|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
καλο ειναι το γεμισμα να γινει οσο πιο αργα μπορεις
|
|
||||
|
||||
![]()
Για να καταλάβετε και να μου εξηγήσετε και εμένα μετά, μια αλλαγή (πρόσθεση νέου νερού) 20% (τόσο κάνω προς το παρόν, σιγά σιγά και όσο η ψαροσύνθεση μεγαλώνει το ποσοστό θα το αυξάνω) διαρκεί περίπου 10 - 15 λεπτά. Αυτό θεωρείται γρήγορη, κανονική ή αργή αλλαγή. Πιο γρήγορη πάντως δεν γίνεται γιατί την αντλία την έχω στο MAX (1000Lit/Hr).
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Οσο πιο αργα, τοσο το καλυτερο. Μια χαρα ειναι η αλλαγη σου, αν την κανεις και λιγο πιο αργα, μαις και μπορεις να χαμηλωσεις την αντλια, καλυτερα. Με τα φιλτρα να δουλευουν, φυσικα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το μόνο που με προβληματίζει αυτό που λέτε με τα φίλτρα ανοιχτά είναι το νερό που πέφτει από το Spray bar. Αυτός ο θόρυβος που δημιουργεί και οι μπουρμπουλήθρες που βγάζει καθώς σκάει κάτω δεν στρεσάρει τα ψάρια; ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπικα με ανοιχτα φιλτρα κανω αλλαγες εδω και 1.5 χρονο και δεν ειχα ιχνη στρεσαρισματος κατα τη διαδικασια. Μερικες φορες μαλιστα παιζουν και με το νερο που πεφτει. Ασε που εχω δει γαριδα να ανεβαινει στο spray bar που ειναι εκτος νερου και να κανει βουτια ξανα μεσα!
![]() Ενταξει, δεν χρειαζεται και τοση ωρα η αλλαγη, δεν ειναι προσαρμογη ψαριων. Βρες τους ρυθμους σου για να μην κουραζεσαι εσυ πρωτα απ' ολα και τελικα σου φαινεται βουνο να κανεις μια αλλαγη, με αποτελεσμα να μην τις κανεις στην ωρα τους. Ετσι κι αλλιως δεν προκειται να παρεις ενα κουβα και να πεταξεις νερο στο ενυδρειο, οποτε σιγα-σιγα για 15-20 λεπτα, πιστευω οτι εισαι μια χαρα.
|
||||
|
||||
![]()
Η διαρκεια μιας ασφαλους αλλαγης νερου, δεν εξαρταται μονο απο το ποσοστο (πχ 20%) αλλα απο τη διαφορα που εχουν οι παραμετροι του νερου του ενυδρειου με αυτου της αλλαγης.
Δλδ αν εσυ εχεις στο ενυδρειο: θερμοκρασια 28 GH 2 pH 5 και κανεις αλλαγη 20% με νερο: θερμοκρασιας 15 GH 10 pH 7.5 πρεπει κανεις 100πλασια ωρα απο οτι εγω που εχω στο ενυδρειο: θερμοκρασια 28 GH 2 pH 5 και κανω αλλαγη 80% με νερο: θερμοκρασιας 28 GH 2 pH 5 ![]() ------------------------- Αυτη πχ μπορει να ειναι πιο σωστη αλλαγη αν το νερο ειναι ιδιο http://youtu.be/YWMnPZKJWaE ![]() ![]()
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 29-01-13 στις 00:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Να ρωτησω κάτι σχετικά με τη βιολογία που αναφέρθηκε στην πρώτη σελίδα.
