Σαν μανταρίνια δε θα βρω, είναι σίγουρο! Για multi, τα κοινά σαλιγκάρια, πρέπει να κάνουν θαρρώ...
Αυτά τα "μανταρίνια" πρέπει να είναι από φάρμες, αν έχει κανένας φίλος τέτοια άκρη μας λέει.
¶λλο που σκέφτηκα, μετά το πρώτο βράσιμο και αφαίρεση των χοντρών, δε θα βοηθούσε να τα αφήσω για κάποιες μέρες στον ήλιο να ξεραθεί ότι έχει απομείνει και μετά πάλι βράσιμο να φύγει?
Επίσης για μεγαλύτερο άνοιγμα, για μεγαλύτερα κογχυλόψαρα, και πιο ανθεκτικά κοχύλια, μπορώ να σας βρω τα κοινά μας "στρουμπάρια" (Murex brandaris). Ειδικά εδώ στο Μαλιακό βρωμάει ο τόπος.
Το κακό είναι ότι ευδοκιμεί περισσότερο η ποικιλία longispinus, αυτή με τα πολύ αιχμηρά αγκάθια. Αλλά αν θέλετε κάνετε ότι κάνουμε εμείς στο ξεψάρισμα, τα βάζουμε κάτω και τα πατάμε με το παπούτσι να σπάσουν οι πολύ μυτερές άκρες.
Από αυτά μπορώ να σας βρω σε ότι μέγεθος θέλετε.
|