|
|
||||
|
||||
![]()
τα μεταφορικα ειναι 11$ , τωρα απο κει και περα τι επιπλεον θα σας πω συντομα......
|
|
||||
|
||||
![]()
Τελικα το πηρα και το περιεργαζομαι εδω και ωρα.
Ελειπε απο την συσκευασια ο μετασχηματιστης 12V/500ma αλλα βρεθηκε ενας στο σπιτι και τον συνδεσα. Το προβλημα ειναι οτι το μοντελο που πηρα (SMS122) ειναι οχι το συνηθισμενο αλλα το "reversed" οπως γραφει και πανω του το κουτι ( α ρε μαυρε τι μου εκανες ![]() ![]() Στην περιπτωση αυτην η εντολη προς την ηλεκτροβανα πηγαινει αν και εφοσον το ΡΗ ειναι χαμηλοτερο απο αυτο που εχουμε επιλεξει ! Αρα λειτουργει αντιθετα με αυτο που θελουμε. Πιθανως αν βαλουμε μια ηλεκτροβανα σε ηρεμια ανοιχτη (αντι σε ηρεμια κλειστη) το συστημα να δουλεψει. Μηπως κανεις απο εσας γνωριζει που τελικα φτιαχνονται αυτα τα μηχανηματα (γιατι ιστοσελιδα δικη τους δεν εχουν) ;; Θα το ηθελα για να επικοινωνησω μαζι τουw για να μου πουν αν μεσα στην πλακετα υπαρχει καποια ρυθμιση που θα μπορουσα να κανουν για να γινει ξε-reversed ! |
|
|||
|
|||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γιωργο ποσο το πηρες τελικα;;;; Εγω ακομα το περιμενω.... Λυσε ολα τα προβληματα για να τα βρω ετοιμα
![]() ΥΓ Κριμα που δεν θα ερθεις στη συναντηση να μου τα ελεγες απο πρωτο χερι.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η εξοδος που βγαζει για την ηλεκτροβανα θα ειναι 220V αρα δεν θα εχεις προβλημα. Ισως να εχει μπριζες και φις Αμερικανικα αλλα υπαρχουν και ανταπτορες ή τα κοβεις και βαζεις τα ΕυρωπαΙκα. Και για οσους νομιζουν οτι φτιαχνονται στην Αμερικη...το δικο μου γραφει πανω "Made in Romania" και εχει και μια διευθυνση στο Βελγιο ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιώργο i'm sorry εδώ κάνεις ενα μικρό λάθος. Η λογική ειναι σωστή Η Εντολη (off) δίνεται όταν το ph ειναι ρυθμισμένο στην τιμή που έχεις επιλέξει. Δεν έχει μεγαλύτερο ή μικρότερο. Αν το βάλεις στο 6 θα δώσει εντολή στο 6. Αν το βάλεις στο 7 θα δώσει εντολή στο 7. Το τι θα κάνει η ηλεκτρομαγνητική που θα πάρει την εντολή είναι άλλη υπόθεση. Εκεί μπορεί να κάνεις λάθος και να πάρεις "ανάποδη" ηλεκτρομαγνητική. Ο κανόνας ειναι Οταν ΔΕΝ εχει ρεύμα πρέπει να κλείνει η ηλεκτρομαγνητική (Να μην πηγαίνει co2) γιατί αλλιώς σε μια διακοπή ρεύματος θα συνεχίζει να δίνει co2 μέχρι να επανέλθει το ρεύμα. Και αν το ρεύμα κάνει κάτι ώρες να επανέλθει τότε το Ph σου μπορεί να πέσει δραματικά και τα ψάρια να ανέβουν στην επιφάνεια. ΥΓ. Αν στείλεις email μάντεψε τι θα κάνουν ![]() ![]() ![]() ![]() Φιλικά Γιάννης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lasal : 02-09-05 στις 00:28 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η μετατροπη λενε δεν μπορει να γινει απο εμενα ή καποιον τεχνικο στην Ελλαδα. Πρεπει να το στειλω Βελγιο ή Ιταλια στα γραφεια τους εκει για να το φτιαξουν. Θα με ενημερωσουν σχετικα την Τριτη. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα Ph controlers λειτουργουν κανωντας συγκριση κατα ποσον μια τιμη ειναι μεγαλυτερη (ή μικροτερη) για να λειτουργησουν... Δηλαδή το συγκεκριμενο αν ανοιξει στο 6... καποια στιγμη το ph θα κατεβει στο 5.9 .. εε δεν προκειται να κλεισει ποτέ. Αντι να το στελνεις βολτες στας ευρώπας, και να ψαχνεις ηλεκτροβαλβιδες με αναποδη λειτουργια, παρε ενα ρελε με βαση οκταλ και πηνιο 220 και αντεστρεψε την λειτουργια. Ετσι αν κοπει το ρευμα, η βαλβιδα θα παραμεινει κελιστή, και θα κανεις αυτό που θέλεις.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βλέπεις (ηλεκτρονικά) καμιά λογική σε αυτό? Ειναι δυνατόν να λειτουργεί σαν "ΝΟΤ"? |
|
||||
|
||||
![]()
Υπαρχουν εφαρμογές (μη ενυδριακές) όπου θέλουμε να ελέγχουμε την αύξηση του ph και όχι την μείωση (πχ Οινοποιεια, Τροφιμα).
Εκει μπορει πχ να ανεβαινει το ph ριχνωντας με μια αντλια πυκνό διάλυμα σόδας. Οσο πεφτει το ph τοσο ριχνει σοδα.. Απλα θα μπορουσε ο κατασκευαστης να βαλει ενα διακοπτακι, ή να το κανει με software.... |
|
||||
|
||||
![]()
Να το πω αναλυτικα για να καταλαβετε πως λειτουργει γιατι το εψαξα καλυτερα.
Οταν το ανοιξεις και το αισθητηριο δεν ειναι μεσα στο νερο η ενδειξη που δειχνει στην οθονη ειναι 8.4. Ο επιλογεας ειναι στο 8 (κατω απο το επιθυμητο). Μολις παρει ρευμα ακουγεται ενα "κλικ" και ενεργοποιηται το ρελε και η εντολη φευγει στην ηλεκτροβανα. Ανεβαζοντας την επιθυμητη τιμη του ΡΗ πανω απο το 8,4 αναβει το κοκκινο λαμπακι του alarm και ακουγεται ενα αλλο κλικ. Ολες οι ηλεκτροβανες οταν σταματησουν να ειναι υπο ταση (διακοπη ρευματος) ερχονται αυτοματα στην θεση ηρεμιας. |
|
||||
|
||||
![]()
Κατάλαβα είναι θέμα superγκαντεμιάς.
Απορώ με την ψυχραιμία του Γιώργου ![]() ΥΓ. Γιατί έχω την εντύπωση οτι δουλεύει σωστά? Βρε Γιώργο δεν το φέρνεις απο το σπίτι μου να το δούμε? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lasal : 02-09-05 στις 11:10 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
pH - Temp - CO2 Controller | asteris | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 35 | 08-12-06 15:04 |
Ηλεκτρονικός controller θερμοκρασίας | asteris | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 19-11-06 14:03 |
ph controller | neon | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 29-11-04 16:25 |
Aquarium Controller | mitas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 15-10-03 01:01 |