|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
¶λλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ουτε της εχω υφασματινο περιλαίμιο, (ειναι μεταλλικό), για να βαλω τη σταγονα εκει, οπως διαβασα καπου. Την ψεκασα με το σπρευ που εφτιαξα (ψεκαστηρι απο φυτωριο ή ειδη ζαχαροπλαστικης) και την βλεπω μια χαρα. Ηρεμησε. Ψεκασα και το χωρο, το δαπεδο το κρεββατι της, στους τοιχους κλπ Ψεκασα και μενα και τη γυναικα και δεν μας εχει ακουμπησει κουνουπι ακομα. Μυριζει και πενεμορφα. Εβαλα 200ml νερο και 20 σταγονες γερανι. (το εκανα λιγο πιο δυνατο). Το πηρα απο το φαρμακειο της γειτονιας μου 4 ευρω. Λεω να ψεκαζω καθημερινα, μολις βραδιασει. Τι λετε? ![]() -------------------------------------------------------------------------- Ενω ειχα διαβασει οτι στα καλυβια γινεται χαμος απο τσιμπουρια, ασυναισθητα πηρα μαζι το σκυλι για μπανιο χωρις να της εχω βαλει καποιο απωθητικο. Αμαθητος απο τσιμπουρια (δεν ειχε κολλησει ποτε), ειδα καποια στιγμη ενα πραγματακι πανω της, αλλα δεν μου εμοιασε με εντομο, τσιμπουρι κλπ. Ενα γκρι μικρο, μαλακο σαν κρεατοελια ηταν στη αρχη. Σε 2-3 μερες, την εβλεπα και ξυνοταν, το τσεκαρω ξανα και ηταν 5πλασιο σε μεγεθος και σκληρο και τρελαθηκα. Ηταν σαν αυτο στις φωτο (νομιζα απο φωτο που ειχα δει οτι ηταν κοκκινωπο, αλλα μαλλον ειχα δει μονο το "κεφαλι" - ξαναψαξα φωτο και το ειδα οτι ολοκληρο ειναι ετσι ) ![]() ![]() Ψαχνω, διαβαζω πως να το βγαλω και το τραβαω με τσιμπιδακι ετσι, ωστε να βγει μαζι με το κεφαλι που εχει το "αγκιστρι" μεσα στο σωμα του ζωου. ![]() Ομως δεν τα καταφερα και εβγαλα μονο το σωμα. Το "κεφαλι" εμεινε στο δερμα. Ηταν λες και βγηκε ενα ξεχωριστο εντομο απο μεσα απο το γκρι σωμα. Σαν τη φωτο. ![]() Το ξαναπιασα και το τραβηξα και βγηκε. Με δυσκολια μεν αλλα βγηκε. (ευτυχως το σκυλι δεν φανηκε να ενοχλειται) Το εριξα μεσα σε οινοπνευμα. κουνιοταν ακομα για ωρες. Μετα απο μερικες μερες πια, εχει τεζαρει συγουρα. Αλλαξε και χρωμα. ![]()
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Κτηνιατρικές μελέτες... Σπύρος!!!!!
