|
|
|||
|
|||
![]()
ναι μα δεν καταλαβες. σου ειπα, η προετοιμασια του νερου γινεται σε 60λιτρο κουβα που πηρα απο λερου (πηγαιντε να παρετε και σεις, παμφθηνο και πολυ εξυπηρετικο). βαζω το νερο μου σε νορμαλ θερμοκρασια και ριχνω το αντιχλωριο. Μετα ριχνω μεσα ενα θερμομετρο και μολις η θερμοκρασια παει στο σωστο σημειο κανω την αλλαγη.
|
|
||||
|
||||
![]()
αφου εχεις ξεχωριστο δοχειο ακομα καλυτερα
![]() ομως η λεξη κλειδι ειναι η "παλαιωση" ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
δυστυχως ουτε καποιο μερος να αφηνω 60 λιτρα νερο εχω ουτε εξτρα εξοπλισμο! Το μισαωρο που το αφηνω ελπιζω να φτανει. μεχρι στιγμης δεν εχω δει ανησυχητικα πραγματα παντως
|
|
||||
|
||||
![]()
τουλαχιστον αφηνε το μερικες ωρες πριν το ριξεις στο ενυδρειο.το μισαωρο ειναι πολυ λιγο.και κανε την εισαγωγη του νεου νερου αργα.παρε ενα κυκλοφορητη δεν ειναι ακριβος,μειωσε του τη ροη στην εξοδο ωστε να βγαζει το νερο πιο αργα(εγω εκανα βλακεια οταν τον ειχα
![]() τα οποια προβληματα απτις αποτομες αλλαγες μπορει να φανουν αργοτερα και οχι αμεσα ![]() αυτο ειναι το σωστο και το καλυτερο,δοκιμασμενα.τωρα αν θα το ακολουθησεις,εξαρταται απο εσενα. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
τώρα το χειμώνα προσπάθησε με θερμαντικό σώμα να το ζεσταίνεις λίγο να έρχεται κοντά στη θερμοκρασία του ενυδρείου. ιδιαίτερα ίσως επειδή θα μπαίνει πρώτα από το φίλτρο.
|
|
|||
|
|||
![]()
ναι εννοειται. αντιχλωριο, μισαωρη αναμονη και θερμοκρασια ειναι πραγματα που μπορω να κανω!
Α και να ρωτησω, ειναι οκ αν τη μισαωρη αναμονη την κανω με το ενυδρειο ηδη μισοαδειο η θα ηταν καλυτερα να εχω 2 κουβαδες (εναν για εξαγωγη νερου και ετοιμο τον αλλο να βαζω αμεσως νερο)? |
|
||||
|
||||
![]()
1) το φίλτρο δεν κάνει να μένει πάνω από 30 λεπτά χωρίς λειτουργία γιατί αρχίσει και πεθαίνει η βιολογία λόγο έλλειψης οξυγόνου
2) αν κανεις αλλαγή το 25% λογικά δεν σταματάει να δουλεύει ποτε το φίλτρο μιας και δεν θα φτάνει το νερό κάτω από την είσοδο του φίλτρου 3) προετοιμασία θερμοκρασίας στο 25 % αλλαγής του νερού λογικά δεν χρειάζεται μιας και δεν θα το κατεβάσει κάτω από 3 βαθμούς που αρχίζει και είναι ανησυχητικό για τα ψαρια εκτος αν το αφήνεις για λόγους επικινδυνων αεριων που δημιουργούν ασθένειες όπως pop-eye αλλα και αυτό δεν είμαι σίγουρος αν καταφέρνεις κάτι στο μισάωρο και χωρίς ανατάραξη .
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
συντηρηση εξωτερικου φιλτρου | georot1981 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 01-05-10 19:29 |
συντηρηση εξωτερικου φιλτρου | georot1981 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 20-04-10 10:32 |
Συντηρηση φιλτρου | fotis478 | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 28-06-09 20:28 |
συντηρηση φιλτρου | steady | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 15-10-07 09:02 |
Συντηρηση φιλτρου Juwel | abrous | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 01-12-06 12:32 |