|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώ τύρφη από Χωματοτεχνική. Επειδή όμως φοβόμουνα για τυχόν ασθένειες ή σκουλήκια ή οτιδήποτε που μπορεί να προκαλέσει μικροβιακή ή μυκητιακή μόλυνση κάνω την εξής προετοιμασία.
Παίρνω μια ποσότητα τύρφης, προσθέτω λίγο νερό όσο να γίνει σφιχτή λάσπη, βάζω τη λάσπη σε αλουμινένια μπολάκια για κέικ και τη ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα στους 200 βαθμούς, μετά την αφήνω και στον ήλιο να στεγνώσει πολύ καλά. ![]() δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα και φαίνεται πως αυτός ο τρόπος λειτουργεί αρκετά καλά. Το κόστος δε είναι πολύ χαμηλό, 2,5 Ευρώ τα 20 λίτρα, υπολογίζω με μία σακούλα να περάσω και 1 χρόνο. Τη τύρφη τη βάζω σε σακουλάκια από πανί και μαζί με σακουλάκια από τούλι με ζεόλιθο σε ένα DIY φίλτρο. Το φίλτρο λειτουργεί για 24 ώρες πριν την αλλαγή του νερού. ![]() με τον ζεόλιθο (και αυτός από Χωματοτεχνική) δεν υπάρχει καθόλου αμμωνία. Μία ώρα πριν την άλλαγή λειτουργώ και ένα 2ο φιλτράκι που έχει μέσα άνθρακα και ζεόλιθο. Με τον άνθρακα καθαρίζει η κιτρινίλα πάρα πολύ καλά. ![]() Τις υπόλοιπες μέρες το βαρέλι είναι πάντα γεμάτο και λειτουργεί το φιλτράκι με τον άνθρακα και έχω πάντα έτοιμο νερό για τα χρυσόψαρα. Να σας πω με τον άνθρακα, το νερό του βαρελιού έχει καθαρίσει από το χλώριο σε μισή ώρα. Τις μετρήσεις της έκανα με τεστ χλωρίου της Sera
|
||||
|
||||
![]()
Δωσε οσα στοιχεια (χοδρικα) εχεις για τη δραση της.
Πχ ποση τυρφη βαζεις για προετοιμασια σε ποσα λιτρα νερο, με τι αντλια (λ/ω) το γυριζει, ποσο κατεβαζει pH GH KH TDS και σε ποσο χρονο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
TDS δεν έχω μετρήσει ποτέ γιατί δεν έχω όργανο
|
||||
|
||||
![]()
Το πεχα της βρυσης ποσο?
Απο την Παρασκευη ως την αλλην Πεμπτη που την ξαναβαζεις, τι κανεις με την τυρφη?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το φύλαγμα της τύρφης είναι ένα θέμα, τη κρεμάω στον ήλιο να στεγνώσει τώρα. Το είχα ρωτήσει και πιο παλιά και δεν πήρα κάποια ιδεά και σκέφτηκα αυτό ------------------------- Παιδιά εσείς που και πως φυλάτε τη τύρφη από τη μία χρήση στην άλλη ;
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 19-06-14 στις 21:53 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω δεν τη φυλαγα. Δουλευε ολην την εβδομαδα το βαρελι.
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι όμως μειώνεται η περίοδος δράσης της , σωστά ;
Σκέφτομαι επίσης να την βάζω στη κατάψυξη, γιατί είναι σίγουρο πως αν μείνει υγρή μία εβδομάδα , όλο και κάποιος παθογόνος οργανισμός ή μύκητας θα αναπτυχθεί πάνω της, και αυτό δεν είναι ότι καλύτερο για τα ψάρια
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βαρέλι στη Θεσσαλονίκη? | zipo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 20-01-10 12:38 |
Λιμνούλα σε βαρέλι!!! | ΕΛΒΙΡΑ | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 31 | 03-07-08 10:20 |