|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
55% αλλαγή κ η κατάσταση παραμένει ίδια. αμμωνία : 0, νιτρώδη : 1-2, νιτρικά : εκτός κλίμακας. αύριο θα ξανακάνω ίδια αλλαγή μήπως κ δω μείωση στα νιτρικά.
αυτό που παρατήρησα είναι ότι με 55% αλλαγή το Ph έπεσε από 8 σε 7,6. θα εππηρεάζει αυτό τα ζωντανά ? |
|
||||
|
||||
![]()
Στο νερό έκανες προετοιμασία ; ή από τη βρύση αντιχλώριο και στο ενυδρείο ;
|
|||
|
|||
![]()
βρύση, αντιχλώριο κ στο ενυδρείο αλλά στη σωστή θερμοκρασία
|
|
||||
|
||||
![]()
Για αυτό είχες χαμηλό PH, το νερό περιέχει CO2 και άλλα αέρια που μειώνουν το PH, μετά από λίγο φεύγουν από το νερό και το PH επανέρχεται στις τιμές που έχει το νερό της περιοχής σου.
Για να το δοκιμάσεις, βάλε σε ένα ποτήρι νερό από τη βρύση και άφησε το 12 ώρες και κάνε μέτρηση, και την ίδια στιγμή μέτρησε και της βρύσης να δεις τη διαφορά
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
στις εβδομαδιαίες αλλαγές του 15-20% δεν φαντάζομαι ότι θα υπάρχει πρόβλημα αλλά στην αλλαγή του 50% υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα στα ψαράκια ? |
|
||||
|
||||
![]()
Βάλε βαρέλι προετοιμασίας να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Γιατί δεν είναι το μόνο πρόβλημα το χαμηλότερο PH, αλλά και τα εγκλωβισμένα αέρια μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα. Κάπου έχει σχετική αναφορά ο Σπύρος. Επίσης με βαρέλι προετοιμασίας και μια αεραντλία δεν χρειάζεται να βάλεις αντιχλώριο και ζεσταίνεις και το νερό πιο οικονομικά, γιατί το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και το ζεσταίνεις αν χρειαστεί από εκεί και πάνω.
|
|||
|
|||
![]()
έχω ένα βαρέλι 40 λίτρα αλλά το χρησιμοποιώ για τις αλλαγές (ενυδρείο - βαρέλι - γλάστρες, βρύση - βαρέλι - ενυδρείο) οπότε για να το κάνω βαρέλι προετοιμασίας θα πρέπει να αδειάζω το ενυδρείο σε κουβά κ να κάνω δρομολόγια.
πάω να κάνω μια αλλαγή 50% κ μετά θα ψάξω να βρω το θέμα για το βαρέλι προετοιμασίας |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο 60lt | billaras | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 99 | 26-01-15 23:28 |
60lt ενυδρείο, αλλαγή | DaltonGR | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 08-02-13 13:44 |
Αρχάριος.. Ενυδρείο 60lt | sv2gfx | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 30-10-09 14:02 |