![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
χαχαχαχα
![]() ![]() ![]() σπυρο το προχωρησες πολυ ![]() η τελευταια φωτο ειναι δικια σου υποθετω(εσυ την εβγαλες)? μαλον ητανε δυο τα τσιμπουρια κολλημενα πανω της.ετσι ειναι τα μλ...να,εχω δει τοσα ενα μηνα τωρα που μου φτανουν για ολη την υπολοιπη ζωη μου. φαντασου τωρα πανω στο σκυλι δυο και τρεις χιλιαδες τετοια. χωρις υπερβολη. πως δεν ψοφησε το αλλο το καημενο ενας θεος ξερει. κιαμα δεν ειχα παει θατανε ακομα ετσι και χειροτερα ![]() ξερεις τι θα πει να σκοτωνεις 20 και να βλεπεις αλλα τοσα να ερχονται προς το μερος σου? αφου καποια στιγμη λεω δεν υπαρχει αυτο το πραγμα,εκδικηση ερχονται να παρουν ![]() μιλαμε για πολυ τσιμπουρι.και στους τοιχους,εκει πανε και στεκονται. μολις αρχισα να κοιταω πιο προσεκτικα τους τοιχους επαθα πλακα με το ποσα ειδα.και τους τοιχους ψεκασα ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ενα πρεπει να ηταν αυτα τα δυο που φαινονται μεσα στο οινοπνευμα στην τελευταια φωτο. Τραβηξα με το τσιμπιδακι την πρωτη φορα και βγηκε το μεγαλο κομματι. Στο σημειο που τραβηξα το μεγαλο, εμεινε στη θεση του το μικρο, κι εβγαλα κι αυτο με δευτερη προσπαθεια, Στο ζωο πανω φαινοταν ετσι http://3.bp.blogspot.com/-UUDJnQpFM6...0/DSC_0747.JPG Πρεπει να ηταν θηλυκο, και μαλλον το προλαβα λιγο πριν γεννησει, αφου ηταν τουμπανο ακομα και δεν εχω δει τιποτα αλλο πανω στο ζωο. Βεβαια προσευχομαι να μην του εχει μεταδωσει κανενα παθογονο γιατι διαβαζω πολλα ασχημα επακολουθα. Βρηκα στο νετ παρομοια αλλα πιο καθαρη φωτο με τα ιδια ακριβως ![]()
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
ναι βρε,αυτο που φαινεται δεξια και στη δικια σου φωτο και τωρα σαυτη,ειναι δευτερο τσιμπουρακι μικροτερο.
αριστερα στο μεγαλο,αυτο που φαινεται στην κορυφη στην ακρη του αναμεσα στα 8 ποδια ειναι το κεφαλι.οταν πιει αιμα ετσι φουσκωνει ολοκληρο και φαινεται μονο το σωμα του με το στομα που καρφωνεται στο δερμα. το αλλο δεξια δεν προλαβε να μεγαλωσει. μαλιστα το σαλιο τους εχει και αναισθητικο και ετσι δεν το καταλαβαινει κανεις οταν αγκιστρωθει.ουτε ο ανθρωπος. γιαυτο πρεπει να "ψαχνεσαι" καλα οταν πηγαινεις σε μερος οπου εχει τσιμπουρια.με τα χερια και με καθρεφτη. ειδικα σε σημεια οπου διπλωνει το δερμα. τωρα οσο ημουνα εκει ψαχνομουνα καθε μερα ![]() για τις ασθενειες που κουβαλανε ισχυει.και οσο πιο πολυ μεινει αγκριστωμενο τοσο περισσοτερο αυξανεται ο κινδυνος. ειδικα αφου περασει ενα 24ωρο,γιατι τοτε μπορει να κανει "εμετο" μεσα στην πληγη το τσιμπουρι και να μεταδωσει οτι εχει. ο μεγαλυτερος κινδυνος ομως ειναι για τον ανθρωπο. εχω δει ενα ντοκιμαντερ για ενα κοριτσακι που κολλησε Lymes disease απο τσιμπουρι και επαθα πλακα με το τι τραβηξε... παντως ο πιο αμεσος τροπος να τα σκοτωσεις αφου τα βγαλεις ειναι το καψιμο. |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Σπύρο... φτιάξε φλογοβόλο και... κάνε παρουσίαση την κατασκευή!!!!!
![]() ![]() ![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Εχει παρατηρησει κανεις φλεγμονη (σοβαρη, π.χ. πρηξιμο πλευρου ή ποδιου) απο τσιμπουρι?
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Για τους ψυλλους κατι δραστικο????
__________________
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πως γινετε???? | stefanos samos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 22-01-11 16:50 |
κι ομως γινετε! | ΜΙΜΗΣ | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 21-03-09 12:52 |
γινετε να αποφυγω το CO2??? | Petran22 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 27-07-08 07:37 |
γινετε;;; | asteris_veroia | Δίσκοι | 12 | 22-03-08 10:38 |