|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Και σαυτες που ειναι 1/3 η και 1/6 προσθετεις μια ακομα μεμβρανη σε σειρα και τη ριχνεις απο 1/6 στο -θεωρητικο- 1/3. Και με αλλη μια, 3 μεμβρανες σε σειρα, παει στο θεωρητικο 1/1,5.
![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Απλά έτσι ανεβάζεις αρκετά το κόστος αγοράς (πολύ περισσότερο από το κόστος των αλλαγών για πολλά πολλά χρόνια). Παρ'όλα αυτά όμως κερδίζεις και στο οικολογικό κομμάτι, και στην υγεία των ψαριών σου με σωστές συνθήκες, αποφεύγοντας να βάλεις buffer. Εγώ χρησιμοποιώ μια 4 σταδίων με δύο μεμβράνες και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, έχω σχεδόν 1/1 αναλογία.
|
#3
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
__________________
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Σωστος, επισης να προσθεσω οτι στην αποδοση της ΑΟ παιζει καθοριστικο ρολο το flow restrictor. Πχ η δικια μου εχει booster pump (ειναι απο waterwaves η aquariopure eco 100, την πηρα μεταχειρισμενη) και θεωρειται οικολογικη, παρολαυτα την δοκιμασα με ενα μισολιτρο μπουκαλι και ενα 3λιτρο, για να γεμισει το μισολιτρο καθαρο, γεμισε το 3λιτρο σχεδον δυο φορες. Οποτε παιζει 1/5 1/6. Αναρωτιομουν τι εφταιγε, πηρα τα παιδια και μου ειπαν να κοιταξω τον flow restrictor. Τελικα αποδειχτηκε οτι ο flow restrictor που εχει πανω, ειναι για 150αρα μεμβρανη. Λαθος τους δεν ξερω. Η μεμβρανη που εχει ειναι 100αρα, οποτε δεν συνεργαζονται καλα οσον αφορα την αναλογια. Απο tds ομως, παροτι το δικτυο εχει 270ppm, επειδη ο ρεστρικτορ δεν ζοριζει την μεμβρανη οσο θα "επρεπε" μου δινει 1-2 ppm καθαρο. Μου το ειπαν και τα παιδια οτι οταν αλλαξω τον flow restrictor θα ανεβει το TDS καθαρου αλλα θα καλυτερεψει η αναλογια καθαρου/ακαθαρτου. Περιμενω τον λογαριασμο της ΔΕΥΑΣ για να αποφασισω.
![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
η μεμβρανη θα δινει αναλογια καθαρου βρωμικου,αναλογα με τις προδιαγραφες της,και εφοσον λειτουργει παλι συμφωνα με αυτες.πιεση δικτυου,θερμοκρασια κλπ.ειναι βασικο αυτα να ακολουθουνται,αλλιως και 10 μεμβρανες να βαλεις(που λεει ο λογος) παλι δε θα σου βγαζει ακριβως αυτο που πρεπει.απτη στιγμη που λειτουργει με τις συνθηκες που χρειαζεται,κοιτας να τη βελτιωσεις με χρηση περισσοτερων μεμβρανων.για το βρωμικο νερο υπαρχουν κιαλλες χρησεις.μπορεις πχ να γεμιζεις το καζανακι,που χαλαει πολυ νερο.για πλυντηριο δε θα το προτεινα,αλλα με λιγη σκεψη μπορεις να βρεις κιαλλες χρησεις.πχ πλυσιμο πιατων στο χερι,σφουγγαρισμα,πλυσιμο αυτοκινητου,ποτισμα κλπ.
![]() να εχω μια διπλη η τριπλη δηλαδη στη βρυση,και μια μονη για το βρωμικο ωστε να ανακυκλωνω καποιο μερος του.βεβαια ολα αυτα προυποθετουν και οτι θα μπορεις να φυλαξεις τα νερα... |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Με αφορμή τον kgf12345 θέλω να κάνω μια βλακώδης (το πιο πιθανόν) ερώτηση ακόμη. Αν το λάστιχο από την έξοδο του βρώμικου την κάνουμε επιστροφή στο δίκτυο (φυσικά μετά τη βρύση) τι θα συμβεί
![]() ![]() ΥΓ Όταν λέω μετά την βρύση εννοώ να βάλουμε ένα λάστιχο από την βρύση προς την είσοδο της όσμωσης στο οποίο θα παρεμβάλετε ένα σύνδεσμος ΤΑΦ που θα συνδέει βρύση - είσοδο όσμωσης και έξοδο (βρώμικο νερό) όσμωσης.
