|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
καταρχην, ελπιζω ολα απο δω και περα να σου πανε καλυτερα.
μετρησεις εκανες μετα την αλλαγη του νερου και πριν το συμβαν? και με τι κανεις τις σημαντικες μετρησεις? |
|
||||
|
||||
![]()
Περιντρολ για οξυζενε?
Περιντρολ χρησιμοποιω για να αποχαλκωνω πλακετες (σε χρονο dt διαλυει το χαλκο) και υποθετω πως περισσοτερο σα νιτρικο οξυ συμπεριφερεται (αφου σε συνδυασμο με υδροχλωρικο οξυ λυωνεις χρυσο, οπως συμβαινει με το βασιλικο υδωρ που ειναι νιτρικο με υδροχλωρικο) παρα σαν οξυζενε... Τωρα βεβαια ψαχνοντας διαβαζω σε μερικες πηγες πως το περιντρολ ειναι κατι σα "συμπηκνωμενο" οξυζενε, αλλα οπως και να χει δε θα εβαζα τετοιο πραγμα στο ενυδρειο ουτε για απολυμανση. Οι χημικοι μας ισως μπορουν να πουν κατι παραπανω. Με κανονικο οξυζενε παντως δεν εχει αναφερθει προβλημα, αφου νερο ειναι υσιαστικα... ------------------------- ψαχνοντας το περισσοτερο βλεπω καποιοι γραφουν πως το περιντρολ ειναι παραγωγο του οξυζενε ανω αλλοι πως ειναι συμπηκνωμενο οξυζενε... οπως και να χει αυτο που γνωριζω εκ πειρας ειναι πως ειναι καυστικοτατο και αμεσα οξειδωτικο. Δεν νομιζω πως ηταν καλη η ιδεα να το φτιαξεις μονος σου, εκτος κι αν εχεις καπου καποιες εγγυρες οδηγιες εργαστηριου η χημικου. Στα χημικα πουλανε περιντρολ αλλα πουλανε και οξυζενε, αυτο με κανει να βλεπω ακομα με μεγαλυτερη δυσπηστια το γεγονος να ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα και να θελει απλα αραιωση με νερο Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 04-08-12 στις 19:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Έριξες πάρα μα πάρα πολύ οξυζενέ και υποψιάζομαι ότι τα έκαψες. Ασφαλής δόση (την οποία και χρησιμοποιώ) είναι 1ml/γαλόνι με 3% διάλυμμα.
|
|||
|
|||
![]()
Και μενα αυτη η δοση οξυζενε μου φαινεται πολυ ψηλή.
Οποιο και ναναι το αιτιο με τόσο δραματική εικόνα εγώ θα εκανα τα εξής: -μια γενναία αλλαγή νερου με αυξημένη δόση αντιχλωρίου τωρα το βραδυ -επαναληψη αυριο το πρωί αν υπάρξει και άλλος θάνατος -αν είχα σφουγγάρια στο φίλτρο, ξεπλυμα των σφουγγαριων με φρεσκο νερο με αντιχλωριο, μηπως εχουν κατακρατήσει καποιο τοξικό -αεραντλία στο φουλ. Ελπίζω να σωθουν τα υπολοιπα ψαρακια σου |
|
||||
|
||||
![]()
Όλα τα φαρμακεία χρησιμοποιούν περιντρόλ για να φτιάξουν οξυζενέ. Ναι το οξυζενέ που αγοράζετε από τα φαρμακεία επειδή είναι πολύ ασταθές πρέπει για να είναι δραστικό να είναι "φρέσκο" δηλ φτιαγμένο το πολύ 1 εβδομάδα πρίν και η συνηθισμένη περιεκτικότητα είναι 10% δηλ στα 200ml νερού βάζουν 20 ml περιντρολ.
