Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-11-12, 11:40
Το avatar του χρήστη jimbit22
jimbit22 Ο χρήστης jimbit22 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ελληνορώσων
Προεπιλογή

[QUOTE=Nick74;711504]Μην αρχισεις με σκευασματα, μαλλον δεν υπαρχει ετσι κι αλλιως.
Ενα νεοστημενο ενυδρειο πολλες φορες χανει καποια φυτα, ειδικα αν ειναι αγορασμενα απο το εμποριο (συνηθως εχουν καλλιεργηθει emerced και αν οι συνθηκες δεν ειναι φτιαγμενες ειδικα για φυτα μπορει να μην "ποιασουν").
Το προβλημα ηταν οτι ετσι κι αλλιως τα φυτα σου ειχαν το σοκ της μεταφυτευσης (το οποιο αλα το ξεπερναναι, κι αλλα οχι) και τους εριξες και την αμμωνια απο πανω οποτε καποια ισως χα%

30lit amano-red cherry shrimp
60lit blue pearl shrimp
130lit hi-tech φυτεμένο RIP
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-11-12, 11:55
Το avatar του χρήστη pkas
pkas Ο χρήστης pkas δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: βυρωνας
Προεπιλογή

Of topic κι εγω αλλα ισως χρειαστεις λιγο μεγαλυτερο θερμοστατη . 100W ειναι μαλλον λιγα για 125 λιτρα , εξαρταται βεβαια και απο τη θερμοκρασια του χωρου σου αλλα με τα πολλα κρυα μαλλον θα ζοριζεται... καλη αρχη.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-11-12, 18:46
Το avatar του χρήστη Κουραμπιές
Κουραμπιές Ο χρήστης Κουραμπιές δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Eχω 200 w και 150w σε 450 λιτρα και αναβει σπανια o 200w, ο 150 ποτε γιατι δεν τον εχω ρυθμισει σωστα ακομα, και κανει παγωνια μεσα στο σπιτι εκτος αν ανοιξω τζακι (πετρελαιο δεν ) μια χαρα ειναι 1w/λιτρο. Η αμμωνια απο οσο εχω διαβασει, οτι λεει και ο νικος, μπορει να καψει φυτα, ειδικα αν γινει αποτομα η μεταβολη, καθοτι ναι μεν ειναι "φαγητο" για τα φυτα, αλλα οταν ειναι προσανατολισμενα στα No3, πρωτον περνει μερες να "αλλαξουν" σε αμμωνια τη διατροφη τους και δευτερον θελει μεγαλη συγκεντρωση. Εσυ ριχνοντας 100ml, 23% δηλαδη 23ml αμμωνια σε 125L.....
1000ml=1l
1000mg=1g
1000g=1kg
στο νερο η στον ορο που ειναι διαλυμενη συνηθως η αμμωνια, ειδικο βαρος 1l=1kg.
Αρα 1ml=1g=1000mg. Aρα 23ml=23000mg αμμωνια/125L...εισαι καπου στα 184mg/l τη στιγμη που θαπρεπε ναναι 3mg/l, αντε 5.

ΥΓ επειδη εχω πονοκεφαλο, αν καπου το εχασα διορθωστε με. Αν δεν ειμαι λαθος.....εχει ξεφυγει η αμμωνια....ΠΑΡΑ πολυ
Εγω στα 450λιτρα, 100cc (100ml) μπουκαλακι με 10% διαλυμα και δεν το τελειωσα, εριχνα 15ml την μερα.
Και αν δεν ειμαι λαθος, και αν το φιλτρο σου ειναι στρωμενο τοτε τα νιτρικα σου επρεπε ναχαν φυγει "στο Απειρο και ακομα παραπερα" (buzz lightyear)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-11-12, 19:51
Το avatar του χρήστη nospanos
nospanos Ο χρήστης nospanos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ανατολική Αττική
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από pkas Εμφάνιση μηνυμάτων
Of topic κι εγω αλλα ισως χρειαστεις λιγο μεγαλυτερο θερμοστατη . 100W ειναι μαλλον λιγα για 125 λιτρα , εξαρταται βεβαια και απο τη θερμοκρασια του χωρου σου αλλα με τα πολλα κρυα μαλλον θα ζοριζεται... καλη αρχη.
Είχα βρει πριν κάμποσες μέρες ένα άρθρο σχετικά με τα Watt που πρέπει να έχει ο θερμοστάτης ανά μέγεθος ενυδρείου...
Σύμφωνα με αυτό είμαι μια χαρά γιατί 125 λίτρα είναι τα μικτά του ενυδρείου μου, τα καθαρά μου λίτρα είναι γύρω στα 96, και ο χώρος που βρίσκεται το ενυδρείο μου δεν είναι πολύ κρύος το χειμώνα.
Χρησιμοποιώ τον μαμίσιο θερμοστάτη που είναι πακέτο με το ενυδρείο, δεν είναι ξεχωριστά αγορασμένος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-11-12, 19:57
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Αν δεις οτι δουλευει συνεχεια καλο θα ηταν να τον ενισχυσεις λιγακι.
Δε χρειαζεται να τον αντικαταστησεις με μεγαλυτερο, 2 ειναι καλυτερα απο 1 οποτε μπορεις να τον υποστηριξεις με ενα ιδιο η λιγο μικροτερο.
Αν παλι δε δουλευει και πολυ τοτε εισαι οκ

Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές