|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παντως οσο πιο πολυ καιρο μεινει απομονωμενο, τοσο πιο επιθετικο θα γινει, που ειναι αρκετα λογικο. Παράθεση:
![]() ![]() Θελω να το δω και εγω αυτο το video! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον, δεν ειναι και τιποτα το φοβερο γιατι δεν το εχω πιασει σε καλη φαση αλλα μπορειτε να παρετε μια ιδεα...http://www.youtube.com/watch?v=Hn1KzCi87fM
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Πόσο καιρό τα κράτησες μαζί;
|
|
||||
|
||||
![]()
οκ υο κατάλαβα..
Άλλο τώρα δεν θα βάλω.. θα δώσω και τις γαρίδες.. αλλά αν βάλω πιο μετά όπως είπε και ο Στιβ κάποιο θυληκό?(το ξέρω ότι πουλάνε ανήλικα, αλλά αν τύχει να έχει ο Κωστής??) Θα μπορούσα να βάλω ένα θυληκό όχι παραπάνω.. Όταν θα κάνω προσαρμογή στο νέο (με το καλό..) δεν θα μπορούσα να το βάλω σε εσωτερική γεννήστρα ,που έχω,ώστε να συνηθίσουν το ένα το άλλο και να το κρατήσω εκεί κάποιες ώρες... |
|
||||
|
||||
![]()
το συγκεκριμενο παφερακι εμεινε στο ενυδρειο 4 μερες μεχρι να του φτιαξω το δικο του σπιτι,(54 λιτρα ολα δικα του) το κρατησα ενα χρονο αλλα το εδωσα γιατι με κουρασε η δυσκολια στην διατροφη του ειδικα οταν ηθελα να φυγω διακοπες...φαντασου οτι καλιεργουσα σαλιγγαρια σε ενα ενυδρειακι του jumbo
|
|
||||
|
||||
![]()
Σκαλάρια και ξερό ψωμί
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Χειροτερα θα γινουν τα πραγματα με χωρισμα. Θα εκνευριζει το ενα το αλλο, θα στριμωχθουν και οταν φυγει το χωρισμα...θα γινει αυτο !!! Για τελευταια φορα, ο μονος δρομος που μπορει να οδηγησει με καλες πιθανοτητες (γιατι σιγουρο δεν ειναι τιποτα) σε ομαλη συμβιωση ειναι: - καλες συνθηκες νερου με σωστο εξοπλισμο, ωστε να ειναι ηρεμα τα ψαρια. Αν δεν ειναι καλες οι συνθηκες, λογικο ειναι να υπαρχουν νευρα. - πολλες κρυψωνες και πολλα φυτα, ωστε να μην υπαρχει αμεση επαφη μεταξυ τους, οταν εχουν τα νευρα τους και θελουν να απομονωθουν. Η προσωπικη μου αποψη ειναι αυτη για το θεμα και δεν χρειαζεται να πω κατι αλλο απο δω και περα. Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]() Ειναι ενα απο τα απειρα πραγματα που θαυμαζω στα puffers...δεν φοβουνται και ευκολα...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nazgul : 29-04-13 στις 15:32 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Οκ τότε το αφήνω έτσι το ενυδρείο όπως έχει!!
Και δεν θα βάλω άλλο.. αν και ήθελα να κάνω αναπαραγωγή.. Δεν πειράζει όμως!!! Παιδιά ευχαριστώ για όλα!Από εδώ και πέρα σε αυτό το θέμα θα αναφέρω την ανάπτυξη που θα έχει!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Υπερκινητικός και φανερά άρχοντας του ενυδρείου!!
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θοδωρη σε ποσο καιρο αρχιζουν κ δειχνουν το φυλλο τους τα παφερακια??
Παιδια διατηρω 5 παφερακια εδω κ ενα μηνα κ τσαμπουκαδες δεν εχω, τουλαχιστον για να σκοτωθουν, οι μονοι μικροοτσαμπουκαδες που βλεπω ειναι οταν πεφτει το φαι... κ τσαμπουκαλευεται ενα συγκεκριμενο ολα τα αλλα, παει ενα για να φαει κ αυτο παει απο την αλλη κ τραβαει το ιδιο bloodworm ! |
|
||||
|
||||
![]()
Γυρω στους 8-9 μηνες αρχιζουν να δειχνουν το φυλο τους συνηθως. Στα μαγαζια σχεδον παντα ειναι πιο μικρα οταν τα παιρνουμε.
Οσο πιο μεγαλη ειναι η ομαδα, τοσο λιγοτερη ειναι η επιθετικοτητα, παντως. Αν ειναι και μεγαλουτσικο το ενυδρειο, θα παρει το καθε αρσενικο απο μια περιοχη και θα ειναι ηρεμα, εκτος απο την ωρα του φαγητου ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αυτη τη στιγμη τα εχω σε 70 λιτρα, ακομη ψαχνω για τις καταλληλες ριζες για να το κανω παρουσιαση, ειναι γεματο καμπομπες κερατοφυλλο κ Ceratopteris thalictroides αλλα αν δω οτι κατι δεν παει καλα θα χωριστουν κ σε αλλο ενυδρειο..προς το παρον τα μονα προβληματα που εχω ειναι με μια επιμονη αλγη.... offtopic
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πάντως το δικό μου ενυδρείο τώρα είναι μια χαρά..
![]() Ούτε καυγάδες ούτε τίποτα.. Τις τσέρυ τις έδωσα εκτός από 1 μεγάλη σε μέγεθος την οποία δεν την πειράζει.. Εξάλου αυτή πάει από φυτό σε φυτό(τώρα αυτό καλό δεν είναι αλλά.. θα προσπαθήσω να την πιάσω ώστε να την δώσω και αυτήν..)... ![]() Το πάφερ πάντως δεν τρώει τίποτα άλλο εκτός από grindal και σαλιγγαράκια. Όσο και να προσπάθησα.. Δεν πτοούμαι όμως!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το πάφερ όταν πάρεις το ενυδρείο το καινούργιο τι θα το κάνεις
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θα τι ταισει στο ψαρι που θα κατοικει στο μεγαλο ενυδρειο
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σε κανα channa ή σε κανα red bellie...
![]() ![]() ΘΑ παραμείνει στο μικρό.. |
|
||||
|
||||
![]()
Πάει και το τελευταίο πάφερ.. δεν έμεινε τίποτα τώρα στο ενυδρείο εκτός από 1 τσέρυ..
![]() ![]() Δεν έχω ιδέα τι έγινε.. ![]() Το βρήκα το πρωί φούσκα και απλά το έβγαλα από το νερό και ξεφούσκωσε.. Ούτε δαγκωματιές ούτε τίποτα... ![]() Οπότε τώρα μένει έτσι το ενυδρείο και αρχίζει να ξεστήνεται σιγά σιγά... |
|
||||
|
||||
![]()
Οποτε προφανως το θεμα ηταν οι κακες συνθηκες και η ελλειπης φιλτρανση...
|
||||
|
||||
![]()
RIP
![]() (Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά γεγονότα ή πρόσωπα είναι τυχαία..) |
|
||||
|
||||
![]()
Εντάξει το κράτησες ενάμισυ ολόκληρο μήνα μέχρι να το πρήξεις
![]() Καλή τύχη στα πιράνχας.............. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ΘΑ την έχει..
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν κρατήσεις την ίδια στάση, όπως σ' αυτό το θέμα....φοβάμαι πως ΔΕΝ.
Μακάρι να έβαλες σωστά συμπεράσματα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Είπαμε στο μεγάλο θα βάλω εξωτερικό φίλτρο!!
Δεν την γλυτώνω ειδικά με πιράνχα και χόπλιας!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Σε 500 λιτρα θελεις τουλαχιστον 2 μεγαλα εξωτερικα φιλτρα, αν οχι sump.
|
|||
|
|||
![]()
φιλε πιρανχα ακου τους παλιους και πιο εμπειρους, ηδη την πατησες μια φορα.
για τα πιρανχα που θελεις να παρεις εχεις διαβασει τι απαιτησεις εχουν? |
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικά και έχω διαβάσει!!
Σωστά Θοδωρή samp θα κάνω και όχι 2 εξωτερικά... Είναι και πιο οικονομικό.. |
|
||||
|
||||
![]()
Προφανως τα ξερει ολα..οπως και με τα Puffers...
Αλλα δυστυχως αν δεν ανοιξεις τα αφτια σου να ακουσεις και ξενυχτησεις ψαχνοντας στο internet, ψαχνωντας την παραμικρη λεπτομερεια, υγιες ενυδρειο δεν στηνεται. Θα σου βγει πολυ πιο φθηνο το sump. Αλλιως τα εξοδα ανεβαινουν παρα πολυ.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παρουσίαση Dwarf Puffers | nazgul | Άλλα ψάρια Ασίας | 104 | 06-06-16 20:50 |
Dwarf Puffers | giorgio | Άλλα ψάρια Ασίας | 24 | 24-05-11 22:55 |
Νεο ενυδρειο με dwarf puffers | PUF | Αρχάριοι γλυκού νερού | 41 | 16-06-08 21:24 |
dwarf puffers (Carinotetraodon travancoricus) | Mariel | Άλλα ψάρια Ασίας | 6 | 03-03-05 20:17 |