|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Εχω δοκιμάσει τους μεγαλους konig.... 2 σε ενα 40 λιτρο... κυμα απο επανω το νερο αλλα η θερμοκρασια , οταν ειχα βαλει το δευτεο αναιβενε... ![]() Εσεις τι υγρασια εχετε στο δωματιο... εμενα παντως πιανει 70-80 % |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δικιμασες και χωρις ανεμιστηρες?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απλα παρατηρησα , οπως ειπα και παραπάνω, οτι με 2 ανεμιστηρες αντι να μειωνει η θερμοκρασια αυξανε, ισως επειδη δεν μπορουσε να εξατμιστει το νερο , και στην ουσια εστελνε περισσοτερο ζεστο αερα επανω στην επιφανεια. ![]() Οπως ειπα δεν ξερω τι ποσοστο υγρασιας εχετε εσεις... Σε εμενα μια νορμαλ μερα ειναι 50% τις καλές ζεστες ομως φθανει και 80-85 % οπου εκει αντε να κατεβασουν 1C απο την θερμοκρασια του δωματιου. Γενικα δεν πολυ εχω προβλημα στα ενυδρεια, το προβλημα ειναι στο 180 λιτρο οπου χανω τα φυτα καθε καλοκαιρι γιαυτο και καθε χρονο το αλλαζω το aquascape , και στις crs που πρεπει να εχω 24c. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Χωρις ανεμιστηρια ανεβαζει. Με δυο ανεμιστηρια ανεβαζει. Ποτε κατεβαζει? ------------------------- Η πτωση της θερμοκρασιας με του ανεμιστηρες γινεται μεσω της εξατμισης. Απο εκει και μετα, δες στα παρακατω τι μπορει να σου φταιει και δεν κατεβαζει θερμοκρασια. Παράθεση:
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 30-05-14 στις 23:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια ενας γνωστος μου ηλεκτρονικος μου εφτιαξε την κατασκευη με τα ανεμιστηρακια και μολις τωρα την εγκατεστησα.
Ομως τα ανεμιστηρακια δεν εχουν ξεκινησει να λειτουργουν (οταν βαζω μονο του το τροφοδοτικο στην πριζα λειτουργουν κανονικα). Μηπως κανω κατι λαθος; Του εδειξα το σχεδιο απο εδω και με βαση αυτο μου εκανε τις συνδεσεις ο γνωστος μου. Και κατι ακομα. Στον controller λεει 29 βαθμους αλλα στο θερμομετρο (sera precision) λεει 30. Να ρυθμισω τον controller σε 30 ή να τον αφησω 29; Ποιος λεει αληθεια; Ειναι μεγαλη διαφορα.... Ευχαριστω |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
1. Εχεις ρυθμισει πιο χαμηλη θερμοκρασια απο του ενυδρειου για να δωσει ο controller ψυξη? 2. Εχεις βαλει το τροφοδοτικο στο φις της ψυξξης και οχι της θερμανσης? 3. STC εχεις αν καταλαβα καλα? Εχεις κανει ολες τις ρυθμισες στα f1,2,3 που περιγραφω στο αλλο θεμα? Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000 Αν εχεις δοκιμαστικο κατσαβιδι, τσεκαρε στο φις αν δινει ρευμα. Η αληθεια μπορει να ειναι και 29 και 30 και τιποτα απο τα δυο ![]() Καλιμπραρισε τον controller στους 30 θα ελεγα εγω, οπως λεει το γυαλινο θερμομετρο. Ή στους 29.5 Ενας βαθμος λαθος ενδειξης δεν ειναι ζωτικης σημασιας. Η σταθεροτητα εχει σημασια.
|
||||
|
||||
![]()
Σπύρο για να του ανάβει τοι φωτάκι του cool , θεωρητικά θα έπρεπε να λειτουργούν τα ανεμιστηράκια, είμαι της άποψης να δοκιμάσει πρώτα τη συνδεσμολογία και αν λειτουργεί σωστά μετά να κάνει τις ρυθμίσεις.
Αν μπορείς να δοκιμάσεις με δοκιμαστικό κατσαβίδι αν υπάρχει ρεύμα πριν και μετά στους ρελέδες. Τάση πριν τους ρελέδες θα πρέπει να υπάρχει πάντα. Αν η συνδεσμολογία είναι όπως στο σχέδιο, οι θέσεις 5 & 7 θα πρέπει να έχουν πάντα τάση ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ψυξη ενυδρειου | gianniwpopi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 27-05-11 15:33 |
Κατευθυντηριες οδηγιες για το στησιμο ενυδρειου | Πάνος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 05-02-09 15:14 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | moudi | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 92 | 09-01-09 20:21 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | ioannist | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 10-07-07 20:22 |
ΨΥΞΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 20-11-03 17:43 |