|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
¶λλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
here we go
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Στα τσιμπούρια!!!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλημέρα,
πριν απο λίγες μέρες κάποιος γνωστός μου ,μου ανέφερε ένα φάρμακο..stronghold αν θυμάμαι καλά..το έχει χρησιμοποιήσει κανείς; Μου είπε πως είναι για όλα τα παράσιτα,εσωτερικά και εξωτερικά. |
|
||||
|
||||
![]()
το γραφω ετσι για να υπαρχει για οποιον χρειαστει.
ημουνα αναβυσσο και ειχαμε πολυ μεγαλο θεμα με τα τσιμπουρια. δηλαδη οταν λεω μεγαλο,εννοω οτι δεν εχω ξαναδει τοσα τσιμπουρια σε ολη μου τη ζωη. μαλιστα σε σκυλι ενος γειτονα αλλα και στη βεραντα,αναγκαστηκα και εριξα σεμπασιλ.απτο σκυλι,παιζει να φυγανε και 3000 τσιμπουρια μετρωντας και τα πολυ μικρα.χωρις υπερβολη! οπου καθοτανε μετα που του εριξα σεμπασιλ μαυριζανε τα πλακακια απτα τσιμπουρια ![]() ο γειτονας ειναι μ....ς φυσικα και του το ειπα,αλλα τεσπα ![]() ψαχνωντας ομως και επειδη δεν ηθελα να συνεχισω να ριχνω φαρμακο συνεχεια γυρω γυρω και στο σκυλι,χρησιμοποιησα διατομικη γη για το χωρο(το εχω γραψει παραπισω και κανει πραγματι δουλεια) και για το σκυλι αλλα και για μενα χρησιμοποιω αιθεριο ελαιο γερανιου(rose geranium αγγλιστι) την ιδεα την πηρα απο εδω και κανει πραγματι δουλεια παιδια εχω παθει πλακα.μαλιστα το γερανι(geraniol) ειναι και η δραστικη ουσια σε αρκετα εντομοαπωθητικα κολαρα σκυλων κλπ. 3 σταγονες ριχνω στο σκυλι του γειτονα και 3 στο δικο μου.μια στο λαιμο,μια στη ραχη και μια πανω απτην ουρα και δεν πλησιαζει τιποτα.καθε δυο μερες ριχνω και πανω μου 2-3 σταγονες και δεν με πλησιαζουν. μαλιστα ειναι πρωτης ταξεως εντομοαπωθητικο και για κουνουπια,ψειρες κλπ.χρειαζεται ελαχιστο και κοστιζει οσο ενα αουταν περιπου(αναλογα απο που θα το αγορασετε) αλλα θα κρατησει πολυ περισσοτερο. το δικο μου το πηρα 8 ευρω απο ενα φαρμακειο στη νεα σμυρνη. αυτα ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
τακη ισχυει.αλλα ερχομαι αναβυσσο καθε καλοκαιρι εδω και αρκετα χρονια,(πανω απο 10)ποτε λιγοτερες ποτε περισσοτερες μερες,αυτο το πραγμα που ειδα φετος δεν το εχω ξαναδει ποτε μου.δε μπορεις να φανταστεις για ποσα τσιμπουρια μιλαμε,επαθα πλακα
![]() παντως και η διατομικη γη κανει δουλεια,και το αιθεριο ελαιο γερανιου.δοκιμασμενα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γιώργη κάθε πότε του βάζεις σταγόνες γεράνιου? Κάθε μέρα?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εμεις εδω ρόδο , απο τι εχω παρατηρησει γενικα με τα χρονια, το προβλημα δεν ειναι τα τσιμπουρια αλλα οι ψυλλοι... Το εχεις δει να κάνει τπτ για αυτους? Εγω το μόνο που χρησιμοποιω είναι το σπρευ της frontline... νομίζω ειναι καλυτερο απο τις αμπουλες. Και αυτο οταν εντοπισω κάτι.. .το σκυλι βρισκεται σε εξωτερικό χωρο... |
|
||||
|
||||
![]()
κλεοβουλε καθε δυο μερες της βαζω.
