|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
ελα ντε
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
χαχαχα.καλα καταλαβα.κι εγω στεναχωριομουν που πηρα κιτρινο αντι για μωβ.λες και θα τα δω ποτε?χαχαχαχα
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξερω για τις γλαστρες, αλλα αν δε βαλεις αμμο (ή χαλικι κλπ), θα πρεπει να κανεις σκουπα, γιατι το πιθανοτερο ειναι οι τροφες κλπ να γινονται μυκητες πανω στο πλαστικο πατο αν δεν υπαρχει βυθος - ιδιως ως ανωρυμο που θα ειναι τωρα το συστημα.
|
||||
|
||||
![]()
χαχαχα! οχι ενταξει μπορει και να ανθισουνε.μη νομιζεις κιεγω σημερα τα εμαθα δεν τα ηξερα και χτες τα φυτα.μονο ακουστα τα ειχα μεχρι σημερα
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
κι εγω και μολις τα ειδα τρελαθηκα και ειδες το αποτελεσμα.15 ευρω μονο γι αυτα τα τρια
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
με τη φιλτρανση δεν ξερω τι θα κανω ρε γμτ.περιεργα πραγματα οι λιμνες.ειναι σχεδον οπως τα ενυδρεια,αλλα δεν ειναι
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
χαχα.το εθεσες πολυ ωραια...χαχα
|
||||
|
||||
![]()
κατεβασε τη σταθμη κατω απο το περιφερειακο αυλακι (οπως στη φωτο), βαλε στο αυλακι λιγη ελαφροπετρα (κρατα τα κατασπρα κομματια, και απο αυτα, αυτα που δεν επιπλεουν), βαλε απο πανω γλαστρακια με φυτα, και βαλε μια αντλια μεσα να σηκωνει νερο στο αυλακι.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
σπυρο αν το κανω αυτο θα χασω πολλααααα λιτρα...
ασε που θα φαινονται οι γλαστρες με τα φυτα πανω στην ελαφροπετρα.και δεν ξερω και αν θα την παλεψουνε κιολας τα φυτα. αλλα το κυριοτερο ειναι τα λιτρα. εχω βεβαια την εντυπωση πως τα 260 τα υπολογιζουν στη γραμμη κατω απτο αυλακι.δηλαδη τωρα πρεπει ναχω καμια 300αρια και, οπως την εχω.αλλα παλι... |
|
||||
|
||||
![]()
τα φυτα δεν φιτραρουν το νερο?αν βαλεις και ενα εσωτερικο φιλτρο για αρκετα λιτρα να βοηθησει τα φυτα?
|
||||
|
||||
![]()
Τα φυτα γιατι να μη την παλαιψουν?
Γιατι να μην ειναι ωραιες οι γλαστρες πανω στην ελαφροπετρα? http://i949.photobucket.com/albums/a...e/P6148650.jpg Ναι τα λιτρα λιγοστευουν. Ποσους μονομαχους θα βαλεις μεσα? 80? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ε δεν θαναι το ιδιο με τις γλαστρες εξω απτο νερο,με το πως φαινεται τωρα.τωρα πας απο πανω και φαινεται λιμνουλα κανονικη.
βεβαια ο τροπος που λες εχει το μπονους του εφε που θα κανει το νερο τρεχοντας γυρω γυρω,ο ηχος,η αλγη που θα πιασει η ελαφροπετρα κλπ.αλλα κιαυτη αμα εχω τις γλαστρες πανω δε θα φαινεται. να τις βαλω ολες μεσα δεν παιζει γιατι δε θα χωρανε να στριψουνε τα ψαρια,αρα πρεπει να βρω καποιο αλλο τροπο... σκεφτηκα να βαλω εσωτερικο η εξωτερικο φιλτρο αλλα φοβαμαι οτι θα μπουκωνει υπερβολικα ευκολα... με βαζεις σε σκεψεις τωρα...η φωτο που εβαλες δεν ειναι ασχημη...αλλα τοσα λιτρα χαμενα ρε γμτ.και θα πρεπει να τα βαλω ολα σε αλλες γλαστρες γιατι αυτες χωρανε με το ζορι και ευτυχως δε φαινονται τωρα.καποια φυτα ειναι και μεγαλα και θα πρεπει να τα χωρισω για να χωρεσουνε,αρα περισσοτερες γλαστρες κλπ... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Για την ωρα ξεχνα τις ζαρντινιερες... Οσο για τις γλαστρες, εγω αυτο δεν το καταλαβαινω! Οσα φυτα εχουν ριζες δεν χρειαζεται να μπαινουν σε γλαστρες και με χωμα μαλιστα!! Το εχουμε ξαναπει.. Τα φυτα σε ενα κλειστο κυκλωμα (οπως ειναι μια λιμνη) περα απο την οπτικη πλευρα μπαινουν και για να φιλτραρουν το νερο βιολογικα. Αμα ειναι μεσα σε μια γλαστρα με χωμα πως θα απορροφησει τα θρεπτικα του νερου?? Απλα θα τρωει απο την λασπη της γλαστρας περαν του οτι δημιουργουνται και αναεροβιες καταστασεις που πολλες φορες δημιουργουν πολλα προβληματα ειδικα αν το νερο ειναι στασιμο. Δοκιμασε ρε Γιωργο εναν παπυρο, βγαλτον απο την γλαστρα (ετσι κι'αλιως θα στην σπασει απο τις ριζες με τον καιρο) και βαλτον στην λιμνουλα οπως ειναι με τις ριζες και απλα βαλε πετρες να στερεωθει.... Κυκλοφορητης οποσδηποτε ![]() Κουκλαρα θα γινει ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ρε αντρο τι ειπες τωρα?πλακα κανεις για τις γλαστρες ετσι?γιατι εχω σπασει το κεφαλι μου ολη μερα σημερα απτο μεσημερι
![]() ![]() οταν λες να βγαλω τα φυτα απτις γλαστρες εννοεις να τα βγαλω και να καθαρισω και το χωμα που εχουνε?και απλα να τα δεσω σε πετρες ξερω γω οπως κανουμε τις ανουμπιες στο ενυδρειο? ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=kgf12345;766306]ρε αντρο τι ειπες τωρα?πλακα κανεις για τις γλαστρες ετσι?γιατι εχω σπασει το κεφαλι μου ολη μερα σημερα απτο μεσημερι
![]() ![]() οταν λες να βγαλω τα φυτα απτις γλαστρες εννοεις να τα βγαλω και να καθαρισω και το χωμα που εχουνε?και απλα να τα δεσω σε πετρες ξερω γω οπως κανουμε τις ανουμπιες? Δες εδω...χωρις χωμα απλα με τη ροη του νερου με ριζες πεντακαθαρες. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54106&page=3 Να δοκιμασεις ενα παπυρο για αρχη. Να τον βγαλεις απο την γλαστρα να καθαρισεις τις ριζες απο το χωμα την πολυ βρωμια δηλαδη και να τον βαλεις σε μια γωνια της λιμνης πατωντας τον με πετρες η αν θελεις δεσε τον και οταν παρει τα πανω του ολο αυτο θα γινει ενα σωμα.. Μετα εσυ, απλα το μονο που θα κανεις ειναι να κλαδευεις τις ριζες ![]()
|
||||
|
||||
![]()
πωωωω! δε μπορεις να φανταστεις απο τι αγχος με γλυτωσες τωρα! χιλια ευχαριστω!
