|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μπορω να βαλω απο το τηλεφωνο τωρα λινκ.
Θα βρεις στο πρακτικερ με 1-2 ευρω της gardena, κοιτα να ειναι ιδιας διαμετρου με το λαστιχο σου να εφαρμοζει. Δεν χαλαει η αντλια. Εξαλλου δεν τη χρησιμοποιεις επι 24ωρου βασεως.
|
|||
|
|||
![]()
Πολλή καλή δουλειά Θώδωρε.
Αξιζε να γίνει υπόμνημα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σπυρο, εδω εχεις γραψει για τις αλλαγες νερου μεσω του εξωτερικου φιλτρου
![]() http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43893 Παντως, το θεμα με την αντλια με ειχε ταλαιπωρησει παρα πολυ, μεχρι που πηρα αυτη και μου ελυσε τα χερια: http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1213 Με τις κλασικες φθηνες αντλιες που αλλο μανομετρικο ανεφεραν και αλλο πραγματικα ειχαν, εφτασα στο σημειο να σηκωνω ολο το βαρελι στα χερια για να φτασει το νερο στο ενυδρειο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
+1000! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
http://www.igna.gr/index.php/compone...etail?Itemid=0
μάλλον αυτή είναι. |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτη ακριβως
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αααα, τα έχει τα ευρουλάκια της...
Πρέπει να πάρω λογικά και μια άλλη για να βγάζω το παλιό νερό στην υδρορροή στο μπαλκόνι. Γιατί το δικό μου είναι 240 λίτρα, οπότε ο κουβάς δε φτάνει. Έχω ένα μεγάλο πλαστικό τετράγωνο κουτί από ΙΚΕΑ και τα ρίχνω εκεί. Μπορώ να χρησιμοποιώ την ίδια αντλία; Ή καλό θα είναι να μείνει "καθαρή" αυτή; |
|
||||
|
||||
![]()
δε χρειάζεται αντλία για να βγάλεις το νερό από το ενυδρείο.
βάζεις τη μια πλευρά του λάστιχου στο ενυδρείο και από την άλλη ρουφάς και αρχίζει να αδειάζει μέχρι να το σταματήσεις |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αλλου βρηκα το πλαστικο που εχω βαλει στο λινκ με 4¤ !!! http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=68765
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο!!Πολύ καλό!
|
|
||||
|
||||
![]()
Θοδωρή μπράβο για το θέμα και για τον χρόνο που ξοδεψες για όλους εμάς, αρχάριους και μη!
¶μα υπάρχει διάθεση... ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
τα βανακια περυσι το φεβρουαριο 3 ευρω ειχε, το θυμαμαι χαρακτηριστικα γιατι πηγαμε με ενα φιλο και συγχομπυστα και πηραμε 4 τετοια βανακια για το φιλτρο του
|
||||
|
||||
![]()
Θοδωρή βλεπω οτι επανηλθες με ενα ακομη υποψήφιο υπομνημα
![]() Πολυ καλο!!
|
|||
|
|||
![]()
ποσες φορες εχω πει οτι θα διορθωσω τον τροπο αλλαγης νερου...αμην και ποτε..
προς το παρον πιο ατσαλος πεθαινω. |
|
||||
|
||||
![]()
Ε καποια στιγμη, θα το αποφασισεις
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Υπαρχουν οδηγιε στο αντιχλωριο για τη δοσολογια. Συνηθως, ειναι για τα λιτρα της αλλαγης νερου και οχι για ολα τα λιτρα. Αυτο προυποθετει ομως, το αντιχλωριο να μπαινει στο νερο της αλλαγης, πριν αυτο μπει στο ενυδρειο και ανακατευτει με το νερο του ενυδρειου. Για τα φυτα ακολουθεις τις οδηγιες των σκευασματων. Κι αυτο μονο αν εχεις φυτα που χρειαζονται κατι περισσοτερο απο .... νερο. Μη ξεχνας μονο οτι η προσθηκη περισσοτερων λιπασματων απο ενα απλο σκευασμα ιχνοστοιχειων (κι αυτο σε ελαχιστες ποσοστητες), χρειαζεται και συνδυασμο με ειδικο φωτισμο και παροχη διοξειδιου και φυσικα την απαραιτητη φυτομαζα που τα χρειαζεται ολα αυτα, αλλιως δημιουργουνται προβληματα, αντι να λυνονται.
|
|||
|
|||
![]()
δηλαδη πρεπει να ετοιμασω το νερο με το αντιχλωριο ποσεσ ωρες πιο πριν?εγω νομιζα ετσι το ριχνεις
|
|
||||
|
||||
![]()
Διαβασε το αρθρο στην αρχη του θεματος προσεκτικα, τα λεει ολα.
