Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 08-05-14, 21:38
Nevaman Ο χρήστης Nevaman δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Καπως ετσι θελω γνωμες για μια καλη αρχη ενα συνδειασμο ψαριων και φυτων να βαλω γνωμες θελω για να δω πως να αρχισω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-05-14, 21:47
Το avatar του χρήστη Κωστας Malawi
Κωστας Malawi Ο χρήστης Κωστας Malawi δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αιγαλεω
Προεπιλογή

αν θες φυτεμενο η καλυτερη λυση ειναι γκαπυ-πλατυ κλπ..μπορεις να κανεις μια πολυ ομορφη ζουγκλα και να εχεις την χαρα της αναπαραγωγης σε αυτα τα ειδη που φημιζοντε γι αυτο!!

αλλη λυση ειναι να κανεις ενα με κοχυλοψαρα της λιμνης ταγκανικα που δεν θα εχει φυτα αλλα θα δεις πιο εντυπωσιακες συμπεριφορες!!

επισης αν θες να μπλεξεις με κατι πιο δυσκολο(στο χερι σου ειναι αν θα τα καταφερεις) μπορεις να επεξεργαστεις το νερο χαμηλωνοντας τις σκληροτητες και να κανεις ενα βιοτοπικο αμαζονιου με ριζες,ελαχιστα φυτα και φυσικα ενα κοπαδακι απο το πιο ομορφο κοπαδοψαρο,τους καρδιναλιους
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-05-14, 23:40
PETROS_AFRICANOS Ο χρήστης PETROS_AFRICANOS δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑ
Προεπιλογή

Θα μου επιτρέψετε να απαντήσω πρώτα στον Κλεόβουλο και να του πω ότι αν τα εννοεί αυτά τα περί δώρου ξέρει καλά πως θα χαιρόμουν αν τον συναντούσα!!! Όλα τα ψαράκια είναι καλά φίλε tyrinthos αλλά σαν την Αφρική που έχει πολύ χρώμα,πολλών ειδών χαρακτήρες,πολλών μεγεθών που είναι τόσο ενδιαφέροντα λυπάμαι αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με τα cardinal.Δεν θέλω να με παρεξηγήσεις αλλά πόσα ενυδρεία έχεις και με τι ψάρια;Το ρωτάω για να δω το ενδιαφέρον σου με τα ψάρια αυτά που σ' έχει φτάσει.Εγώ όπως προείπα έχω 2.150 λίτρα σε 7 ενυδρεία και δεν τα χορταίνω.Σίγουρα όλα δεν μπορώ να τα έχω αλλά δύο είδη που θέλω να προτείνω είναι πανέμορφα,δεν πάνε μαζί και για να τ' αποκτήσω σκέφτομαι να δρομολογήσω την απόκτηση 2 ενυδρείων περίπου 100 λίτρων.Πιστεύω λοιπόν ότι στο συγκεκριμένο ενυδρείο θα έδιναν υπέροχη εικόνα και ζωή περισσότερη από όσα cardinal κι αν έβαζες,5-6 neolamprologus brichardi που είναι πανέμορφα και υπερκινητικά. Η άλλη μου πρόταση είναι 6-7 κοχυλόψαρα neolamprologus multifasciatus ή άλλου είδους τα οποία αναπαράγονται πολύ γρήγορα και θα πρέπει ή να χαρίζεις νεογνά ή να το σκεφτείς για μεγαλύτερο ενυδρείο!!! Στους σύνδεσμους που ακολουθούν υπάρχουν πολλές φωτογραφίες για να καμαρώσεις τα είδη που σου πρότεινα.Ο δεύτερος σύνδεσμος έχει φωτογραφίες κι από άλλα neolamprologus που είναι πανέμορφα κι αγαπημένα γιατί λόγω κινητικότητας των neolamprologus brichardi σημασία έχουνκαι οι διαστάσεις του ενυδρείου.Θα ξαναπεράσει από εδώ ο Κλεόβουλος και θα σχολιάσει τις προτάσεις μου και δώσε βάση σ΄αυτά που θα πει.

https://www.google.gr/search?q=neola...w=1366&bih=601

https://www.google.gr/search?q=neola...w=1366&bih=601

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PETROS_AFRICANOS : 08-05-14 στις 23:50 Αιτία: ανενεργός σύνδεσμος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-05-14, 12:08
Το avatar του χρήστη Κωστας Malawi
Κωστας Malawi Ο χρήστης Κωστας Malawi δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αιγαλεω
Προεπιλογή

χαχαχα!!!φιλε Πετρο ειμαι στην αφρικη 15 χρονια τωραποτε δεν ασχοληθηκα με κατι αλλο..απλα προσπαθω να ειμαι αντικειμενικος και δινω αξια σε ολα τα ειδη ασχετα αν εμενα δε μου αρεσουν!!οσο για το που θα φτασω για αυτα το εχω ξαναπει..σε λιγο καιρο θα ετοιμασω 3μετρο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-05-14, 14:48
Το avatar του χρήστη giannisgrs
giannisgrs Ο χρήστης giannisgrs δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Νεος και εγώ στον χώρο του ενυδρείου,πολύ ευχαριστημένος με τα gupppy.είναι δραστήρια και ειχαμε την χαρά το ενα απο τα 3 θηλυκά να ηταν έγγυος όταν μπήκε με αποτέλεσμα να έχουμε την πρωτη κι όλας εβδομαδα 5 μικρά.
Ο μόνος μου ενδοιασμος τι θα κάνω αν γίνουν περισσότερα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-05-14, 05:14
Το avatar του χρήστη stav
stav Ο χρήστης stav δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από giannisgrs Εμφάνιση μηνυμάτων
Νεος και εγώ στον χώρο του ενυδρείου,πολύ ευχαριστημένος με τα gupppy.είναι δραστήρια και ειχαμε την χαρά το ενα απο τα 3 θηλυκά να ηταν έγγυος όταν μπήκε με αποτέλεσμα να έχουμε την πρωτη κι όλας εβδομαδα 5 μικρά.
Ο μόνος μου ενδοιασμος τι θα κάνω αν γίνουν περισσότερα.
Τα χαριζεις,
Παλιά 12-05-14, 21:23
FreeMan Ο χρήστης FreeMan δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Τα guppy είναι όντως μια πολύ καλή επιλογή. Θεωρούνται ιδανικά για τους καινούριους στο χόμπι του ενυδρείου, αλλά για πολλούς παραμένουν και η μόνιμη αγάπη τους.

Εγώ έχω 4 και όλα αρσενικά. Έτσι αποφεύγεις τις πολλές τους γεννήσεις και τα συνεπακόλουθα (θα πρέπει να βρεις κάπου να τα χαρίζεις συνεχώς). Έχουν διαφορετικούς χρωματισμούς και όπως είναι δραστήρια είναι απόλαυση να τα χαζέυεις...¶λλες φορές θα έχουν ομαδική συμπεριφορά και άλλες θα βλέπεις να κάνει τις δικές του γύρες το καθένα.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές