|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ορισμενα απο αυτα που γραφεις ALEX τα εχω προσεξη και εγω στο φυτεμενο μου που εχω γαριδες ,,δεν εχω φυτα απαιτησεων ,,εχω ταχειας αναπτυξεις και οχι πολλα watt ,και η γαριδες κολυμπάνε οπως τα ψαρια και κυκλοφορούν ανετα και τρωνε και γεννανε συνεχεία.
Και το μονο λιπασμα που βαζω ειναι το Seachem Flourish. Καλα εκανες και εγραψες αυτο το ποστ γιατι τον τελευταιο καιρο ρωτανε πολλα Μελη για την χρησει λιπασματον στα γαριδαδικα,,με φυτα.
|
||||
|
||||
![]()
Εγω πάλι ριχνω όλη τη σειρά της seachem αλλά στο 1/3 από αυτο που πρέπει κανονικά να ρίξω για τα λίτρα μου και εχω πολλές γαριδες μεσα χωρις κανενα πρόβλημα.
Αυτο που αποφευγω λίγο παραπάνω ειναι σιδηρο και φωσφορο και αυτο μόνο και μονο για τον φοβο εξαρσης άλγεων. |
|
|||
|
|||
![]()
Η δικη μου εμπειρια λεει οτι ολα τα ειδη Neocaridina Heteropoda (Cherry, Snow Ball, Yellow κλπ) ειναι ιδιαιτερα ανθεκτικα στα λιπασματα και στο CO2. Και οι ρυθμοι αναπαραγωγης τους ικανοποιητικοι επισης.
Σε ενυδρεια με NO3 στα 2Ο-30 ppm, P στο 2, Fe στο 1+ και PH στο 6.0-6.4 δεν εχουν κανενα προβλημα. ΟΜΩΣ..η KH δεν πρεπει να ξεπερνα το 2 (για να μην εχουμε μεγαλη συγκεντρωση CO2) οπως επισης η λιπανση πρεπει να γινεται σε καθημερινη βαση και οχι ολη μαζι μια φορα την εβδομαδα. Αρα καταληγουμε - και συμφωνουμε με τον Alex - οτι ειναι πιο πολυ θεμα..σταθεροτητας και δευτερευοντως συνθηκων ![]() Γιατι να εχουμε γαριδες σε τετοια "δυσκολα" ενυδρεια? Γιατι ειναι τα πιο αποτελεσματικα "συνεργεια καθαρισμου" και σου δινουν πραγματικα ..λαμπερα σποτελεσματα οσον αφορα την εμφανιση των φυτων σου ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πιστεύω θα βοηθήσει πολλούς ώστε να έχουν μια πιο συγκεκριμένη γνώση για την ποσότητα του CO2 που μπορεί να υπάρξει στο ενυδρείο τους. ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι είδους γαρίδες έχουμε στα ενυδρεία μας | lingistis | Γαρίδες | 52 | 11-09-17 01:25 |
Εμπειρίες με φωτισμό LED σε φυτεμένα? | Apostolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 01-03-12 22:19 |
Ερωτηση για φιλτρο σε φυτεμένα | nicpapa | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 07-11-10 19:06 |
Ιδέες για φυτεμένα | Τσιόνογλου Σταύρος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 06-07-10 22:01 |
Περί λιπασμάτων | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 10-12-02 19:39 |