|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Βέβαια οι δίσκοι δεν θέλουν μεγάλη ροή αλλά το νερό θα πρέπει να γυρίζει 5 – 7 φορές για σωστή φίλτρανση. Παράθεση:
Δεν έχουν όλα τα ποτάμια πέτρες και σπηλιές. Άλλωστε εκεί που είναι οι πέτρες υπάρχει πολύ έντονη ροή νερού - καταρράκτης και ξεθάβονται. Στα ήρεμα νερά που ζούν οι δίσκοι, οι τυχόν πέτρες που υπάρχουν, έχουν καλυφθεί από λάσπη. Ο βιότοπος των δίσκων περιλαμβάνει επι το πλείστον ρίζες. Βέβαια εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πέτρες, αν αυτές δεν ειναι ασβεστολιθικές. Κατά τα άλλα δεν μπορούμε να πλησιάσουμε στον πραγματικό βιότοπο των δίσκων με τις εποχές των βροχοπτώσεων κ.λ.π.
|
||||
|
||||
![]()
Αν και ειναι αστειο το θεμα ...... Οι δισκοι συχναζουν σε περιοχες με πολυ χαμηλη ροη νερου συνηθως κοντα στις κοιτες των ποταμιων.... Εκει κρυβονται αναμεσα στην πυκνη βλαστηση και φυσικα στις σπηλιες των βραχων που δημιουργουνται παντα στις κοιτες , αν δεις φωτογραφιες απο τα μερη που βγαζουν τους αγριους δισκους θα καταλαβεις ακριβως τι εννοω.......Και φυσικα εχουν ολα τα ποταμια βραχια και σπηλιες αφου εκει καταληγουν τα νερα της βροχης απο τη γυρω περιοχη και αν δεις την ενταση των τροπικων βροχων οχι βραχια αλλα ολοκληρα βουνα μπορουν να παρασυρουν......
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Hold your horses pritanis, τι λες??? Το spray bar εξυπηρετεί στο να μοιράζει το εισερχόμενο νερό στο ενυδρείο κι η αύξηση της ταχύτητας είναι μικρή και δεν έχει καθόλου δύναμη. Αλλά και πέρα από αυτό, οι τρύπες στο spray bar είναι μερικά χιλιοστά, λες αυτές οι τρυπούλες να ξεπερνούν σε δύναμη τη μπουράκλα που βγάζει το eheim κατευθείαν των 16 χιλιοστών στην περίπτωση του 2028??? Εκεί είναι που δε μένει τίποτα όρθιο! Το αν προκαλεί ανατάραξη στην επιφάνεια εξαρτάται από το που το έχεις βάλει να "χτυπάει". ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Να ευχηθω καλη τυχη στο νεο σου ενυδρειο. Να αυξανομαστε....!!
Παμε για την φίλτρανση του ενυδρειου λοιπόν: Οι τρεις φορές τα καθαρά λιτρα του ενυδρειου σου ειναι ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ νουμερο. Οι δίσκοι δεν θέλουν εντονα ρευματα νερου στο ενυδρειο (βλεπε και http://www.tropicalfishcentre.co.uk/chrisdiscus.htm) Το βασικότερο ΟΛΩΝ ειναι να θυμάσαι ότι περα από την φίλτρανση πολύ πολύ σημαντικές ειναι οι αλλαγές νερού. Μην τις αμελείς. Τωρα όσων αφορά τις πετρες δεν βλέπω τον λόγο γιατι να τις προτιμησουμε αφου υπάρχουν τα ξυλα που κατα την γνωμη μου προσφέρουν περισσότερα σε ενα δισκοενυδρειο (τανινες) και επιπλεον ειναι πιο ομορφες αισθητικά (ΙΜΟ παντα). Συμφωνω δε τον (gmmy) και τον acct ότι στον original βιοτοπο των δίσκων ο βυθός ειναι καλυμενος με λάσπη όπου κυριαρχουν οι μεγάλες ρίζες των δεντρων. Δειτε και ενα παραδειγματακι αποξυραμενης λίμνης για του λόγου το αληθές...
