|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Η ιχθυοφόρτιση όμως δεν επηρεάζει και τους "ρύπους"; Αν στην λιμνούλα μου βάλω τα διπλάσια ψάρια χωρίς να αλλάξω τίποτα άλλο, θα έχω τα ίδια αποτελέσματα στην "συμπεριφορά" της άλγης; |
|
||||
|
||||
![]()
Θεωρό ότι παίζει ρόλο η ιχθυοφόρτιση.
Όσο μεγαλύτερη ιχθυοφόρτιση , τόσο περισσότερους ρύπους θα έχουμε, τόσο ποιο δύσκολο θα είναι το νερό να φιλτρανθεί σωστά, τόσο ποιο πολύ "τροφή" θα βρει η άλγη για να μεγαλώσει... Η uv clarifier επηρεάζει μόνο την αιωρούμενη άλγη (και παθογόνους οργανισμούς). Δεν πρέπει να παίζει κανένα ρόλο (θεωρητικά) στα άλλα είδη άλγης όπως η τριχοειδή και η μαύρη. Από αυτά που διαβάζω τώρα στο ίντερνετ φαίνεται ότι η uv steriliser "αποστειρώνει" πολύ περισσότερο το νερό με αποτέλεσμα να μπορεί να επηρεάσει τα υπόλοιπα είδη άλγης όπως και μεγαλύτερη γκάμα παθογόνων οργανισμών !!! Είναι καλό να έχουμε τόσο μεγάλη "αποστειρωση"? |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά το uv φίλτρο είναι απαραίτητο; Σε νεα λίμνη 4500 λίτρα (1μήνας λειτουργίας) έχω αρκετά πράσινο νερό. Θα κάνει τον κύκλο της ή άδικα περιμένω; Θα χρειαστώ οπωσδήποτε uv ή υπάρχει κάποιο κολπάκι φυσικό. Για φίλτρανση έχω ένα βαρέλι 80 λίτρα με ελαφρόπετρα και ενυδρειακό βαμβάκι με 5000λ/ω (ξέρω είναι λίγο) και στο πρόφιλτρο έχω μπλε σφουγγάρι. Φυτά έχω πάπυρο και καλάμια προς το παρόν. Και κάτι ακόμα. Αυτο το φίλτρο είναι ακριβό;
Να προσθέσω ότι η λιμνούλα είναι στο σχολείο που διδάσκω και την Παρασκευή κάναμε τεστάκια με τα παιδιά και όλα ήταν 0. Έχουμε 7 χρυσόψαρα μέσα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Η φιλτρανσή σου είναι μια χαρά . 7 χρυσόψαρα έχω και εγω σε 2500λίτρα ![]() ![]() Δεν νομίζω να χρειαστείς UV αλλά για αυτα τα λίτρα και την ροή αν το σκεφτείς θα κάνει 100 - 150 ευρω περίπου . Υ.Γ. Κάνε μας μια παρουσιάση της Λιμνούλας ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Έκανα και αλλαγή αλλά δεν είδα αλλαγή!
|
||||
|
||||
![]()
Έχεις μετρήσει ποτέ kh gh ph ??