|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, σωστα. Οποτε κοιταω και αυριο και αν ειναι παλι στο 0.5, βαζω στο 20λιτρο βαρελι που προετοιμαζω το νερο της αλλαγης 10 λιτρα φρεσκο νερο και τα αλλα 10 λιτρα αυτα του δοχειου τα επεξεργασμενα και κανω κανονικα αλλαγη μετα απο λιγες μερες αφου δουλεψει σε αυτα τα 20 τελικως λιτρα το φιλτρο με την τυρφη.
Κατσε να βρω και τον calculator... To seachem prime ληγει? (ακιρο ![]() Το φιλτρο ειναι δυνατο (για 20 λιτρα σιγουρα). Ειναι αυτο το μεγαλο εσωτερικο που εδινε το ενυδρειο μαζι. Πιο πριν που εβαζα τυρφη (μονο 30gr max χωραγε) σε ενα sicce micron που ειναι και πιο αδυναμο, δεν ειχα μετρησει καθολου αμμωνια στα 20 λιτρα. Παλαιοτερα με ιδια τυρφη (αλλα λιγο περισσοτερη ποσοτητα) ειχα μετρησει εως και 2mg/l αμμωνια στα 20 λιτρα του βαρελιου. Τοτε δουλευα με παρομοιου μεγεθους εσωτερικο της juwel. Eδω και το calculator: http://www.petgoldfish.net/ammonia-calculator.html Kανοντας εναν υπολογισμο, ακομα και 0.5 να ειχε αμμωνια ολο το ενυδρειο σε 7.5 ph με 26 βαθμους κελσιου, φαινεται να μην ειναι τοξικη για τα ψαρια συμφωνα με αυτο: Μπορούμε (ανάλογα και με την ευαισθησία του κάθε ψαριού) να ορίσουμε μια γενική άποψη ότι: Από 0 - 0.01 ppm (mg/L) η ελεύθερη Αμμωνία είναι ακίνδυνη για τα ψάρια. Από 0.01 - 0.2 ppm (mg/L) η ελεύθερη Αμμωνία προκαλεί προβλήματα στα ψάρια σε μακρόχρονη έκθεση τους σε αυτή. Από 0.2 ppm (mg/L) και πάνω, η ελεύθερη Αμμωνία μπορεί να προκαλέσει μέχρι και άμεσο θάνατο. Εμενα μου βγαζει σαν αποτελεσμα: 0.00946
|
||||
|
||||
![]()
Ενημερωτικα:
Μετα απο 24 ωρες (95gr τυρφης σε 10 λιτρα νερο) μετρησα αμμωνια και ηταν στο 0.5mg/l. Ph στο 6.5.
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=stratigos24;834636]
To seachem prime ληγει? (ακιρο ![]() Δε ληγει ποτε ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώ τύρφη από Χωματοτεχνική. Επειδή όμως φοβόμουνα για τυχόν ασθένειες ή σκουλήκια ή οτιδήποτε που μπορεί να προκαλέσει μικροβιακή ή μυκητιακή μόλυνση κάνω την εξής προετοιμασία.
Παίρνω μια ποσότητα τύρφης, προσθέτω λίγο νερό όσο να γίνει σφιχτή λάσπη, βάζω τη λάσπη σε αλουμινένια μπολάκια για κέικ και τη ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα στους 200 βαθμούς, μετά την αφήνω και στον ήλιο να στεγνώσει πολύ καλά. ![]() δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα και φαίνεται πως αυτός ο τρόπος λειτουργεί αρκετά καλά. Το κόστος δε είναι πολύ χαμηλό, 2,5 Ευρώ τα 20 λίτρα, υπολογίζω με μία σακούλα να περάσω και 1 χρόνο. Τη τύρφη τη βάζω σε σακουλάκια από πανί και μαζί με σακουλάκια από τούλι με ζεόλιθο σε ένα DIY φίλτρο. Το φίλτρο λειτουργεί για 24 ώρες πριν την αλλαγή του νερού. ![]() με τον ζεόλιθο (και αυτός από Χωματοτεχνική) δεν υπάρχει καθόλου αμμωνία. Μία ώρα πριν την άλλαγή λειτουργώ και ένα 2ο φιλτράκι που έχει μέσα άνθρακα και ζεόλιθο. Με τον άνθρακα καθαρίζει η κιτρινίλα πάρα πολύ καλά. ![]() Τις υπόλοιπες μέρες το βαρέλι είναι πάντα γεμάτο και λειτουργεί το φιλτράκι με τον άνθρακα και έχω πάντα έτοιμο νερό για τα χρυσόψαρα. Να σας πω με τον άνθρακα, το νερό του βαρελιού έχει καθαρίσει από το χλώριο σε μισή ώρα. Τις μετρήσεις της έκανα με τεστ χλωρίου της Sera
|
||||
|
||||
![]()
Δωσε οσα στοιχεια (χοδρικα) εχεις για τη δραση της.
Πχ ποση τυρφη βαζεις για προετοιμασια σε ποσα λιτρα νερο, με τι αντλια (λ/ω) το γυριζει, ποσο κατεβαζει pH GH KH TDS και σε ποσο χρονο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
TDS δεν έχω μετρήσει ποτέ γιατί δεν έχω όργανο
|
||||
|
||||
![]()
Το πεχα της βρυσης ποσο?
Απο την Παρασκευη ως την αλλην Πεμπτη που την ξαναβαζεις, τι κανεις με την τυρφη?
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βαρέλι στη Θεσσαλονίκη? | zipo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 20-01-10 12:38 |
Λιμνούλα σε βαρέλι!!! | ΕΛΒΙΡΑ | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 31 | 03-07-08 10:20 |