|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Greek Aquarist's Boards Οτι έχει να κάνει με τήν λειτουργία του forum. Προβλήματα, σχόλια, παρατηρήσεις. |
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Πόσο επηρέασε η κρίση το χόμπυ μας? | |||
Πάρα Πολύ - Σταμάτησα ή σχεδόν σταμάτησα το χόμπυ |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 7,64% |
Πολύ - Συνεχίζω με μεγάλη δυσκολία και περικοπές |
111 | 40,36% |
Αρκετά - Ένα 60άλιτρο και πολύ είναι |
32 | 11,64% |
Λίγο - Συνεχίζω σχεδόν όπως και πριν |
94 | 34,18% |
Καθόλου - (!!) |
17 | 6,18% |
Ψήφισαν: 275. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Έχω κάνει περικοπές σε πολλά τα ενυδρεία συνεχίζουν με ελάχιστες προσπαθώ να μην τους λήψη τίποτα.
|
|
||||
|
||||
![]()
εμενα πολυ,σχεδον σταματησα να ασχολουμαι.αν εξαιρεσω τη λιμνη δηλαδη,ενυδρεια δεν εχω κ δεν ξερω ποτε θα ξαναστησω.
δηλαδη σταματησα να ασχολουμαι με τα δικα μου ενυδρεια.καλα που υπαρχει το φορουμ κ μπορω να ασχολουμαι με τα δικα σας τουλαχιστον ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτοι που εξαρτωνται (ακομα) απο τα καταστηματα, πιστευω οτι την εχουν πατησει.
Η δυσκολια με τις αγορες απο το εξωτερικο δυσκολευει ακομα περισσοτερο την κατασταση συν οτι καποιοι εμποροι σπευδουν να το εκμεταλευτουν αυτο ακομα περισσοτερο. Βλεπω πχ την κατωτερη τιμη σε Ελληνικο καταστημα σε ενα φιλτρο και ειναι σχεδον διπλασια απο καταστημα πχ στη Ρουμανια που στελνει με δωρεαν μεταφορικα στην Ελλαδα. (155e Ρουμανια, 260e εδω) Tα ιδια και σε ψαρια, Ιδια ψαρια ιδιων εκτροφεων, Δλδ ελεος. Οι Ρουμανοι μπορουν να εχουν ενυδρεια, οι Ελληνες οχι. Προσωπικα, δεν εχω προβλημα γιατι εδω και καιρο εχω επιλεξει ειδη ενυδρειων που δεν εχουν μεγαλο κοστος συντηρησης και εχω ηδη φουλ εξοπλισμο και ανταλλακτικα για καιρο. Αν μου τελειωσουν, δεν ξερω τι θα κανω. Αν δω εμπορικη εκμεταλευση, απλα τα σταματαω.
|
||||
|
||||
![]()
Σπυρο για το παραδειγμα που αναφερεις η τιμη των 155¤+φπα ειναι η τιμη χονδρικης στην Ελλαδα και ο ξενος πουλαει λιανικη πιο φθηνα απο την χονδρικη μας...Οποτε εδω χολενει ολο το συστημα....απο τον εισαγωγεα...μεχρι και το καταστημα.
|
||||
|
||||
![]()
Είναι εντυπωσιακό που υπάρχουν τόσοι που δεν έχουν επηρεασθεί καθόλου ή έχουν επηρεασθεί λίγο.
Όσον αφορά το οικονομικό να υποθέσω πως τσοντάρει κάποιος γονιός? Όσον αφορά πάντως το ψυχολογικό, που σωστά επισημαίνει ο Βασίλης-κιχλιδάτος, δεν θυμάμαι άλλη περίοδο να υπάρχει τόση νέκρα διαδικτυακή και τόση έλλειψη διάθεσης. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Να συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα. Με ένα στημένο ενυδρείο χωρίς πολλές απαιτήσεις (με ζωοτόκα και φυτά χαμηλών απαιτήσεων) δεν είναι τρομερά τα έξοδα (αγορά τροφής και αντιχλώριου μια στο τόσο).
|
||||
|
||||
![]()
Εμένα η κρίση με επηρέασε αρκετά , όχι στα ενυδρεία που διατηρώ αλλά στα Κόι τρώνε σαν μοσχάρια δεν τα προλαβαίνω θέλουν 1000 ml την ημέρα , δηλαδή ένα κουτί το οποίο κάνει απο 7 μεχρι 10 ευρώ εξαρτάται απο την εταιρεία .
Βάλε τώρα το μήνα.... και γι αυτο στράφηκα σε γειτονική χωρα που το 10000ml το παίρνω 22 ευρώ της ίδιας εταιρείας , τι να κάνω πεινάνε .... ![]() ![]() Ήρθε και το capital control δεν μπορούμε να πάρουμε τίποτα απο έξω.... καταραμένη κρίση. Ότι και να γίνει άκρη θα βρούμε και τα ζωντανά μας θα τα ταϊζουμε ..... ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι πραγματικοτητα πως εχει επηρρεαστει παρα πολύ το χομπυ. Κατ' αρχας πολλοι είναι αυτοι που θα ξεκινουσαν την ενασχοληση με τα ενυδρεια αλλα ολο αυτό το διάστημα της κρισης δε το εκαναν επειδη όπως ολοι γνωρίζουμε το κοστος εναρξης (αγορα ενυδρείου, εξοπλισμου κ.α.) είναι μεγαλο.
Το κοστος συντηρησης είναι σαφως χαμηλοτερο. Αν μιλαμε όμως για συντηρηση πολλων ενυδρειων ή για ενυδρεια "απαιτητικα" σε εξοδα, όπως φυτεμενο υψηλων απαιτήσεων ή reef, με πολλα λιτρα, τοτε πρεπει να παραδεχτούμε ότι η κριση καταφερε να παροπλισει παρα πολλα από αυτά. Κρινοντας από τον εαυτο μου κατεληξα από 12 ενυδρεια (αναμεσα τους και reef και φυτεμενα περιπου 2000 λιτρα στο συνολο) σε 2 και αυτά με ελαχιστα εξοδα συντηρησης. Θεωρω τον εαυτο μου πολύ τυχερο όμως επειδη προλαβα να αχοληθω με καποια ειδη οσο ακομη οι τσεπες ειχαν χρηματα μεσα και όχι αραχνες. Το ιδιο σεναριο ειδα να συμβαινει και σε αρκετους φιλους μου χομπιστες. Οσο για τη διαθεση...όπως προειπαν, είναι διαχυτη στα φορα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
έτσι είναι...πολλοί έχουν εξαφανισθεί τελείως
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καταραμένη κρίση ... | GiWrGoS198 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 25-03-12 19:50 |