιατρικό κέντρο να δω αν μπορώ να πάρω μόνο λίγα ml ----------------------------- Η καραντίνα καθαρίστηκε, το φίλτρο το έβαλα στο 30αρι κύβο αφού τον γέμισα με νερό από το ενυδρείο και έριξα αμμωνία να επαναφέρω τη βιολογία. Θα παραμείνει έτσι για ώρα ανάγκης
|
||||
|
||||
![]()
Και τα βίντεο
https://youtu.be/oIF8fW2Oies Στο Black moor θα παρατηρήσετε χτυπήματα από τη καραντίνα γιατί κάνει άτσαλες κινήσεις, και επίσης η πλευρά που ξαπλώνει συνήθως έχει ασπρίσει, μάλλον από τη κατάκλιση. Επίσης στο veiltal έχει κοκκινήλα στη κοιλιά και αριστερά, πιστεύω πως είναι επειδή στριμώχνεται στη γωνία για να μη το παρασέρνει η ροή Εβαλα ένα κομμάτι dow μήπως κρατήσω το veiltail σε σημείο που η επιφάνεια του νερού είναι πιο ομαλή γιατί η ροή πάει το ψάρι στη γωνία και σφηνώνει στις σωλήνες, του έριξα και λίγα επιπλέοντα πελετ μήπως φάει λιγο, αν προλάβει βέβαια από τα τέρατα https://www.youtube.com/47v77EHfCNA
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Oranda κολυμπάει ανάποδα | moradin | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 6 | 29-01-16 15:20 |
Black moor | eleniko | Χρυσόψαρα | 9 | 22-11-12 12:45 |
Black moor ? | aldus | Χρυσόψαρα | 7 | 21-11-09 00:32 |
Black Moor | Marios-cy | Χρυσόψαρα | 17 | 24-11-07 00:15 |
Black Moor Ερωτήσεις... | qstavrosq | Χρυσόψαρα | 5 | 31-05-06 07:26 |