|
||||
|
||||
![]()
Τωρα θα σου κατεβαζα την μηχανικη ρευστων στο κεφαλι αλλα ειμαστε λιγοι οι δισκαδες και εχουμε περασει τοσα πολλα μαζι που μονο με τριανταφυλλο θα σε χτυπουσα
![]() ![]() Δες και μια ωραια ιδεα για το πως εννοω τις πετρες..... http://article.dphnet.com/dph-project/dph-project.shtml |
|
||||
|
||||
![]()
Κατάφερα τελικά να χάσω την μπάλα ............. ??
Θέλω κυκλοφορία νερού 3 φορές τα λίτρα μου. Με ένα φίλτρο μεγάλο ή με δυο μικρότερα ??? Παράδειγμα : 2 Χ 2222 (350l/h Χ2 =700l/h) ή 1 Χ 2028 (750l/h). Τρείς φορές με κάποιο "αέρα". Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ το δύο μικρότερα είναι το θεμιτό για να μην έχω έντονα ρεύματα .....σωστά ?? Τα wet/dry δεν παίζουν στην περίπτωση που η μελλοντική διάχυση Co2 θα γίνει μέσω του φίλτρου αν γίνει με κάποιο power reactor όμως ????? |
|
|||
|
|||
![]()
Πέστα συνάδελφε Jonnhy γιατί τα λέω, αλλά στου κουφού την πόρτα...
![]() Κατά τα άλλα Θωμά καλύτερα 2 μικρά για την περίπτωση που ένα σταματήσει και δεν το πάρεις άμεσα χαμπάρι να μην ανέβει η αμμωνία κλπ |
|
||||
|
||||
![]()
George, μαλλον παρεξηγησες την αποψη του Πρυτανη για τις πετρες,οταν λεει πετρες δεν εννοει ενα βουνο απο αυτες οπως σε κιλχλιδες αφρικης, αλλα σε ενα λογικο αριθμο.
Το δικαιολογησε με το λινκ που εδωσε προλαβαινωντας την υπερασπιση μου!!!!!
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μπορείς να βελτιώσεις την ποιότητα του βιολογικού φίλτρου φιλτραρίσματος χωρίς να αυξήσεις τη ροή και μία πολύ καλή λύση είναι αυτό που ανέφερα προηγουμένως για το φίλτρο άμμου. Θα συμφωνήσω απόλυτα με το Γιάννη για τις αλλαγές νερού. Επίσης προσπάθησε να έχεις όσο το δυνατό καλύτερες συνθήκες, χαμηλή σκληρότητα και ph, χαμηλά νιτρικά άλατα κτλ. Πολύ μεγάλη σημασία έχει η σταθερότητα των συνθηκών αυτών. Όσο για το φίλτρο άμμου που μέ ρώτησες εγώ χρησιμοπιώ τo Merlin της Red Sea, αλλά υπάρχει και το αντίστοιχο της Lifeguard για το οποίο τα παιδιά που ασχολούνται με το θαλασσινό και χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο αυτά τα φίλτρα λένε ότι είναι πιο εύχρηστο. Όπως σου είπα και προηγουμένως επειδή παρέχει πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια για ανάπτυξη βακτηριδίων, αφού το βιολογικό υλικό αποτελείται από πολύ λεπτή άμμο, η διάσπαση της αμμωνίας και των νιτρωδών γίνεται πολύ πιο γρήγορα. Σε ενυδρεία με χαμηλή ροή όπως είναι τα ενυδρεία δισκων αυτό είναι κάτι πολύ βοηθητικό, χωρίς βέβαια αυτό να σημαινει ότι τα υπόλοιπα εψωτεικά φίλτρα δεν κάνουν πολύκαλά τη δουλειά τους. Απλά επειδή και εγώ το χρησιμοποίησα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τα αποτελέσματά του για αυτό το προτείνω. Για τις πέτρες και τα ξύλα με κάλυψαν οι προηγούμενοι. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|