|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ασίας Παρουσιάσεις ενυδρείων Ασίας, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Λιπον εχουμε και λεμε ενυδρειο :
Waterhome 80L Φωτισμος: 2*SYLVANIA GRO-LUX T8 F15W και 1,5m led ταινια 5050 90led 6500k Ψαρια: 15 white cloud 2 sucker borneo. 10 red cherry 3 japonica caridina και προσορινα(μεχρι να βρεθει σπιτι) 3 sae 10 apple snail 3 ghost catfish. Διακοσμηση: μια ριζα drift wood Φυτα: υπαρχουν αρκετα και απο διαφορα μερη για αρχη. Υποστρωμα: JBL Manado Co2: διοξηδιο υπαρχει DIY. Το ενυδρειο δουλευει περιπου 20μερες. Ο φωτισμος ειναι περιπου 10ωρες και αλλαγες γινονται καθε 15μερες. συμπληρωματα μονο αντιχλωριο prime. |
|
||||
|
||||
![]()
φωτο?
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εχω την αισθηση οτι σε 80 λιτρα δεν μπορει να γινει βιοτοπος με τοσα ειδη.πιο πολυ προς ψαροσουπα θα κλινει...
επισης δεν μας εχεις πει καποιες σημαντικες λεπτομερειες(πχ φιλτρανση,νερο κλπ).τα ψαρια ειναι πολλα και οι αλλαγες αραιες.να πω κιαλλα?... ![]() αντε θα περιμενω να βαλεις και φωτο ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ο άνθρωπος ανέφερε ήδη ότι τα 3 sae, 10 apple snail, 3 ghost catfish είναι προσωρινά εκεί.
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι αλλα ανεφερε ηδη και οτι κανει αλλαγες καθε 15 μερες.δηλαδη ειναι που ειναι τιγκαρισμενο απο ψαρια,κολυμπανε και μεστα σκ...α τους.επειδη ειναι προσωρινα δε μετραει;
![]() εκτος αυτου,δε μπορω να γνωριζω τι εννοει ο καθενας "προσωρινα". χωρια το τι μπορουν να κανουν στο νερο 10 apple σε 80 λιτρα. και χωρια το αν ειναι συμβατα ολα αυτα μεταξυ τους και με τις γαριδες. να πω κιαλλα; ![]() θα περιμενω να δω πως θα στηθει ο βιοτοπος. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Μερικες φωτο απο το ενυδρειακι.
διστυχος ακομα δεν μπορεσα να τα βγαλω τα ψαρια. πιστευω οτι μεχρι να κατσει η ριζα απο μονη της θα τα εχω βγαλει. |
|
|||
|
|||
![]()
απο χθες βγηκαν δεκα apple snails μεχρι τελος της εβδομαδος θα βγουν και τα υπολοιπα ψαρια που ειναι εκτος project!
οι φωτο ειναι χθεσινές! |
|
||||
|
||||
![]()
Εεεεππππππ...σε έπιασα.
Πολλές οι εξελίξεις ρε εμέτερον....Χαμπάρι δεν πήρα. Συγχαρητήρια πάντως. Διαμαντάκι φαίνεται...
|
||||
|
||||
![]()
τωρα μαλιστα.μαρεσει το ενυδρειο σου
![]() διαφωνω με τα zebra danio(? αν τα αναγνωριζω σωστα) γιατι θελουνε μηκος για κολυμπι.το seriously fish λεει για 60εκατοστα ελαχιστο,αλλα προσωπικα θα προτιμουσα το ενα μετρο.επισης δεν ταιριαζουνε βιοτοπικα με τα white cloud. κατα ταλλα ομως ειναι ομορφο ενυδρειο! |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το συγκεκριμενο βιντεο και την σχετικη παρουσιαση τα εχω δει αρκετες φορες.μιας και μιλαμε για white cloud θα πω και εδω τη γνωμη μου οπως την ειπα σε αλλο θεμα γιατι εκει ητανε και λιγο "Offtopic"...
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Κάπου ειχα διαβάσει οτι τα συγκεκριμένα ψάρια ζούνε σε νερά με πέτρες, και οταν ειναι να γεννήσουν πάνε προς τα φυτά , αλλά δεν θυμάμαι που το διάβασα..
![]() Δεν το εχω πολλυ ψαξει το θέμα, μιας και δεν τα είχα ποτέ.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
κιεγω το εχω διαβασει αυτο αρκετες φορες προσφατα κιολας,κιεγω δεν θυμαμαι που
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
οραιο το σχολιασες!