Την επιρροή της διαφορετικής θερμοκρασίας νερού στα ψάρια την καταλαβαίνω. Στη βιολογία όμως γιατί????? Τι παθαίνουν τα βακτήρια όταν μπει στο ενυδρείο νερό θερμοκρασίας 15'C αντί για 25'C? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν δεν εχει αντιχλωριο το νεο νερο και μπει στο φιλτρο υπαρχει προβλημα για τα βακτηρια! Μαλλον παρανοηση εχει γινει στην πρωτη σελιδα. |
|
||||
|
||||
![]()
ως νεος χρηστης ενυδρειου για χελωνα νερου
το ενυδρειο μου ειναι 60 λιτρων με ενδιαφερει η ευκολη αλλαγη νερου αν μπορειτε μια βοηθεια πως θα γινει και που θα βρω τα απαραιτητα υλικα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απο εκει και μετα, αναλογα το ενυδρειο και το φιλτρο του ο καθενας προσαρμοζεται. Για λαστιχα, παρε αλφαδολαστιχο διαφανες (δεν χρειαζεται ακριβο ενυδρειακο). Για αντλια χρειαζεσαι μια που να μπορει να σηκωνει το νερο ψηλα. Αυτο το βλεπεις απο το μανομετρικο που εχει και οχι τη ροη λιτρων ανα ωρα. Μια καλη και ρυθμιζομενης ροης (γιατι δεν θελουμε και να μπαινει αποτομα το φρεσκο νερο στο ενυδρειο) ειναι η compact eheim 1000 λ/ω https://www.eheim.com/en_GB/products...s/compact-1000 με Pumping head (μανομετρικο) στα δυο μετρα. Σε αυτη μπαινει 16/22 λαστιχο, αλλα υπαρχουν και συνδεσμοι (ανταπτορες) για να ενωνουν μεγαλυτερα με πιο λεπτα λαστιχα, αν δεν σου κανει. Βαρελι ή δοχειο γενικα (για την προετοιμασια του νερου), καταλληλο για ποσιμο νερο (πχ αυτα τα κεραμυδί βαρελια για τις ελιες) που να χωραει το νερο της αλλαγης Τωρα βλεπω οτι το ενυδρειο ειναι μονο 60 λιτρα. Δεν ξερω αν χρειαζεται το συστημα. Εχεις εξωτερικο φιλτρο? ------------------------- Παράθεση:
Η βιολογια λοιπον, οπως καταλαβα και απο το βιβλιο και απο αλλα αρθρα που εχω διαβασει, επηρεαζεται σημαντικα απο τη θερμοκρασια. Το ποσο και πως επηρεαζεται δεν ενδιαφερει τους περισσοτερους, απλα ο καθενας θελει να καλυπτονται οι απαιτησεις του συστηματος του (ενυδρειου). Σε αλλα συστηματα μπορει να φανει αμεσως προβλημα απο τη διακοπη της λειτουργιας της βιολογιας, σε αλλα οχι. Η βιολογια ειναι γνωστο στους περισσοτερους, οτι ποτε δεν χανεται εξ ολοκληρου. Ακομα και σε ενα ενυδρειο που θα στησω τωρα ολοκαινουριο, μερικα βακτηρια θα υπαρχουν (ετσι ξεκιναει και το στρωσιμο). Το θεμα ειναι ποτε θα πολλαπλασιαστουν τοσο οσο να καλυπτουν το συστημα. Αυτα που γνωριζουμε ειναι οτι σε κανονικες συνθηκες, διπλασιαζεται ανα 15-24 ωρες περιπου. Στις συνθηκες συμπεριλαμβανεται και η θερμοκρασια. Το ιδιο θεμα μας απασχολει και εδω. Ποτε θα ξανακαλυπτει το συστημα. Και για αυτο το ερωτημα, δεν υπαρχει στανταρ απαντηση για ολα τα ενυδρεια. ------------------------- Αν εχεις χρονο, (αν και εχω ενα καθηγητη βιοχημικο χομπιστα που τα περναει μαι ματια για ουσιαστικα λαθη ή παραλειψεις) τσεκαρε κι εσυ σε αυτο το θεμα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=55933 τη μεταφραση των αρθρων σε .. "ενυδρειακη γλωσσα" και αν θες γραψε εκει. Στο τελος εχω σε λινκ τις πηγες/αρθρα. .
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 15-12-15 στις 19:49 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εξωτερικο φιλτρο | Nikos! | Φίλτρανση | 13 | 29-09-08 10:15 |
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ | ΕΛΒΙΡΑ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 27-12-07 15:20 |
αλλαγη νερου- φιλτρο | naupaktos84 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 02-08-07 11:26 |
Εξωτερικο φιλτρο | ggeos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 09-11-06 10:26 |
φιλτρο εξωτερικο | alfacom | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 01-07-04 13:08 |