|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν θυμάμαι διαστάσεις ακριβως και δεν είναι πάντα ίδιες, κατασκευαστής με κατασκευαστή έχουν διαφορα, δεν νομίζω να είναι πάνω από 5 εκατοστα, θα προσπαθήσω να τα μετρησω μόλις πάω σπίτι δες μερικά στο ebay http://www.ebay.com/itm/350900234858...%3AMEBIDX%3AIT http://www.ebay.com/itm/251471586583...%3AMEBIDX%3AIT
|
|||
|
|||
![]()
Τα εχω βρει και τα χαζευω για αυτο ρωτησα. :P
Hμουν πολυ επιφυλακτικος με τα led γιατι στο μαγαζι,στη βιτρινα εχουμε 4 ταινιες led του 1μ με 60 led 5050 14,4W/μ που δουλευουν καθε μερα για 10 ωρες με χρονοδιακοπτη και δεν κρατανε πανω απο 6 μηνες. Στους 4 μηνες εχουν χασει κατα πολυ τη φωτινοτητα τους και στους 6 μηνες τα μισα αναβουν με 30% φωτινοτητα και τα αλλα μισα με 10% φωτινοτητα χωρις βεβαια να καουν τελειως. Και εχουν αγοραστει/αντικατασταθει 4 φορες απο 4 διαφορετικους πωλητες απο Ελλαδα και απο ebay. Καποια στιγμη θα αγορασω και θα τα δοκιμασω τα δικα σου γιατι αν αντεχουν και δεν χαλανε στο 6μηνο και κρατανε 1-2 χρονια αξιζει το κοπο. |
|
||||
|
||||
![]()
Θωμά τα πρώτα τα έχω 2 χρόνια περίπου, και εχω DIY φωτιστικό στο χωλ του σπιτιού με τετοιες πλακετες (smd 5050 X 48 ) πάνω από 4 χρόνια, κανένα δεν έχει πρόβλημα, αντε να έχουν καει 1 ή 2 λεντακια σε κάποια, αλλα σε πολύ λίγα
|
||||
|
||||
![]()
Υπεροχη κατασκευη , οπως και ολες αλλωστε...
πολλα μπραβο κι απο μενα! |
|
||||
|
||||
![]()
Μετά από 2,5 χρόνια λειτουργίας αυτού του φωτιστικού, μετά από άπειρες αλλαγές , βάλε βγάλε led , ήρθε το τέλος του. Μετά τη τελευταία προσπάθεια να βγάλω μερικά led να τα βάλω στα συννεφάκια και να βάλω εδώ καινούρια , το έσπασα σε 2 σημεία και είχα βάλει μπαλώματα. Για αυτό έκατσα και έφτιαξα καινούριο. Συγκεκριμένα έφτιαξα καινούριο σκαφάκι , και έφτιαξα και ένα άλλο μικρότερο και αντικατέστησα τα μεμονωμένα που είχα στο μπροστινό μέρος. Ξεκίνησα να φτιάχνω τα σκαφάκι Πέμπτη απόγευμα, Παρασκευή απόγευμα ήταν έτοιμα (ασχολήθηκα μόνο απογεύματα), Σάββατο ολοκλήρωσα το μικρό, και Κυριακή έβγαλα το παλιό, ξεκόλλησα τα παλιά LED , κόλλημα στο καινούριο, συνδεσμολογία και τοποθέτηση ,και κατά τις 5 μπήκε στη θέση του.
Από το παλιό κράτησα μόνο τα 10 τελευταία που είχα βάλει (από την αντικατάσταση που έβαλα στα συννεφάκια) και τα υπόλοιπα είναι καινούρια. Από τα παλιά δουλεύουν όλα, εκτός από ένα που το έσπασα στο ξεκόλλημα και 3-4 που έχουν καεί από 2-3 led στο καθένα (48 έχουν επάνω). Αυτά που ήταν τελείως άχρηστα ήταν τα ροζ που άναβαν περίπου τα μισά και από ροζ έβγαζαν κάτι ανάμεσα στο μπλε και μωβ. Αυτά ήταν αποτυχία. Στο παλιό είχα 20 πλακέτες 48 Χ 3528 ψυχρό λευκό και 4 Χ 3528 ροζ, και στα μεμονωμένα 6 Χ 48 3528. Στο καινούριο έβαλα 20 Χ 24 5050 ψυχρό λευκό , 2 Χ 15 5050 ψυχρό λευκό , 4 Χ 24 5050 κόκκινα , 4 Χ 18 μπλε, και στο καινούριο σκαφάκι 10 Χ 15 5050. Αυτή τη φορά αντί να κολλάω τα led πάνω στο σκαφάκι, κόλλησα πρώτα μικρά κομμάτι πλεξιγκλάς και πάνω σε αυτά κόλλησα με σιλικόνη τα led, πιστεύω έτσι αν χρειαστεί (που δεν το νομίζω) θα ξεκολλάνε πιο εύκολα τα led ![]() Φάση κατασκευής του μικρού ![]() Δοκιμές στο μεγάλο ![]() Τοποθέτηση στο καπάκι και δοκιμές για τη κάθε σειρά ![]() ![]() ![]() και στη θέση του ![]() Με τη νέα κατασκευή το καπάκι έγινε πολύ πιο ελαφρύ, τα σκαφάκια είναι συρταρωτά και οι βίδες είναι ανοξείδωτες και το ενυδρείο ![]() Στη παραπάνω φωτογραφεία μείωσα την έκθεση στη φωτογραφική του κινητού γιατί το φως είναι δείχνει πολύ δυνατό και χάνει πολύ στη φωτογραφία, συγκεκριμένα δείχνει έτσι αλλά δεν είναι ![]() Τώρα θα πρέπει να νοικοκυρέψω και τα φυτά λίγο , οι κρυπτοκορινες έγιναν δένδρα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ακριβως αυτο σκεφτομουνα τωρα Τακη, μα τι δεντρο ειναι αυτο στη μεση του ενυδρειου
![]() ![]() ![]() Δηλαδη εγω για 45 cm μηκος που ναι το καπακι ποσα τετεια led θα μπορουσα να βαλω;Με τρεις πλακετες των 48 ειμαι οκ πιστευεις;
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() Αυτό είναι 3 ξύλα (2 πεσμένα και 1 όρθιο σε σχήμα ανάποδα Τ) στα ξάπλα έχω δέσει ανούμπιες και στο όρθιο έδεσα jawa fern σαν κλαδιά και έγιναν σαν μαρούλια μεγάλα ![]() ![]() Παράθεση:
3 είναι λιγες νομίζω σε κύβο 32 Χ 32 Χ 32 που είχα με γαρίδες είχα 3 Χ 48 smd3528 πλακέτες ![]() ![]() στα συννεφάκια που είναι 40 Χ 40 Χ 40 έχω 5 + 1 + 1 όλα smd 3528 ( 2 X 24 , 4 X 48 , κόκκινο 1 Χ 48 , μπλε 1 Χ 48 ) ![]() ![]() καλύτερα να βάλεις 5
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
diy led φωτιστικό | g81gr | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 29-01-14 16:40 |
Τροφοδοτικό Juwel Rio 240 | parrot | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 22-03-10 10:39 |
Φωτιστικό για ριο 400 | Dekanat | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 09-11-09 19:43 |