nic κανει δουλεια και με τους ψυλους οπως κ με τα κουνουπια. για να το φερω εδω το σκυλι αφου ειδα τι γινοτανε,πηρα οτι εβρισκα. ψεκασα τη βεραντα με σεμπασιλ. 5 μερες πριν τη φερω,ψεκασα κ το σκυλι με σεμπασιλ. τη μερα που την εφερα της εβαλα κολαρο,της εριξα φροντλαιν,και μετα της εβαλα και το γερανι. ε δε μενει και τιποταλλο,θαρχισει να φωσφοριζει στο σκοταδι το σκυλι ![]() και θα το πιστεψεις,οτι παλι εχω βρει τσιμπουρι πανω της; ![]() βεβαια τα περισσοτερα αποσα εχω βρει,στεκονται εξω εξω στο τριχωμα και δεν κολλανε πανω της η θαναι ψοφια,αλλα εχω βρει και κολλημενα κανα δυο. για τετοιο πραγμα μιλαμε,ορδες τσιμπουριων.μου εχουν σπασει τα νευρα ![]() αν ητανε νορμαλ κατασταση και ημουνα σπιτι,οπου ο μονος κινδυνος θα ητανε στο παρκο οταν την κατεβαζω,θα εκανε δουλεια απο μονο του και το γερανι. το δοκιμασα δηλαδη,εβαλα στο χερι μου και αφησα κανα δυο να περπατησουν πανω μου.οπως ανεβηκανε στο χερι,μεταβολη και ξανακατεβηκανε αμεσως. το ιδιο εχω δει και με το αλλο σκυλι,που δεν μπορω να του ριχνω φαρμακα συνεχεια.και δε θελω κιολας δηλαδη.και για το σκυλι και οικονομικα δε συμφερει.κανει δουλεια το γερανι αλλα μιλαμε για παααρα πολλα τσιμπουρια.... |
|
||||
|
||||
![]()
καλό κουράγιο να έχετε όλοι σας, πολύ φάση θα πέφτει φαντάζομαι όταν έχετε αυτα τα θέματα με τα σκυλιά σας
|
|
||||
|
||||
![]()
μη δίνεις ιδέες στους εκτροφείς
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Διαλυμενο το γερανι σε νερο μεσα σε σπρευ, εχει δοκιμασει κανεις στο σκυλο?
|
||||
|
||||
![]()
εχω δοκιμασει εγω
![]() ακομα καλυτερα ειναι αν το κανεις ετσι γιατι μπορεις να ψεκασεις ολο το τριχωμα. τωρα που ειμαι αθηνα ετσι κανω στο σκυλι. βαζω καμια δεκαρια σταγονες σε 300ml νερο περιπου και χτυπαω καλα. μετα την ψεκαζω παντου. ακομα καλυτερα αντι για νερο γιατι δεν διαλυεται ευκολα ειναι αν χρησιμοποιησεις αμυγδαλελαιο,που κανει και καλο στην τριχα ![]() και το αιθεριο ελαιο θα διαλυθει πολυ πιο ευκολα στο λαδι παρα στο νερο. |
|
||||
|
||||
![]()
Πάντως εγώ ακόμα να βρω αυτή τη μάρκα που έδειξε ο Γιώργης.
Βρίσκω αποστάγματα γεράνιου που όμως δεν είναι από Pelargonium capitatum X radens αλλά από κάποια άλλα Pelargonium και φοβάμαι μη είναι μούφα ![]() Έχει δοκιμάσει κανείς κάποιο άλλο? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πως γινετε???? | stefanos samos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 22-01-11 16:50 |
κι ομως γινετε! | ΜΙΜΗΣ | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 21-03-09 12:52 |
γινετε να αποφυγω το CO2??? | Petran22 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 27-07-08 07:37 |
γινετε;;; | asteris_veroia | Δίσκοι | 12 | 22-03-08 10:38 |