|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Ενυδρεία με χρυσόψαρα Συστήσετε μας τα χρυσόψαρά σας ή και τον χώρο που τα φιλοξενείτε. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Σακη εγω δε τα σπαω τα στικς τα ριχνω σε ενα ποτηρακι με νερο ενυδρειου και μετα απο 3 λεπτα μπλουμ μεσα..!! εχω δει χρυσοψαρο να εχει βαλει στο στομα του 5 τετοια μαζι...!! μετα απο λιγο τα εβγαζε και του τα ετρωγαν τα αλλα (αν προλαβαιναν...!)
Υ.Γ. Γιωργος..! Υ.Γ.2 ειναι μινι στικς τα τροπικαλ σουπερ γκολντφις αλλα φανταζομαι και τα αλλα τα μασουλαν-πιπιλιζουν !
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απλα 1-2 φορές που τα εσπασα, τα έτρωγαν χωρίς να γινεται αυτό που γράφεις (να τα βγαζει δλδ σε πολυ μικρά κομματάκια)
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Αναλογα το μεγεθος του ψαριου (και το μεγεθος του στοματος κατ'επεκταση).
Εμενα μπορουν και μπουκωνουν 4-5 sticks μαζι. Δεν τα μουλιαζω γιατι βουλιαζουν αμεσως (τα πεταω με δυναμη στην επιφανεια του νερου), και φυσικα δεν φτυνουν τιποτα τα ψαρια (ειναι φαση οποιος προλαβε τοην κυριον ειδε) ![]() Απλα τα μασουλανε για αρκετη ωρα μεχρι να τα καταπιουν. Δεν ειν΄κακο. Τους δινω καθε φορα οσα μπορουν να μπουκωσουν και λιγα παραπανω να πεσουν στο βυθο, να εχουν να σκαλιζουν για να φανε στη συνεχεια. Τα ταιζω 1-3 φορες την ημερα αναλογα αν δεν λειπω πολυ απο το σπιτι. Καποια μερα/ες μπορει να τα αφησω και νηστικα. Συστηματικη ρουτινα ταισματος ή νηστειας δεν εχω. Απλα τις ζεστες εποχες κοιταζω να ταιζω γενικα περισσοτερο απο οτι τις κρυες. (λογω μεταβολισμου) Φυσικα εχω πολυ καλη βιολογικη φιλτρανση και κανω καθε εβδομαδα αλλαγη νερου, ενω εχω μονο 2 ψαρια σε 140 λιτρα (120 καθαρα), κι ετσι οσο και να ταιζω δεν φοβαμαι.
|
||||
|
||||
![]()
χμμ μαλιστα ωραια, αρα ενα στικακι ακομα να το ρίχνω ανα ψαρι...!! (σκεφτομαι να κανω και 2ο diy φιλτρο εξωτερικο περαν του 2213 που εχω τωρα ειναι υπερβολη?
|
||||
|
||||
![]()
Το πρόβλημα με τα νιτρικά και την άλγη συνεχίζεται
Οι αλλαγές αυξήθηκαν σε μια αλλαγή ανά 3 μέρες, περίπου το 40% Το ενυδρείο γέμισε με κερατόφυλλο και μείωσα επίσης το τάισμα Πρόσθεσα 1 zebra nerite & 1 apple snail Εν αναμονή..."αποτελεσμάτων"!
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Με απόλυτο σκοτάδι στο μπαλκόνι... και ελαφρύ φωτισμό εντός του ενυδρείου...
Τα νιτρικά έχουν πέσει περίπου στο 20 Έκανα αλλαγές ανά 4 ημέρες και με την προσθήκη κάποιων φυτών, η άλγη άρχισε να υποχωρεί
|
||||
|
||||
![]()
Η κεντρικη οδος απαλλοτριωθηκε. Τα εργα θα συνεχιστουν.
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αλλαγή σχεδίων και στο βάθος χρυσοψαράδικο | genecr | Χρυσόψαρα | 16 | 27-10-12 08:00 |
Σκέψη για "χρυσοψαράδικο" | Rafaela | Χρυσόψαρα | 37 | 01-02-12 23:25 |
Χρυσοψαράδικο - Κατασκευή κι επιλογές | SlimData | Χρυσόψαρα | 47 | 15-01-11 12:55 |
Θα το κάνω κοινωνικό τελικά (το χρυσοψαράδικο) | Τηλέμαχος | Ζωοτόκα | 73 | 11-12-10 10:33 |
Χρυσοψαράδικο: Η εξέλιξη! | Τηλέμαχος | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 78 | 08-11-10 14:41 |