|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
ουτε εγω το χρησιμοποιω,απλα το εχω για ωρα αναγκης.απαραιτητο ειναι να υπαρχει.αν χρειαζεσαι νερο αποχλωριομενο "τωρα" τι θα κανεις θα περιμενεις 3 και 5 μερες?
![]() χωρια τη δραση που εχει κατα της ελευθερης αμμωνιας.... σε φιλτρο που εχει μπει χλωρινη (εστω και μονο στις σωληνες) θα εβαζα αντιχλωριο οπωσδηποτε. |
|
||||
|
||||
![]()
Χμμμμ καταλαβα. Λογικο ακουγεται ναι. Οκ εγινε. Ετσι θα το κανω. Επισης με προλαβαν οι εξελιξεις και μουρχονται δυο ανκιστρους l201 το σαββατο, ενα δημοσιο ευχαριστω στο kotsos που θα μου τα κρατησει (σε νερο βρυσης αλλα για λιγο δεν πιστευω ναχουν θεμα) και θα μου δωσει μπολι. Με αυτο το μπολι θα στρωσω το ενα απτα δυο φιλτρα το οποιο θα δουλεψει στο 60αρι ενυδρειο μου μολις στρωθει (οταν ερθει η ομαδικη απο γερμανια θαχω τα τεστ στα χερια μου) θα παρω τα ανκιστρακια και προσωρινα θα μπουν στο 60αρι σε νερο βρυσης επισης μαζι με καποια φυτα που θα παραλαβω το σαββατο. Μολις στρωθει το μεγαλο με νερο βρυσης θα μεταφερθουν εκει και σιγα σιγα αργα θα αλλαχτουν οι παραμετροι στις καταλληλες. Πως το βλεπετε το ολο σκηνικο;;
|
|
||||
|
||||
![]()
εμενα μια χαρα μου ακουγεται.
|
|
||||
|
||||
![]()
Οκ. Σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου!!!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Να γεμίσεις το ενυδρείο αφού δεν έχεις αντιχλώριο.. μη σου δώσω μπολι και το πετάξεις σε βρύσης
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το 450αρι λες; Η το 60αρι; Οποιο και να γεμισω το ιδιο ειναι. Θα παρω αντιχλωριο το σαββατο που θαρθω σαλονικα και θα βαλω στο 60αρι. Το οποιο θα βαλω μπρος τωρα σε λιγο με το ενα φιλτρο και θα ξεκινησω αμμωνια. Ψιλομυριζει αλλα το αντιχλωριο θα κανει δουλεια. Και το μπολι σου απο νερο βρυσης δεν ειναι;
------------------------- Εβαλα το 2028 στο 60αρι με 2 σφουγγαρια μεσα και εναν κουβα γεματο filter wool. Θα ριξω αμμωνια σε λιγο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κουραμπιές : 10-10-12 στις 18:07 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν παίζει ρόλο απο που είναι το μπόλι..
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εχω διαβασει οτι υπαρχει περιπτωση τα βακτηρια του οξινου να ειναι αλλα απο αυτα του αλκαλικου. Γιαυτο το μπολι εχει ενα ποσοστο αποτυχιας. Ξεκινησα και την αμμωνια, βλεπουμε τωρα. Το 60αρι εχει γινει πλυντηριο με το 2028 παντως χαχα. Οταν μπουν τα ψαρια και τα φυτα θα μειωσω την ροη. Πιστευω να μην εχουν προβλημα τα ανκιστρακια που ειναι bare bottom το 60αρι.
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κοιτα λιγο πιο πριν ντεεε
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
χαχα έχεις δίκιο σορυ... κοίτα μη σου ρουφήξει κανα ψάρι
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Χαχα λες; Εχει το σιτακι και παλι καλα εχει ρυθμιζομενη ροη, θα την κατεβασω στο μισο οταν μπουν τα ψαρια.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπηκε μπολι (thx kotsos) μπηκαν καποια κλαδεματα και ενα ancistrus sp3. Πηρα οσμωση (ευχαριστω αλεξανδρε) την aquariopure με booster pump η οποια με το ενσωματομενο tds meter μου δειχνει 240-245ppm δικτυο και 8-10 ppm οσμωσης. Πως το βλεπετε; Θα παρω ανταλακτικα προφιλτρα και μεμβρανη, υποθετω οτι οταν αρχισει να ανεβαινει το tds οσμωσης ενω του δικτυου ειναι σταθερο, θα αλλαξω τα προφιλτρα σωστα; Το ανκιστρακι οταν τοβαλα χτες βραδυ εκανε εναν αναγνωριστικο γυρο στο 60αρι ανεβηκε και δυο φορες στην επιφανεια, ακουστηκε κιολας και σημερα εχει μεινει κατω απο μια ριζα μοπανι πουχω βαλει για ναχει κατι να τριγυρναει μιας και -ειπαμε- υποστρωμα δεν, μονο γυαλι κατω, για την ωρα. Φωτα κλειστα και θερμοκρασια στους 26.