Ναι κι εμένα την ίδια αίσθηση μου έδωσαν οι ξαφνικοί θάνατοι ότι δλδ τα ψαράκια "κάηκαν" με κάποιο τρόπο, πάντως νομίζω ότι εδώ μέσα διάβασα για διάλυμα 10 - 15 %. Τες πα έμαθα μάλλον με τον δύσκολο τρόπο κι να είστε σίγουροι ότι αν ήξερα από πριν την έκβαση της ιστορίας θ' άφηνα την άλγη να οργιάσει. Έχασα ψάρια που τα είχα σχεδόν 1 χρόνο και τα καμάρωνα. Ειδικά ο "γουρούνης" ο πλέκο έπαιρνε την ταμπλέτα άλγης από το χέρι μου. Έσκασα σας λέω!! ------------------------- Παράθεση:
Και μετά την αλλαγή αμμωνία, νιτρικά, νιτρώδη αλλά και PH, όλα φυσιολογικά. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vaska : 04-08-12 στις 20:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε συληπητηρια, αλλα δεν το κανες επιτηδες.
Προσωπικα εχοντας επιγνωση του πως δρα το περιντρολ στα μεταλλα αλλα και στα χερια χωρις γαντια δε θα εκανα τετοιες μιξεις εκτος κι αν διαβαζα καποιο tutorial απο καποιο χημικο (μπορει βρε παιδι μου να θελει απεσταγμενο νερο η ειδικη θερμοκρασια, η ανακατεμα με αναδευτηρι η οτιδηποτε τεσπα που δεν μπορω να φανταστω) και γενικα οτιδηποτε χημικο αγοραζω προτιμω να το αγοραζω απο τα χημικα κι οχι απο φαρμακεια η αλλα μαγαζια λιανικου εμποριου γιατι νοιωθω μεγαλυτερη ασφαλεια οτι αυτο που θα παρω θα ειναι και σωστο κι οχι νοθευμενο η αλλοιωμενο η οτιδηποτε τεσπα. Προσωπικα εντελως διαισθητικα εχω την εντυπωση πως ακομα κι αν το περιντρολ ειναι η βαση του οξυζενε, ισως δε διαλυθηκε σωστα, μπορει βεβαια να κανω και λαθος, απλα στο μυαλο μου το εχω καταταξει στα μετριως επικινδυνα προς επικινδυνα καυστικα και οξειδωτικα χημικα (εφαμιλο με την καυστικη σοδα). Βεβαια αυτο που αγοραζω ειναι απο χημικα οποτε ειναι καθαρο, αν το πηρες απο φαρμακειο φανταζομαι θα ειναι πολυ πιο ηπιο, αλλα και παλι... Οπως και να χει, οτι κι αν ηταν θελει ισως κι αλλη αλλαγη νερου για ασφαλεια. Το ενισχυμενο αντιχλωριο που υπωθηκε δε νομιζω να χρειαζεται, μαλλον σε αυτη τη φαση οσο γινεται λιγοτερα χημικα τοσο το καλυτερο μην εχεις κι αλλες εκπληξεις απο αντιδρασεις (αν εχεις προετοιμασμενο νερο μη ριξεις καθολου αντιχλωρια, αν βαζεις απο βρυση θα ελεγα βαλε μια μικροτερη ποσοσοτητα απ οσο συνηθως γιατι δεν ξερουμε τι αντιδρασεις μπορει να εχει με τον οξυζενε). Ετσι κι αλλιως δεν εχεις να αντιμετωπισεις χλωριο η αμμωνια που υποτειθεται πως μερικα δεσμευουν αλλα υπεροξειγωνομενο νερο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η μ@λ@κί@ έγινε όμως και την πλήρωσαν τα ψαράκια. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι ψάρια ???? | GiWrGoS198 | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 5 | 07-09-11 11:52 |
Τι ψάρια έχω? | panoskor | Αναγνωρίσεις ειδών | 4 | 04-09-11 20:46 |
Νεα ψάρια | billos95 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 21-03-10 16:00 |
Σκότωσα τις γαριδούλες μου!!! | candus | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 07-11-07 14:25 |
Που ναι τα ψάρια οεο... | Liolios | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 02-02-06 19:55 |