![]() για πεσμου και για τον κυκλοφορητη τωρα πως το εχεις στο νου σου?θα βρω χιλιαρι κυκλοφορητη ευκολα,αλλα πως το εχεις στο μυαλο σου να μπει?να παω να παρω και τιποτα σφουγγαρια η οχι?γιατι εγω κατι τετοιο σκεφτομουνα αν μπορουσε να μπει... αλλα βλεπω οτι χρησιμοποιεις τα φυτα για τη φιλτρανση...δεν ξερω πως θα γινει στη δικια μου.εκτος αν εννοεις να κατεβασω τη σταθμη οπως ειπε και ο σπυρος πιο πανω και να μπουνε τα φυτα στο αυλακι και να στελνει νερο ο κυκλοφορητης εκει... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αναλογα με τα φυτα που θα βαλεις στο αυλακι μπορει να χρειαστει να σηκωσεις την σταθμη του νερου λιγο πιο πανω και δεν θα υπαρχει προβλημα φτανει το νερο να κυκλοφορα μεσα στη λιμνη ![]() Τα φυτα που ψηλωνουν αρκετα τα βαζεις στην λιμνη... ομως......ειπαμε, δοκιμασε πρωτα ενα παπυρο ![]() Τα σφουγγαρια να τα κανεις τι???
|
||||
|
||||
![]()
πως θα παει?μια χαρα θα παει
![]() ![]() οσον αφορα τη σταθμη τωρα,οπως ελεγα και στο σπυρο,δεν ηθελα να χασω τα λιτρα,αλλα θα βαλω τα φυτα ετσι και θα κοιταξω να την κρατησω τη σταθμη οσο πιο ψηλα γινεται χωρις να χασω τη ροη στις ριζες.ομως οταν το ελεγα του σπυρου ειχα δεδομενο οτι οι γλαστρες ειναι απαραιτητες... το καλο με αυτο ειναι οτι θα με απαλλαξει απτις γλαστρες και μπορω να βαλω και αλλα φυτα ανετα!και φυσικα και νουφαρο! ![]() νασαι καλα ρε αντρο!χιλια ευχαριστω! ![]() ετοιμος ειμαι να την κανω τωρα αυτη τη δουλεια ![]() αστα τα σφουγγαρια,θα τα βαλω στο μπανιο τωρα ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Το νουφαρο ομως Γιωργο δυστυχως θελει γλαστρα και μαλιστα με χωμα η αμμο
![]()
|
||||
|
||||
![]()
χαχαχαχα! ενταξει ειμαι ασχετος δεν υπαρχει
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
τωρα που μου ελυσες το προβλημα με τις γλαστρες και μπηκα και στο πνευμα θα γινει σουπερ!
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι αλλα μην βιαζεσαι!! Να το κανεις σταδιακα..να δοκιμασεις. ενα, δυο φυτα πρωτα.
Η λιμνουλα ειναι φρεσκια δωσε της λιγο χρονο, μην μας γυρισει μπουμερανγκ ![]() Δεν κρατιεσαι ![]() Ποσο βαθος εχει το πιο ξεβαθο σημειο της λιμνουλας? Κι'αν μπορεις μια φωτο κοντινη του παπυρου γιατι σαν να μην βλεπω, εχει και προβλημα το pc μου ![]()
|
||||
|
||||
![]()
φίλε μου αν πας πάλι σήμερα εγώ ίσως έπαιρνα και κανένα μπαμπού και για δες και για εκείνο που σου έστειλα χθες σε πμ.μου φάνηκαν ωραία λουλούδια.(απλά μια γνώμη λέω)
|
||||
|
||||
![]()
καλημέρα, δεν είμαι σίγουρη αλλά το μπαμπού νομίζω θα καλύψει τα πάντα πολύ σύντομα. καλύτερα να πει κάποιο παιδί με λίμνη
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν ξέρω πάντως εγώ σε ένα βάζο που έχω,αν μπορεί να συγκριθεί με την λίμνη βέβαια μόνο ψηλώσε.τέλος πάντων το πρότεινα απλά επειδή μπορεί να μπει σε λίμνη και επίσης προσωπικά μου αρέσει η όψη του κτλ
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
@billy ναι,αυτο που λες ειναι δρακαινα.(ψευτομπαμπου)και ναι,μαλον θα μπει ![]() ------------------------- στο πιο ξεβαθο(στο σκαλι της)ειναι 20-22ποντους. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 26-05-13 στις 10:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τον τιτλο του θεματος τον θυμασαι? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
αστα να πανε
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()