Εγω το αφηνω σε βαρελι μεχρι να φτασει στη θερμοκρασια του νερου του ενυδρειου (και κανω και οικονομια στο ρευμα για τη θερμανση του, ετσι και αφηνω το νερο να εξαερωσει οτι αερια μπορει να περιεχει απο τους σωληνες υδρευσης και να ισορροπησει). Αν το εκαστοτε ενυδρειο εχει πολυ μεγαλυτερη θερμοκρασια νερου απο το νερο της αλλαγης οταν φτασει σε θερμοκρασια χωρου, βαζω και θερμαντηρα στο βαρελι για να το ζεστανει μεχρι 2-3C πιο χαμηλα απο του ενυδρειου. (οταν κανω μεχρι 30-40% αλλαγη νερου) Οσο πιο μεγαλη σε ποσοστο ειναι η αλλαγη νερου, τοσο πιο κοντα φερνω τη θερμοκρασια των δυο νερων.
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα σας
σας παραθετω τον δικο μου τροπο αλλαγων νερου σε ενυδρειο 850λτ και sump 145λτ που γινετε αυτοματα το sump εχει 7 διαμερισματα το 1 εχει ενυδρειακο βαμβακακι το 2 εχει σφουγγαρι το 3 εχει eheim mech το 4 εχει sumpstart το 5 εχει τους αισθητηρες θερμοκρασια- ph - redox το 6 εχει τον θερμοστατη το 7 εχει την αντλια επιστροφης το νερο πεφτει στο sump απο τη σωληνα της υπερχειλησης Α και επιστρεφει στο ενυδρειο με την αντλια C την δουλεια την κανουν δυο ηλεκτροβανες της Gardena T1030 μηδενικης πιεσης καθε τριτη μερα στις 18:30 ανοιγει η κατω ηλεκτροβανα ( B ) για 35λεπτα και μου αδειαζει τα διαμερισματα του sump 1,2,3,4 με τις κοκκινες σωληνες ( D - E ) κατευθειαν στην αποχετευση στις 19:10 ανοιγει η πανω ηλεκτοβανα ( O )και το φρεσκο νερο κατεβαινει στο sump τα διαμερισματα 5,6 εχουν παντα νερο ωστε να μην μενουν στον αερα οι αισθητηρες και ο θερμαντηρας ( προχωρησα σε αυτα τα δυο extra διαμερισματα μετα απο αρκετους σπασμενους θερμαντηρες ) στο διαμερισμα 7 υπαρχει αισθητηρας που ελεγχει το επιπεδο του νερου και οταν πεφτει η σταθμη " κοβει " το ρευμα στην αντλια επιστροφης στη δεξαμενη προετοιμασιας υπαρχουν -θερμοστατης -αισθητηρας νερου που οταν πεφτει η σταθμη " ανοιγει " μια ηλεκτροβανα που βρισκεται αναμεσα απο την βρυση και την οσμωση με ενα ταυ φ5 παιρνω νερο βρυσης πριν την οσμωση και το ριχνω στην δεξαμενη προετοιμασιας ελεγχοντας την ροη του με ενα σταλακτη ποτισματος επισης το αντιχλωριο πεφτει στην δεξαμενη προετοιμασιας με δοσομερτικη αντλια οι αυτοματισμοι ελεχγονται απο IKS Aqua star |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίο άρθρο.
