|
|
||||
|
||||
![]()
Εφόσον δεν θα έχεις ψάρια πάρα μόνο κάνα σαλιγκάρι και θα το κάνεις φυτεμένο το φίλτρο δεν σου χρησιμεύει σε κάτι πάρα μόνο αν θέλεις να σου μαζεύει τα αιωρούμενα μικρόσωματιδια στο νερό.
Στο φυτεμένο χρήσιμη είναι η κυκλοφορία που μπορεί σε τόσα λίτρα να την προσφέρει ένα μικρό κυκλοφορητακι. Θερμοστάτης αν και εφόσον ο χώρος σου τον χειμώνα πέφτει κάτω από τους 18-19 βαθμους. Υπόστρωμα χρειάζεσαι. Φωτισμός είναι ανάλογος με το πόσο βαριά θες να φυτέψεις, το ύψος της γυάλα και το είδος των φυτών που θα επιλέξεις.
|
||||
|
||||
![]()
¶ρα θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το φίλτρο που έχω ήδη από το παλιό μου ενυδρείο, χωρίς τα υλικά του φίλτρου θα λειτουργεί ως απλός κυκλοφορητής. Σωστά; Το σαλιγκάρι δε θα έχει πρόβλημα δηλαδή σε ενυδρείο χωρίς στήσιμο με φίλτρο κλπ όπως κάνουμε στα ενυδρεία με τα ψάρια;
Σκεφτόμουν για ένα 10λιτρο ίσα ίσα να βάλω 4-5 φυτά ίσως. Apple snail μπορώ να βάλω;
|
||||
|
||||
![]()
Το μηλοσαλίγκαρο δεν θα το συνιστούσα, έχει ρύπους σαν ψάρι και όταν είχα μου τσάκισε τα φυτά, ramshorn βάζεις άνετα, θα καθαρίζουν και την άλγη, όπως μπορείς να βάλεις και melanoides, το κακό με αυτά είναι πως πολλαπλασιάζονται πολύ, θα πρέπει που και που να ρίχνεις και κάτι να τρώνε, αν βάλεις όμως helena ξεχνάς τα υπόλοιπα σαλιγκάρια, θα τα φάνε
|
||||
|
||||
![]()
Απλα στην θεση των υλικων του φιλτρου σου μπορεις να βαλεις μονο ενυδρειακο βαμβακι για να κραταει ολα τα σωματιδια και να εχεις παντα κρυστάλλινο νερο,θα το αλλαζεις με νεο μια φορα το μηνα-δίμηνο.
Οπως ειπε και ο Τακης για λιγα λιτρα τα ramshorn snails ειναι τα ενδεδειγμένα,θα κρατανε τα φυτα πεντακαθαρα,εχουν ελαχιστους "ρυπους" και ειναι και ομορφα,βγαίνουν και σε 3 χρωματα. ![]() Αν θες να πας σε μικρο ενυδρειο κηπο επελεξε κυβο,οχι ομως κατω των 20 λιτρων γιατι θα σε περιορίσει δραματικα στην επιλογη φυτων.
|
||||
|
||||
![]()
Κύβο έλεγα κι εγώ. ΟΚ για τα λίτρα θα κοιτάξω μήπως μπορέσω να πάω στα 20 και όχι στα 10 που σκεφτόμουν.
Αν στο φίλτρο βάλω κανονικά τα υλικά μήπως θα βοηθήσει στον να μην είναι τόσο αυστηρά προγραμματισμένες οι αλλαγές; στα θέματα με τα φυτεμένα διάβασα ότι ένα χαμηλών αναγκών φυτεμένο μπορεί να επιβιώνει με αλλαγές νερού 2 φορές το μήνα και με την απαιτητική δουλειά μου θα με βόλευε. Από την άλλη διάβασα και ότι αν βάζεις τα λιπάσματα κάθε μέρα λίγο παραπάνω για να μην υπάρξει έλλειψη κάνεις στο τέλος της βδομάδας μια γενέα αλλαγή της τάξης του 50% και επαναφέρεις την κατάσταση πετώντας ότι περίσσεψε. Οπότε τι από τα δύο κάνω; Τα σαλιγκάρια που μου αναφέρετε θα καταφέρω να τα βρω έτσι; Θα κοιτάξω να δω πως μοιάζουν γιατί δε νομίζω ότι θα έχει καλή εξέλιξη να τα ζητήσω από το μαγαζί με το όνομα τους και να μου τα δώσουν σωστά. edit μόλις είδα τα ramshorn snails και τέτοια είχα παλιά κι εγώ στο ενυδρείο μου και είναι αξιολάτρευτα! δεν πειράζανε τίποτα και τρώγανε την άλγη από τα τζάμια όντως. Τέτοια θα βάλω. Αλλά δεν έχω δει ποτέ από κοντά κάποιο από τα άλλα δυο χρώματα. Τα δικά μου που είχα παλιά και τα 3 ήταν αυτό το καφετί κάπως χρώμα. (έχω κρατήσει και τα καβουκάκια τους να φανταστείτε και φυσικά τα φώναζα όλα Γκάρι)
|
||||
|
||||
![]()
Εφοσον ριχνεις λιγα λιπασματα οι αλλαγες σου μπορουν να ειναι 15μερες.
Τα λιγα λιπασματα προυποθετουν φυτα με οχι μεγαλες απαιτησεις σε λιπανση. Το φιλτρο και τα υλικα αυτου δεν εχουν να κανουν με τα λιπασματα παρα μονο με τους ρυπους του ενυδρειου που θα προέλθουν απο τα ζωντανα σου ή απο το σαπισμα μερικων φυτων. Σαλιγκαρια και το χρωμα που θελεις θα βρεις με αγγελια απο χομπυστες.
|
||||
|
||||
![]()
Μμμμ ωραία ωραία
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
επιστροφή?!? | Pritanis | Δίσκοι | 17 | 14-12-15 10:12 |
Επιστροφή | George81 | Malawi | 37 | 14-12-15 09:05 |
Η μεγάλη επιστροφή!!! | billos95 | Tanganyika | 179 | 03-03-14 11:05 |
Επιστροφή!!!! | madfdg | Reef | 68 | 15-11-09 01:08 |
Επιστροφή και αλλαγή. | Fonamstel | Greek Aquarist's Boards | 9 | 27-07-05 15:53 |