|
|
||||
|
||||
![]()
Οχι δεν πιστευω οτι θα εχεις προβλημα..
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αρχικά πρέπει να βρεθεί η αιτία που υπήρχαν απώλειες ώστε να αποτραπούν περαιτέρω ατυχίες όπως προαναφέρθηκε. Χωρίς μετρήσεις δεν μπορούμε να ξέρουμε τι γίνεται μέχρι στιγμής με την βιολογία αλλά το λογικό είναι να είναι ανεπαρκής αφού "ψάρι έχει χρόνια να μπει". Μια καλή ιδέα θα ήταν να βάλεις έναν μονομάχο και μερικές μονομαχίνες παρέα με μερικές amono. Σε καμία περίπτωση βέβαια όλα μαζί αλλά σταδιακά ώστε να μπορέσει να ανακάμψει η βιολογία (σε περίπτωση που είναι όντος ανεπαρκής)
Πρόβλημα δεν θα έχεις αρκι να εισάγεις τα ψάρια σωστά στο ενυδρείο ώστε να μην έχεις προβλήματα επιθετικότητας εγώ δεν είχα κανένα 5 μήνες τώρα |
|
||||
|
||||
![]()
καλως ήρθες, καλο ειναι μιας και δεν υπαρχει τιποτα αλλο μεσα παρα μια γαρίδα να μην βιαστείς για να γινει κατι σωστο αυτη την φορά, αλλαγές νερου αφου εκανες 80% δεν χρεγαρίδες να κάνεις αλλες αφου εχεις μονο μια γαριδα μεσα.
Το καλυτερο που εχεις να κάνεις ειναι μια παρουσίαση πληρης του ενυδρειου με ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ωστε να σου προταθουν κατοικοι κ λοιπα. Εν τω μεταξύ καλο ειναι να βάζεις μια αποχη με λιγο τροφή μεσα ωστε να διατηρηθει η βιολογία του φιλτρου , αν υπαρχει ακομα βεβαια, πριν ποσο καιρο πεθαναν τα ψαρια κ οι γαριδες;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
επειδή ήταν πάντα κρυμμένος ο pleco δεν πήρα χαμπάρι εγκαίρως ότι ''έφυγε''. πρέπει να έχει κάνα μήνα που τον είδα τελευταία φορά και άλλο τοσο η amano!!! τα τελευταία ψάρια ''εκτός του pleco'' ήταν μέσα πριν 2-3 χρόνια!!! ------------------------- Παράθεση:
μόνο αν θα τοποθετήσω τα ξύλα αλλιώς. ναι το νερό δεν το επεξεργάζομαι. το φίλτρο έχει απο κάτω προς τα πάνω τα μαμίσια σφουγγάρια, 1ο σετ: πράσινο 4εκ με χονδρές τρύπες,θαλασσί 2εκ με λεπτές τρύπες, μπλέ 2εκ με χονδρές,θαλασσί 2εκ με λεπτές τρύπες 2ο σετ: θαλασσί 2εκ με λεπτές τρύπες, μπλέ 2εκ με χονδρές, θαλασσί 2εκ με λεπτές τρύπες. ------------------------- τα σφουγγάρια του φίλτρου με την σειρά που τα έγραψα πριν αφού εκτός του πράσινου τα έχω κόψει στη μέση ..... ![]() ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη batman_gardiki : 18-10-15 στις 22:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Νομιζω οτι η ροη και τα υλικα του φιλτρου οριακα στηριζαν το συστημα..Αφου πρακτικα θα στρωσεις απ την αρχη,θα προτεινα να αφησεις μονο το κατω και το πανω σφουγγαρι και να αντικαταστησεις τα υπολοιπα με καποιο βιολογικο υλικο,ελαφροπετρα ισως..Επισης προσωπικα θα αλλαζα την αντλια με τη 1000αρα και θα κρατουσα την 600ρα για backup..Aφου στρωσει το φιλτρο θα προσανατολιζομουν -συμφωνα με τις προυποθεσεις που θετεις..- ειτε σε δυο φανσυ χρυσοψαρα ειτε σε ενα κοπαδι white cloud και γαριδες red cherry..Μεχρι να στρωσει εχεις χρονο να ακουσεις και αλλες προτασεις..
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δηλαδή μου λες πράσινο χοντρό σφουγγάρι κάτω, ελαφρόπετρα μέχρι πάνω και θαλασσί λεπτό σφουγγάρι πάνω-πάνω; η ελαφρόπετρα να υποθέσω είναι η ίδια με αυτή των οικοδομικών υλικών; πόσες μέρες να ρίχνω τροφή και πόσο με την γαρίδα μέσα για στρώσιμο; πριν από λίγο έβγαλα να δω τα σφουγγάρια και τα είδα πάλι μαύρα απο την άλγη που είχα αφήσει να αιωρείται παντού και από την πολύ ανατάραξη του βυθού που δημιούργησα. έχω και αυτό το φίλτρο αν βοηθάει απο παλιό 60λιτρο
|
||||
|
||||
![]()
Τα χρωματα αν θυμαμαι καλα εχουν να κανουν στο Ριο με τη δουλεια που υποτιθεται οτι εκαναν..καααααποτε..Οποτε διαλεξε δυο με μετριες τρυπες και οκ..Ναι η ελαφροπετρα αυτη ειναι..καλο πλυσιμο,πολλα χερια,βρασιμο αν θες και μεσα..Κανονικα η γαριδα στο στρωσιμο δεν εχει θεση μεσα..Το ποσες μερες θα στο πουν οι μετρησεις,ισως να μην εχει χαθει εντελως η βιολογια αφου μεχρι πριν μερικες μερες ειχε ψαρι μεσα..απλα να ειναι πολυ λιγη αν και τοτε θα ειχες και νιτρικα (μετρας 0 πιο πανω..)...Αν μπορεις να βρεις μπολι ακομα καλυτερα,επισπευδεις τη διαδικασια κατα πολυ..
Το ειδα στη φωτο το φιλτρακι αλλα δεν το ανεφερες και δεν το σχολιασα..Προσωπικα εχω τη συνηθεια -το αναφερουν σε πολυ παλια ενυδρειακη σελιδα καποιοι απ τους πολυ παλιους ενυδρειοφιλους..-να βαζω ενα μικρο εσωτερικο φιλτρακι σε ολα τα ενυδρεια μου,ψηλα σε μια γωνια,και πολλες φορες μαλιστα αναποδα..καθαριζει την επιφανεια,βοηθαει στην οξυγονωση και την κυκλοφορια και καμια φορα μπορει να φανει και σωτηριο..
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
θέλω τα φώτα σας | astrapcian | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 17-01-12 12:49 |
Εδώ σε θέλω μάστορα..... | vaska | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 14-09-11 20:44 |
Πως θα φτιάξω το PH που θέλω???? | theok1200s | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 02-05-10 23:01 |
Θέλω γνώμες... | jimarassss | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 24-02-08 13:26 |
θέλω CO2???? | drakoulis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 07-02-06 19:08 |