|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν τα αυγά φαγώθηκαν χθες... από τους γονείς. Λες τελικά να πρόκειται για ζευγάρι από την Λέσβο (έχει και καταγωγή η γυναίκα μου) ή μήπως όντως το νερό δεν είναι καθόλου κατάλληλο (Ph 8.2, GH 28, ΝΟ2 33 mg/l) ή μήπως επειδή ήταν η πρώτη του αρσενικού δεν του έκανε κούκου...
Δεν πειράζει, την επόμενη φορά... George hmmy, έχεις δει το αρσενικό μου??? Έχω αρχίσει να έχω αμφιβολίες για την αρρενωπότητά του. Johnny98130 αν τα ψάρια έχουν χρώμα και δεν δείχνουν τις μπάρες να είμαι αισιόδοξος? Φιλικά Θεόφιλος |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι φίλε Theoky, το ζαχάρωνα και εγώ το ψαράκι σου αλλά λόγω χώρου (είμαι εντελώς τίγκα στο δίσκο) δεν μπόρεσα...
Για την αρρενωπότητά του μην αμφιβάλεις, απλά με gh 28 είναι μάλλον αδύνατον να περάσει το σπέρμα του αρσενικού το αυγό και να το γονιμοποιήσει. Τα σημάδια ότι είναι έτοιμη ξανά για γέννα η δισκίνα ξέρεις ποια είναι έτσι? Στο λέω αυτό για να παρατηρήσεις την επόμενη γέννα και να δεις τα περάσματα που κάνει ο αρσενικός από πάνω από τα αυγά. Σε περίπτωση που δεν, τότε ανησύχησε. Αλλά βρε παιδί μου, και ph 8.2, είναι λίγο ντροπή! ![]() Όταν το ψάρι δείχνει τις μπάρες σημαίνει ότι το ενοχλεί κάτι, είτε λέγεται εξωγενής παράγοντας (χτύπημα στο τζάμι πχ) είτε κακές συνθήκες. Επειδή το ψάρι το αρσενικό είναι ελληνικής προέλευσης έχει μεγάλες αντοχές! Γενικά πάντως οι συνθήκες σου απέχουν από το φυσικό περιβάλλον των δίσκων και καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να τις σουλουπώσεις κάπως. Το ότι δεν "ανάβουν" οι μπάρες τους δε σημαίνει ότι περνάνε και καλά. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε George,
Για το ph, Gh και τα νιτρώδη έκανα πλάκα. Έχω νερό βρύσης κέντρου Αθήνας. Όποτε μπορέσω θα βάλω Α/Ο. Πάντως το γεγονός ότι γεννήσανε αυγά δεν πιστοποιεί ότι από άποψη ρύπων (Αμμωνία, νιτρικά και νιτρώδη) το ενυδρείο είναι σε καλή κατάσταση? Τα σημάδια δεν τα ξέρω. Όποτε έχεις χρόνο μου τα λες ή μου δίνεις κάποια άλλη σύνδεση. Πάντως ο αρσενικός όντως έκανε περάσματα πάνω από το αυγά μετά την θηλυκιά κουνώντας τα κοιλιακά πτερύγια και έχοντας μαζεμένο το ραχιαίο. Επίσης, δεν τον είδα να πειράζει τα αυγά, αυτό το έκανε η θηλυκιά. Τα αυγά είχαν φαιό χρώμα (έως ανοικτό καφέ) ενώ κάποια φαινόντουσαν άσπρα (μάλλον με fungus). Θεόφιλος ΥΓ. δεν μπορώ να βάλω smilies στο κείμενο, ξέρεις πως γίνεται? |
|
|||
|
|||
![]()
Τα σημάδια ότι η δισκίνα σου είναι έτοιμη να γεννήσει είναι τα εξής: κυρίως τις απογευματινές ώρες θα τη δεις να τρεμοπαίζει όλο της το σώμα χωρίς να υπάρχει βέβαια κάποιος λόγος. Επίσης θα της δεις να πάει και να καθαρίζει επίμονα ένα μέρος. (εκεί θα γεννήσει
![]() Τα αυγά με fungus είναι αγονιμοποίητα αυγά και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν κάποια. Τα τρώνε οι γονείς για να μη "μολυνθούν" και τα άλλα! Αυτή που τίθεται υπό αμφισβήτηση είναι η δισκίνα σου, μήπως και της την έδωσε και έφαγε τα αυγά. Υπομονή μέχρι την επόμενη γέννα και καλό θα ήταν να κάνεις έναν κόπο και να τεστάρεις το νερό σου! Τα smilies μπορείς να τα βάζεις ως εξής: κάνε κλικ εδώ και κάνε copy-paste σε κάθε φατσούλα που θες. Τον κώδικά της, πχ ; και ) σου δίνει ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Υγ: αν και μάλλον τα χλαπάκιασαν τα αυγά υπάρχει περίπτωση να τα μετέφεραν και αλλού! Και όταν βλέπεις τη μαμά δισκίνα από πάνω να τα "σκαλίζει" απλά τους ανανεώνει το νερό! Δεν είναι αναγκαίο ότι τα σκάλιζε για να τα φάει! Μπορεί και κάποιος άλλος ένοικος να σου έκανε τη δουλειά. Σε μια γέννα (δε με ένοιαζε βέβαια να την κρατήσω) ο green lemon pleco έκανε μια γερή επιδρομή και τα ρήμαξε! Τι κι αν τον τσίμπαγαν οι δίσκοι, αυτός ατάραχος. Τα έφαγε και την έκανε κύριος! Ψυχραιμία μέχρι να δεις τι γίνεται και ποιος φταίει!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2. Επεξεργασία Επιλογών 3. Πάς τέρμα κάτω στις επιλογές "Επιλογή τύπου επεξεργαστή κειμένου" 4. Επιλέγεις ενα απο τα άλλα δύο |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|