εγω σαν αρχαριος που με τραβανε τα φυτα θελω να το κανω ναι μεν βιοτοπικο αλλα να εχει πολλα φυτα οπος θα γινει και το επομενο που ετοιμαζω. βεβαια αμα καποιος πιο παλιο βλεπει κατι λαθος εκτος απο την ψαροσυνθεση.μπορει να μου διξει το λαθος γιανα το προσεξω! |
|
|||
|
|||
![]()
δυστυχώς μετα απο το κλαδεμα ξεχασα να τραβηξω φωτο πριν!
το suker borneo πεθανε απο θερμοκρασια και οχι καποιο αλλο αίτιο ! |
|
|||
|
|||
![]()
αλλη μια γκαντεμια!
πηρα δεμα απο elta-courier και το δεμα με τα φυτα ηταν σπασμενο! με αποτελεσμα να ξεραθουν τα φυτα. ευτιχος ο μαγαζατορας θα μου τα στηλει ολα εκτος απο ενα που δεν το εχει stock. ονομα του θα το μαθουμε μολις παραλαβω το δεμα. υπαρχει περιπτοση η cuba και το pogostemnon να λιωσei σε 4 μερες σε φυσιολογικα επιπεδα? μερικες φωτο απο το δεμα. |
|
||||
|
||||
![]()
Παράπονα στα ελτά δε μπορείς να κάνεις? Ασχέτως ότι μπορείς να ασφαλίσεις το δέμα με το περιεχόμενό του, δεν είναι κατάσταση δέματος αυτή... Κλωτσόντας το το μεταφέρουν??
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
δεν ξερω αμα το ασφαλισε παντος το δεμα ειναι πολι χαλια και ηταν καλα δεμενο. επισις εκανα αναφορα στα ELTA-COURIER στην οποια εκανα παραπονα οχι μονο για την κινηση αλλα και για τον αερα που εχει παρει ο καταστηματαρχης του μαγαζιου καθος και οτι ειχαν περασει 4 μερες και δεν το ειχα παραλαβει το ειχε στο μαγαζι και δεν το εδινε.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εφτασε το δεμα σου και εκαναν για να στο δωσουν 4 μέρες?????? ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
την τεταρτη μερα μετα απο την αποστολη του δεματος πηγα στο μαγαζη και μου ειπε ελα στης 14 30 γιανα τα κανει παραλαβη. πηγα εγω και μου ελεγε "δεν υπαρχει περιπτοση να παρεις το δεμα σημερα εχω πολι δουλεια και δεν προλαβενω". εγω του ειπα οτι το βιαζομαι και οτι ειναι αναγκη. μετα απο ωρα και υπομονη μου το εδωσε. αμα περιμενα να μου το φερει και σπιτι θα εκανε 5-8 μερες. γιατι αμα δεν προλαβενε την παρασκευη θα το εφερνε δευτερα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
επισις σημερα το μαγαζι μου εστηλε τα φυτα που ειχαν ερθει λιωμενα και εβαλα και: 1 ballast t5 2*24w 1λαμπα grow τ5 24w και μαζι με αλλη μια που εχω θα αλλαξω το φωτισμο του ενυδρειου. θα γινουν αλλαγες σε ολο το καπακι γιανα χορεσουν με τους ανακλαστηρες τους! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
η πρωτη φαση δοκιμης,μετρησης διαστασεων,κοπη ανακλαστηρων και δοκιμη για διαφορες ισχυος!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
λοιπον αν και αργα ποτε δεν ειναι αργα!
|
|
|||
|
|||
![]()
μερικες μερες μετα απο την αλλαγη του φωτισμου και τα φυτα πανε πολι καλα!!!
διστυχως τα φυτα που ειρθαν ακομα και την δευτερη φορα ειρθαν σε απεσια κατασταση και εχει μινει το μπροστα μερος κενο!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω για μπροστα πηρα Staurogyne Repens (απο Ιγνατιο σε τελεια κατασταση) και παει πολυ καλα. Στο προτεινω!
|
|||
|
|||
![]()
ειμαι πολι χαρουμενος και θελω να μιραστω την χαρα μου μετα απο 15μερες που εφιγα απο αδεια το ενυδρειο οχι μονο δεν εβγαλε αλγες αλλα και εχασε αυτες που ειχα πριν φυγω!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
για παπιες ξεκινησα σε βιοτοπο κατεληξα | themosb | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 122 | 26-11-13 17:10 |
Υλικα απο βιοτοπο | Nick74 | ¶λλα λαβυρινθόψαρα | 19 | 12-08-12 11:39 |
Nεο στησιμο και ιδεες για βιοτοπο.. | platy | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 19-05-11 13:28 |
200 λιτρα Ασιας | maikl | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ασίας | 30 | 25-04-11 01:38 |
φυτα ασιας | zapatas | Λίγα λόγια για την Ασία | 8 | 18-09-10 12:31 |