__________________
|
#7
|
||||
|
||||
![]()
λιγα απο εμενα,
αν μπορεις να μαζευεις το βρωμικο νερο καλως. αν οχι, για σκεψου το νερο που φευγει, αληθεια χανετε?? τι εννοουμε οταν λεμε πανε χαμενα τοσα λιτρα? παντα αυτη την απορια ειχα....
__________________
" I don't know the key to success, but the key to failure is trying to please everybody " |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Για μενα αντι-οικολογικο ειναι πχ τα απονερα απο το πλυντηριο η απο οτι χημικα ριχνουμε στην αποχετευση!! Σαμπουαν, λαδια, χλωρινες, απορρυπαντικά καθαριστικα κοκ
Αν ριχνει καποιος απλο καθαρο νερο κατα την γνωμη μου δεν κανεις κακο στο περιβαλλον ... η φυσικη ροη του νερου εδω και εκατομμύρια χρονια ειναι αυτη!! Εξατμιση απο τη θαλασσα .... βροχη ..... ποταμι .... παλι θαλασσα! Απλα ο ανθρωπος νομιζει τη φυσικη ροη αντι-οικολογικη και το οτι μολυνει το νερο που "πεταει"¨ακομα και απο το ντους που κανει δεν το σκεφτεται καν!! Οικολογικο λοιπον (αν καποιος εχει οικολογικη συνείδηση) θα ηταν τα αποβλητα μας να τα αφαιρουμε απο το νερο που καταληγει στη αποχετευση!
__________________
Gab at Facebook: https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/ https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/ Knowledge is having the right answer Intelligence is asking the right question |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ με το "πάνε χαμένα τόσα λίτρα" εννοώ ότι νερό το οποίο θα μπορούσε να το πιεί κάποιος φεύγει στην αποχέτευση. Αν θες να πεις ότι δεν χάνετε αλλά επιστρέφει πάλι με τον κύκλο του νερού (αποχέτευση - θάλασσα - εξάτμιση - σύννεφα - βροχή - ποτάμια - λίμνη - βρύση) δεν θα συμφωνήσω γιατί απ' ότι έχεις καταλάβει και εσύ αυτός ο κύκλος δυστυχώς για όλους μας έχει χαλάσει. Οι βροχές και πολύ περισσότερο τα χιόνια έχουν χαθεί. Το νερό παραμένει μη πόσιμο (θαλασσινό, ακατάλληλες λίμνες κτλ) και γενικότερο οι πηγές που μας προσφέρουν πόσιμο νερό αρχίζουν και στερεύουν. Μέσα σε όλη αυτή την απελπιστική κατάσταση έλλειψης πόσιμου νερού δεν νομίζω πως θα ήταν ότι καλύτερο να καταναλώνουμε 600 λίτρα αντί 100 για μια αλλαγή (μιλάω πάντα για ένα μέσο ενυδρείο 250 λίτρων).
__________________
|
#10
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
παντως τον προβληματισμο αυτο τον ειχα κιεγω με την ΑΟ.κιεμενα μου φαινεται πολυ το νερο που παει χαμενο.αλλα δε νομιζω οτι υπαρχει αλλη λυση.η θα βρεις τροπους να το χρησιμοποιεις,η θα κανεις οτι μπορεις ωστε να το ελαχιστοποιησεις(με το αναλογο εξοδο για επιπλεον μεμβρανες κλπ)η και τα δυο,που ειναι και το καλυτερο. |
#11
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
__________________
" I don't know the key to success, but the key to failure is trying to please everybody " |
![]() |
Tags |
αντίστροφη όσμωση |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ψάχνω αντίστροφη όσμωση | μιχαλος | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 3 | 16-06-11 13:15 |
Αντίστροφη όσμωση! | Τηλέμαχος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 07-08-10 11:34 |
Αντίστροφη όσμωση | angel1984 | Λοιπός εξοπλισμός | 9 | 18-03-07 14:05 |
αντίστροφη όσμωση | dimitris21 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 23 | 31-12-05 11:24 |
Αντίστροφη όσμωση ? | Μάγγος Θωμάς | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 27-07-05 09:51 |