Στενοχωριεμαι που παω στα τυφλα μιας και δεν εχουν ερθει ακομα τα τεστ και δεν ξερω αν επιασε το μπολι, μακαρι ναπιασε. Καμια προταση; |
|
||||
|
||||
![]()
ειναι ηδη ανεβασμενο το tds της οσμωσης.κοιταξε το μηπως θελει αλλαγη απο τωρα η μεμβρανη.αν την πηρες μεταχειρισμενη εγω θα αλλαζα αμεσα τα προφιλτρα.τουλαχιστον...και θα εκανα ενα πολυ καλο flush.και μετα ξαναμετρα.
το tds της βρυσης σου επισης μου φαινεται ψηλο,αλλα παιζει αυτο.αν ειχες και τεστ να μας ελεγες κ σκληροτητες θατανε καλυτερα. |
|
||||
|
||||
![]()
Ειχα παει σε καταστημα που πουλανε οσμωσεις εδω σερρες και το νερο και εκει το ιδιο ακριβως εδειξε. Καλυτερα να πηγαινα σε malawi μου φαινεται χαχα. Εχω αντλια οποτε απο πιεση δεν ειναι θεμα λογικα, θερμοκρασια νερου εισοδου λογικη, θα κρυωνει οσο χειμωνιαζει, εγω το αποδοδω στο ψηλο tds δικτυου το 10αρι της οσμωσης. Fush δεν εκανα. Θα κανω. Αν και τη δουλεψα κανα μισαωρο συνολο. Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι οταν την εκλεισα για κανα 10λεπτο και μετα την ξανανοιξα, το tds meter απο 10 εφτασε στο 100 σε 5 δευτερα και σε 20-30 κατεβηκε παλι στο 10. Ισως ναπεξε ρολο οτι γεμιζε το καζανακι διπλα (στην παροχη για το πλυντηριο στο μπανιο την εβαλα) οποτε επεσε η πιεση, μολις γεμισε το καζανακι μειωθηκε στο 10. Ειναι φυσιολογικο το σκαμπανευασμα ε; Την συμπεριφορα του πλεκο πως τη βλεπεις; Λογικη για αρχη; Τα φυτα εχω τυλιξει τις ριζες σε βαμβακι φαρμακειου, μου το προτεινε ο νικος λογω ελλιψης υποστρωματος. Μεσα στη βδομαδα θα μουρθει και το flurish αν και ανυρηχγ γιατι ειδα λιγο αλγη στα φυτα απο οταν τα πηρα. Εχω κλειστα φωτα ομως οποτε λογικα θαναι οκ.
|
|
||||
|
||||
![]()
ε να εχεις ομως και λιγο τα φωτα σου τωρα ανοιχτα γιατι τα φυτα στο σκοταδι δε τα βλεπω καλα!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δινω προτεραιοτητα στο ψαρι ρε συ, για δυο μερες το προβλημα ναχουν;
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν εχουν πρόβλημα...
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν εχεις στην εξοδο της οσμωσης 1-5% του tds του νερου της βρυσης εινα μια χαρα η οσμωση. Αν ξεπερασει το 5% θα εχει ερθει η στιγμη να αλλαξεις μεμβρανη!
Πως το υπολογιζεις? απλο - απλη μεθοδο των τριων τη λεγαμε στο σχολειο: Στα 245 ppm δικτυο η οσμωση βγαζει 10 ppm στα 100 ....................................... Χ Χ= 10*100/245 = 4,08 4,08 % του tds που νερου της βρυσης δηλαδη! Αρα η ας το πουμε απόδοση της ειναι στα "λογικα" ορια!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
γιωργο εχεις δικιο.εγω κολλησα με τo tds της δικιας μου βρυσης που ειναι γυρω στο 140-150,οποτε αλλο ποσοστο...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι και εγω γιαυτο δεν αγχωθηκα. Εκει στην αθηνα ειστε καλα. Οποτε αν αρχιζει να ανεβαινει στο 15-20 θα αλλαξω τα προφιλτρα. Μεμβρανη δεν θα παρω. 26 ευρω εχουν δυο πακετα απτο waterwaves. Να ερθουν τα τεστακια να δω που παταω και που βρισκομαι, δεν την παλευω.
