|
|
|||
|
|||
![]()
Συνήθως ενα ενυδρειο για να στρωσει πληρως (για να γινει δηλαδη ο κυκλος του αζωτου) χρειαζεται 4-6 εβδομαδες...! Βαλε μια αγγελια και ζητα "μπολι" μπας και εχει κανεις εκει κοντα σε 'ενα σου για να σου δωσει...! Επισης τα χρυσοψαρα θελουν 150 λιτρα και πανω... αλλα...δεν νομιζω να εχεις καποιο ιδιαιτερο πρόβλημα!
Η αμωνια (αφου ειναι μηδεν) εισαι οκ! ------------------------- Επίσης...καλο θα ηταν να βαλεις και τον θερμοστατη!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Malawi Lover : 11-09-12 στις 19:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες!
Το siporax που αγόρασες είναι siporax ή κάποιο άλλο που απλά του μοιάζει; Ξέρεις τι ακριβώς είναι; Και για να φύγει η απορία επειδή δεν κατάλαβα καλά είναι καινούργιο ή το είχε το μαγαζί σε ενυδρείο του;
|
|||
|
|||
![]()
Δεν είναι Siporax. Ζήτησα Sera Siporax Mini όπως μου είχανε πει, αλλά μου είπε πως με μισή τιμή έχει ένα άλλο (χύμα σε σακουλάκι ήταν), σαν αυτό που βάζουν αυτοί στα δικά τους φίλτρα. Δεν ήταν χρησιμοποιημένο, όχι, απλά μου το έδωσε σε σακκουλάκι ως πιο οικονομικό. Το φίλτρο μου είναι επαρκές για τις ανάγκες του ενυδρείου; Τι λέτε;
Με τα φυτά υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα; Ο θερμοστάτης λογικά θα χρειαστεί για το χειμώνα οπότε θα τον βάλω καλού κακού, ναι. Προς το παρόν το θερμόμετρο δείχνει 26 βαθμούς. Ευχαριστώ πολύ για τις αμεσότατες απαντήσεις σας παιδιά |
|
|||
|
|||
![]()
Αν βαλεις φυτα καλα θα 'ταν να βαλεις ευκολα (οπως anubias var. nana, anubias batreri, anubias sp., κερατόφυλλο κτλ. τα οποία δεν χρειάζονται πολυ φως, δεν χρειαζονται λιπασμα ή υπόστρωμα και οι anubia δεν φυτευονται, αλλα δενονται πανω σε πετρες, ξυλα κτλ.)! Αλλα αν πας σε δυσκολοτερα φυτα θα χρειαστεις πολυ χρονο και χρημα! Θα χρειαστεις τουλαχιστον 40 watt φωτισμο, υπόστρωμα, λίπσμα [για τις ριζες και για τα φυλλα], παροχη CO2 κπλ.!
|
|
||||
|
||||
![]()
καλή αρχή φιλέ στο χόμπι
![]() το αν επαρκεί ή όχι το φίλτρο θα στο δείξουν στην πορεία οι μετρήσεις σου. το σίγουρο είναι ότι θα σε ταλαιπωρήσει αρκετά, μιας και τα χρυσόψαρα είναι αρκετά ρυπογόνα ψάρια, θα μπουκώνει σύντομα και θα πρέπει να το καθαρίζεις. η καλύτερη λύση είναι κάποιο εξωτερικό. τώρα όσο για τα πλαστικά φυτά μην τα βάλεις καθόλου (πέρα του ότι μπορεί να τραυματιστούν τα ψάρια, αν είναι και κακής ποιότητας μπορεί να βγάλουν τίποτα τοξικά στο νερό). |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Εννοώ, αν μετράω με τα sticks ΝΟ3 και ΝΟ2 αρκεί ή πρέπει κάθε φορά να μετράω με τα υγρά τεστ και αμμωνία; ------------------------- Τελικά είναι εντάξει το δικό μου; Σαν αυτό είναι: http://www.charterhouse-aquatics.co....unboxed%29.jpg Μου είπε σε 6 μήνες να το βγάλω και να βάλω νέο (Έχει περισσέψει πάνω από 2πλάσια ποσότητα). Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atthess : 11-09-12 στις 20:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Το υλικό το έβαλα σε καλσόν και το τοποθέτησα στη μέση του φίλτρου. Έκοψα το μαύρο σφουγγάρι που είχε, στα 3, αφαίρεσα το μεσαίο κομμάτι και έβαλα το βιολογικό υλικό στη μέση. Αν πάρω τώρα Siporax, δεν πάνε χαμμένες οι αποικίες που έχουν ήδη δημιουργηθεί;
------------------------- Παράθεση:
Για αυτό τι λέτε; Και πως εξηγείται το φαινόμενο να έχω τέτοιες τιμές τόσο σύντομα; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atthess : 11-09-12 στις 20:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Το μακαρονι ειναι λειο στην υφη η σαγρε? ετσι? http://www.charterhouse-aquatics.co....unboxed%29.jpg η ετσι? http://www.nimmervoll.org/aquarium/a...s/P1020639.jpg
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
yeap...δεν ειναι σιποραξ ειναι efhimech h καποιο αλλο. Δηλαδη οχι βιολογικο αλλα μηχανικο φιλτραρισμα....θαχει πολυ μικρες αποικιες. Μην πανικοβαλεσαι! 1 λιτρα χυμα σιποραξ κανει 5-6 ευρω.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μα το δεύτερο είναι το σαγρέ!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Είναι σαν το πρώτο, λείο.. |
|
||||
|
||||
![]()
αντε που εισαι
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρχάριος (25λ ενυδρείο) απορίες | Stergios90 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 26-04-12 18:45 |
Γενικές απορίες αρχάριου | Dracula | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 25-08-11 14:17 |
απορίες ενός αρχάριου | agapanthos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 20-09-10 17:18 |
Απορίες αρχάριου | stratosxios | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 07-12-07 22:38 |
Αρχάριος+Στρώσιμο=Απορίες! | LeeHook | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 01-10-07 12:08 |