|
|
||||
|
||||
![]()
τι ειδος ειναι τα σκαλαρια σου?
θα βοηθαγε αν εβαζες και καμια φωτο του ενυδρειου. απο οσα εχεις γραψει,φαινεται να ειναι σχετικα καλα το περιβαλον και οι παραμετροι νερου που εχεις για τα ψαρια σου,αλλα τα 80 λιτρα ειναι πολυ λιγα για σκαλαρια οπως ειπε και ο tsala απο πανω. εκτος απο ογκο νερου(λιτρα) θελουνε και τις καταλληλες διαστασεις ενυδρειου.και σε μηκος, αλλα επειδη ειναι σκαλαρια και σε υψος. εφοσον ειναι διαπιστωμενο ζευγαρι ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα,αλλα και παλι θες περισσοτερα λιτρα και μεγαλυτερες διαστασεις. οταν δεν εχουν τον απαραιτητο χωρο στρεσαρονται και ισως αυτος ειναι ο λογος που τρωνε τα αυγα. τωρα γιατι σου πεθαινει ο γονος οταν τον χωριζεις ειναι αλλη ιστορια. μπορει να φταινε πολλα. κατα τη γνωμη μου ειναι "λαθος" να απομακρυνεις το γονο απτους γονεις. δωσε στα ψαρια το χωρο που χρειαζονται και ασε τους γονεις να κανουν τη δουλεια τους. αφου τα εχεις τοσο καιρο,ειναι κριμα να τα κρατας σε τοσο μικρο ενυδρειακι. βαλτα σε ενα 250λιτρο τουλαχιστον και θα δεις αλλα ψαρια. αυτο στο υπογραφω κιολας αν θες ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σε μεγεθος(υψος) ειναι 13 εκατοστα το αρσενικο και 10 το θηλυκο. Δεν εχουν μεγαλωσει παραπανω εδω κ χρονια. Κ θεωρησα οτι εφοσουν μου γεννανε αβγα συνεχεια νιωθουν καλα. Θα ηθελα πολυ να αγορασω ενα μεγαλυτερο ενυδρειο αλλα αυτη τη στιγμη δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα. Αλλα στο μελλον σιγουρα.
Τα αβγα οταν τα γεννανε δεν τα τρωνε. Τα αφηνουν να εκκολαφτουν τα φροντιζουν και μετα απο δυο εβδομαδες οταν τα μικρα αρχιζουν κ κρυβονται τοτε τα τρωνε. Και ειχα διαβασει οτι λιγο πριν αρχισει να γινεται αυτο πρεπει να τα μεταφερεις σε αλλο ενυδρειο. Κ ετσι κ εκανα. Αλλα τοτε αρχιζαν κ πεθαιναν. ------------------------- Μπορειτε να μου πειτε πως ανεβαζουμε φωτογραφια? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη VickSini : 09-10-14 στις 21:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
το οτι γεννανε αυγα δεν σημαινει απαραιτητα πως ζουνε καλα.
αν δεν εχουν τι αλλο να κανουν και τα πανε καλα(το ζευγαρι) θα γεννησουν.τι θα κανουν? ![]() το μεγεθος τους μου φαινεται μικρο και ισως το μικρο ενυδρειο την εχει κανει ηδη τη ζημια του.(νανισμος) συμβαινει αρκετες φορες να τρωνε τα μικρα οι γονεις, ειδικα σε εξημερωμενα ειδη. αν το ενυδρειο ητανε μεγαλο θα υπηρχανε περισσοτερες πιθανοτητες να γλυτωσουν μερικα. εξαιτιας του μεγεθους,ισως χανεις μικρα και με αλλους τροπους.(πχ να τα ρουφαει η εισοδος του φιλτρου αν δεν βαζεις σφουγγαρι κλπ) ετσι κανουν ολοι σχεδον,αφηνουν τα μικρα μεσα για 2-3 βδομαδες και μετα αφαιρουνε τους γονεις απτη γεννηστρα. δεν ειναι λαθος,απλα εμενα μου φαινεται καπως "στραβη" ολη αυτη η ιστορια της μεταφορας γονιων κλπ. το γιατι πεθαινουν οταν τα μεταφερεις,ειναι αλλο καπελο.καταρχην,δεν θα επρεπε να μεταφερεις τα μικρα,αλλα τους γονεις. τα μικρα ειναι πολυ ευαισθητα για τετοιο στρες και διακυμανσεις σε παραμετρους.την επομενη φορα θα μετακινουσα τους γονεις,και οχι τα μικρα. αλλα για να το κανεις αυτο θες μεγαλυτερο ενυδρειο ωστε να βαλεις τα μεγαλα και να κρατησεις το 80αρι για γεννηστρα.(ακομα και για γεννηστρα εμενα μου φαινεται μικρο αλλα τεσπα). για φωτογραφια πατα "advanced" οταν γραφεις την απαντηση σου και πηγαινε λιγο παρακατω εκει που λεει "διαχειρηση συνημμενων αρχειων". πατα το και θα σου ανοιξει νεο παραθυρο για να ανεβασεις τις φωτο σου. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν νομιζω... Το θεμα ειναι πως δεν χωρανε οι γονεις σε τοσα λιτρα.. τι θα τα κανεις τα μικρα? που θα μεγαλωσουν? το 45λιτρο ενυδρειο πιθανον να ερθει "τουμπα" με ταισματα 4-5 φορες την ημερα , εαν σωθουν και βαλεις εκει τα περισσοτερα μικρα. θα μου πεις θα τα δωσω.. το θεμα ειναι ομως και να μεγαλωσουν σωστα απο την αρχη.. Οι καιροι ειναι δυσκολοι και το ξερω πολυ καλα.. ξερω ομως επισης πως αν δεν μπορω να εχω κατι, δεν το παιρνω. Φιλικα και χωρις ιχνος αντιπαραθεσης ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() γιαυτο παρακατω γραφω: Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν το προσεξα.. εκανες επεξεργασια ή αρχισα και τα χανω?
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οχι δε νομιζω να εκανα επεξεργασια.νομιζω θα φαινοτανε κιολας.εκτος αν τα χανω εγω
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αναπαραγωγη αγγελοψαρων | rockers | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 17-04-12 15:05 |
Γεννα | Grigoris13 | Tanganyika | 3 | 10-02-12 15:39 |
1η Γεννα!!! | akoylini | Bettas | 3 | 09-11-09 23:43 |
Γεννα | tsagod | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 07-04-08 13:41 |
ΓΕΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΨΑΡΩΝ | xripas | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 13 | 17-03-07 21:34 |