Αυτό με το τούλι στο λάστιχο με βοήθησε πολυ!!
|
||||
|
||||
![]()
αν δεν κανω καποια προετοιμασια εχω καποιο μεγαλο/σοβαρο προβλημα?
|
|
||||
|
||||
![]()
To ζητουμενο ειναι το νερο της αλλαγης να ειναι καθαρο (απο οποιαδηποτε τοξικη για τα ψαρια ουσια), χωρις εγκλωβισμενα αερια, και ιδιων παραμετρων (πχ pH GH KH θερμοκρασια) και χημικης συστασης με το νερο του ενυδρειου.
Τα ψαρια με μικρα ή μεγαλα προβλήματα, ειναι ψαρια με προβληματα.
|
|||
|
|||
![]()
Παρα πολυ χρησιμο!!Ευχαριστουμε
|
|
|||
|
|||
![]()
Να κάνω μια ερώτηση newbie? Είναι υγιές να ρουφάμε (εισπνέουμε δλδ) από την σκούπα βυθού ώστε να ενεργοποιηθεί, δεδομένου των χημικών και των βακτηριδίων που υπάρχουν σε ένα ενυδρείου και ενδεχομένως αμμωνίας και νιτρικά κλπ;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ένα τέτοιο με τις κατάλληλες πατέντες θα σου λύσει το πρόβλημα ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
σε ευχαριστώ για την απάντηση σου αλλά δεν με βοηθάει απόλυτα μιας και δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να μου πεις ή τι είναι αυτό που μου δείχνεις, κυρίως λόγω της ελλιπής γνώσης μου.
θεωρείς δηλαδή ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κατά την εισπνοή αυτών των χημικών? υπάρχει κάποιο προϊόν στο εμπόριο που να κάνει την διαδικασία ευκολότερη ή/και ασφαλέστερη? |
|
||||
|
||||
![]()
Σου έδειξα μια απλή τρόμπα λαδιού που πατώντας το κόκκινο πλαστικό που έχει επάνω κάνει αναρρόφηση και τραβάει το νερό χωρίς να χρειαστεί εσύ να ρουφήξεις. Για να το προσαρμόσεις για χρήση στο ενυδρείο θέλει πιθανά προέκταση του σωλήνα που μπαίνει στο ενυδρείο και προσαρμογή στο κάτω μέρος μισό πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού για να μη τραβάει όλη την άμμο αλλά να την αναδεύει και να φεύγουν οι βρωμιές. Αντίστοιχα θέλει προέκταση του σωλήνα εξόδου για να καταλήγει στον κουβά ή στην αποχέτευση.
Υπάρχουν και σκούπες με μοτέρ όπως πχ αυτή https://www.eheim.com/en_GB/products.../quick_vac_pro αλλά τις θεωρώ ακριβές. Σκούπα πάντως κάνω πολύ σπάνια (ίσως μια φορά στα 2 χρόνια) με απλό αλφαδολάστιχο και κομμένο μισό μπουκάλι στην άκρη. Συνήθως ρουφάω για να κατέβει νερό (και δεν έχω πάθει τίποτα ![]() Ελπίζω να το έκανα κατανοητό. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο ![]() Κι ένα τυχαίο βιντεάκι βοηθητικά https://www.youtube.com/watch?v=_KEQvN0KRe8 https://www.youtube.com/watch?v=Pd56A4r2FKk |
|
|||
|
|||
![]()
κατάλαβα. δυστυχώς έκανα το λάθος να πάρω μία κανονική σκούπα, χωρίς τρόμπα και μου βγάζει την ψυχή να την ενεργοποιήσω χωρίς ρούφηγμα, οπότε και δεν με βολεύει ιδιαίτερα για αυτό κοιτάζω άλλες λύσεις/μεθόδους. τα χω δει και εγώ αυτά τα βιντεάκια που χτυπώντας την σκούπα στον πυθμένα του ενυδρείου και καλά ενεργοποιείται αλλά εμένα μου βγάζει την ψυχή
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 05-03-18 στις 13:38 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγές νερού! | noutsman | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 11-05-12 22:33 |
Ποιότητα νερού - αλλαγές νερού | gianelos | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 26-09-10 23:01 |
Αλλαγές νερού | Cristos | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 15-12-04 13:03 |
Αλλαγές νερού. | manosdr | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 11 | 26-06-04 12:17 |
αλλαγές νερού | gemini_str | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 01-06-04 13:24 |