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Απο εμπειρια μου οσες φορες εχω δωσει απο οξινο για αλκαλλικο μονο μια φορα δεν εποιασε με την πρωτη (εποιασε ομως με τη δευτερη) ενω κατεβαζοντας απο αλκαλλικο σε οξινο εκει ειναι το χοντρο προβλημα, οποτε πιστευω πως αυτα το οξινου δεν εχουν μεγαλο προβλημα με το αλκαλλικο ενω του αλκαλλικου μαλλον δεν προσαρμοζονται ευκολα σε οξινο
|
||||
|
||||
![]()
Κοιτα μεσα εχω νερο βρυσης (σερρων) και το μπολι απο νερο βρυσης ειναι (θεσσαλονικη). Αυτο που με απασχολει για το αν επιασε, ειναι βασικα για το αν επεζησε, καθοτι ο κωστας τοβγαλε στις 10 το πρωι και εγω μπηκα σπιτι 10 το βραδυ. Ηταν μουργα και βιοσφαιρες, μουπα και λιγο μακαρονι σε ενα μπουκαλι κοκα κολα που το ανοιγα το πιεζα να αλλαξει ο αερας μεσα με φρεσκο, το εκλεινα και το ανακινουσα. Απο θερμοκρασια δεν πιστευω ναχε μεγαλες μεταβολες, αλλα οι ωρες ηταν πολλες.
------------------------- Νατα μααααας. Εσπασε το ενυδρειοοοο... ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κουραμπιές : 15-10-12 στις 09:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Tι να σου πω ρε Μπαμπη πολυ γκαντεμης εισαι,,αλλο κακο να μην σε βρη.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μωρε εγω το 450αρι σκεφτομαι τωρα αλλα δεν αγχωνομαι και πολυ, εχει τριπλη κοντρα στον πατο και πανω απο 12mm γυαλι. Ε οκ αν εχει και αυτο θεμα τι να πω. Το κακο ειναι οτι τοχα δοκιμασει το 60αρι στο μπαλκονι για δυο μερες οταν το πηρα, δεν εδειξε κατι τοτε, αν και απτην αρχη δεν μου γεμισε το ματι. Ευχαριστω παναγιωτη. Πηρα εντωμετξυ για ενεργο ανθρακα εδω στις σερρες, μου τον δινουν 4 ευρω το λιτρο αλλα πρεπει να παρω 50λιτρα. Και ειναι και food grade α ποιοτητα. Ενδιαφερεται κανεις χαχα;;
|
|
||||
|
||||
![]()
τι εκανα εγωω ρεεε!!??
|
|
||||
|
||||
![]()
Ααααχαχαχχα.
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τι να κανω ο ανθρωπος ακομα πρωι ειναι
![]() Λοιπον Σπυρος [Κουραμπιες σωστα?] το ενυδρειο ανοιξε γιατι θα καθοτανε πολυ καιρο ,και ο τυπος που θα το ειχες [δεν ξερω ποιος] δεν θα εβαλε βαζελινη στης κολλήσεις και γιαυτο ανοιξε. Μπαμπη σε μδερδεψα ,,εσυ ειπαμε πηρες απουσια ,πρεπει να επανορθώσεις αλλιως ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γεμιζει το μωρο μου. Ναναι καλα η 1250. Παει παρεα με την πιεση το δικτυου. Εδω και μιση ωρα τρεχει, εχει γεμισει το μισο. Αρα γυρω στα 450λιτρα/ωραα εχω τωρα στο δικτυο. Πηρα ανθρακα, θα το τρεξω καμποσο και μετα θα μεταφερω τα πραγματα απτη λεκανη. Παναγιωτη φωτος το βραδυ που θαχω καλο ιντερνετ.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ερωτηση γιατι μπερδευτικα τη ψαρια θα μπουν τελικα ?????
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τροποι στησιματος ενυδρειων με φυτα | kingrim | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 9 | 03-04-18 16:17 |
260λ ενυδρειο-βοηθεια στησιματος | nickst | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 0 | 03-07-11 17:03 |
τροποι στησιματος | olga | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 6 | 18-09-10 23:32 |
Σκεψεις για μετατροπη ενυδρειου σε βιοτοπικο Αμαζονιου | beat89 | Γλυκό νερό - Γενικά | 24 | 04-03-10 01:57 |
Εμφανιση μικροοργανισμων κατα τη διαρκεια στησιματος ενυδρειου | Δημητρης Α. | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 05-01-09 15:06 |