|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το καλύτερο στρώσιμο έχεις κάνει, και με φυτά μαζί, τέλειο.
Ψάρια πότε λες να βάλεις ; Και τι ψάρια θα βάλεις ;
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφο!! Με το καλό η συνέχεια, να βάλεις και τα ψαράκια!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ
![]() Ψαράκια λέω να μείνω στα τετριμμένα, 1 κοπαδάκι 8-10 καρδινάλιους. Έλεγα να βάλω και ένα ζευγάρι dwarf gourami μαζί αλλά διάβασα για πολλά προβλήματα υγείας. |
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρείο βρίσκεται στην αρχή για bacterial bloom. Τα νιτρώδη δεν λένε να πέσουν.
Τι μπορώ να κάνω; Αλλαγές κάνω 50% κάθε εβδομάδα. Edit: Παρόλο που είχα βρει ότι 4ppm μηδενίζουν κάθε 24 ώρες, ξεκίνησα και ρίχνω καθημερινά 4ppm χωρίς να μετράω αφού τις τρεις τελευταίες καθημερινές μετρήσεις είχα περίπου 0.25ppm αμμωνία. Αποτέλεσμα; Σήμερα που μέτρησα αμμωνία είμαι στο τέρμα (8ppm). Γιατί σταμάτησαν να μηδενίζουν; Έχει φρακάρει το σύστημα μήπως; Νιτρικά δεν έχουν ανέβει. Αύριο θα ρίξω την μισή αμμωνία απ' ότι ρίχνω κάθε μέρα. Μήπως τελικά ο τρόπος που λέει ότι μόλις εμφανιστούν νιτρώδη πρέπει να μειωθεί στο μισό η χορήγηση αμμωνίας, είναι πιο σωστός; |
|
||||
|
||||
![]()
Στη δική μου περίπτωση ενώ είδα πολύ γρήγορα και νιτρώδη αλλά και νιτρικά, τα νιτρώδη άργησαν πολύ να πάρουν την κατηφόρα! Το νερό θόλωσε κάποια στιγμή λιγάκι αλλά σταμάτησα να ρίχνω αμμωνία (είχε ήδη αρκετή απλά πρόσεχα να μην πέσει κάτω από 4ppm), κατέβασα λίγο και τη θερμοκρασία και σε 2 ημέρες έφυγε. Υπομονή!
|
|
||||
|
||||
![]()
Κάνε τεράστια αλλαγή, μάλλον έχεις υπερβολικά νιτρικά και η βιολογία σταμάτησε να αναπτύσσεται
Ρίχνεις και τροφή μαζί ; ή έχεις άσπρο μύκητα ή άλγη ;
|
||||
|
||||
![]()
Αφού βρε σου λέω ότι τα νιτρικά είναι σταθερά, 10-20. Μια περίεργη άσπρη άλγη βγαίνει στις βεντούζες του θερμοστάτη και των μπαστουνιών η οποία ξεκολλάει εύκολα και αιωρείται.
Όχι τροφή δεν ρίχνω. |
|
||||
|
||||
![]()
Κάνε τότε μια μεγάλη αλλαγή και να ρίξεις πάλι αμμωνία για να κάνεις ένα είδος επανεκκίνησης
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρώσιμο. Όταν η αμμωνία γίνει μηδέν... | ΧΑΡΗΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 13-07-14 07:35 |
Στρώσιμο με αμμωνία... | Esprit | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 03-01-11 11:55 |
Στρώσιμο με αμμωνία βοήθεια | agapanthos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 28-09-10 22:05 |
Eρώτηση για στρώσιμο ενυδρείου με αμμωνία | GoRanZi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 29-11-09 19:25 |
Στρώσιμο του ενυδρείου μου χωρίς ψάρια. | george | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 18-12-02 19:36 |