|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγώ είχα την μεγαλύτερη ανάπτυξη turf με τα flood και έχω δοκιμάσει αρκετά!! Φίλος μου με reef 10ετίας που χρησιμοποιούσε DIY led, όταν του κάηκαν από την μία πλευρά, έβαλε flood 8:1 και είχε την ίδια ανάπτυξη... Εξάλλου τα flood δεν είναι τίποτα άλλο από ένα DIY 10w π.χ. led με το τροφοδοτικό του, μαζί με έναν ωραίο ρεφλέκτορα ο οποίος απλώνει ομοιόμορφα το φως... Μήπως το είχες αρκετά μακριά από την σίτα? Εγώ τα flood τα είχα σε μικρή απόσταση ώστε η επιφάνεια που κάλυπταν να είναι αυτή που προτείνει το algaescrubber.net, για τα watt αυτά... Δώσε μας καμιά πιο κοντινή φωτό από το ATS σου... Μπορείς να φτιάξεις ένα στενόμακρο ορθογώνιο κουτί από πλέξιγκλας, πάχους 2-3 εκ για να βάλεις μέσα led και ψύκτρες... Και σε ένα μικρό μεσογειακό 20άλιτρο έχω πάλι flood σε πλάγια σίτα, χωρίς πολλά w και πολλή ροή και πάει σφαίρα, κάθε βδομάδα βγάζω αρκετή άλγη και νιτρικά μηδεν.. Κάπου κάποιος άλλος είχε αναφέρει οτι δεν έκανε δουλειά με τα flood και μου κάνει εντύπωση.. Επίσης τα RGB flood , 'οταν τα δουλεύεις π.χ. μόνο στο κόκκινο, είναι επόμενο από 30w που είναι να παίζουν μόνο τα 10w του κόκκινου τμήματος... Προφανές, απλά το διευκρινίζω... Κράτα μας ενήμερους... |
|
||||
|
||||
![]()
Για τα φωσφορικά έχεις δίκιο και εγώ παρατηρώ ότι η μέθοδος βότκα βακτήρια που δουλεύω αφήνει κάποια ελάχιστα φωσφορικά , τον τελευταίο καιρό κρατάω και εγώ λίγο αντιφώσφορο , όσον αφορά την μακροάλγη νόμίζω πως ο λόγος που δεν έχει την ανάπτυξη που θες είναι η παράλληλη χρήση αντιφ.
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραία δουλειά και μελετημένο!!!Να το χαίρεσαι!!!Κράτα μας ενήμερους για τις εξελίξεις!!!
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Παράθεση:
------------------------- Εχθες εκανα μια μακακια που το καταλαβα σημερα. Εκανα αλλαγη και ταυτοχρονα αλλαξα αντιφοσφωρο στον ριακτορα, που ειναι στο διαμερισμα της αντλιας επιστροφης στο σαμπ. Οπως εβαλα τον ριακτορα σε λειτουργια, τον ειχα τερμα ανοικτο, πριν σε ενα κουβα για να καθαρισει ο αντιφοσφωρος, και πριν προλαβω να τον κλεισω, μικρη ποσοτητα βγηκε και επεσε στο διαμερισμα της επιστροφης. εχθες μου φανηκε οτι δεν τον ρουφαει η αντλια, και επειδη βαριομουν κιολας , δεν τον σιφωναρισα. Σημερα αργα το απογευμα που γυρισα σπιτι, ειδα οτι αρκετη ποσοτητα περασε τελικα στο DT , ειδα σκορπιο στον αραγωνιτη, λογικα θα επεσε και πανω στον βραχο κοραλια. Σιφωναρησα οτι εμεινε απο το διαμερισμα επιστροφης, αλλα οτι εχει περασει στο DT, den βγαινει, εινια λιγη ποσσοτητα και σκορπια. στα κοραλια , οσο προλαβα ανοιχτα τα φωτα δεν ειδα τιποτ ανυσηχυτικο, υπαρχει περιπτωση αν επεσε καπια ποσοτητα πανω σε καποιο να την "ακουσει"? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gregkn73 : 11-07-15 στις 22:05 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν τρέχει κάτι με τον αντιφ.
Η άλγη εφόσον στο ένα πήγαινε και σε αυτό το ενυδρείο δεν πηγαίνει με το ίδιο φως πάει να πει ότι δεν έχει να τραβήξει ..ροή θέλει αρκετή ..έχει;
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]()
Εχει ρε φιλε, μαλλον θα βαλω και αλλο ενα κυκλοφορητη, μηπως θελει και αλλο.
|
|
||||
|
||||
![]()
καλή ανάπτυξη είχα με λάμπα οικονομίας θερμό λευκό και 15 ώρες διάρκεια και έναν κυκλοφοριτή να την χτυπάει από χαμηλά
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|