|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια καλησπερα,
Μπηκα βασικα για να σας ενημερωσω!Σημερα πηγα στο πετ σοπ και μου εκανε μετρηση νερου (με στικ δυστυχως) και μου ειπε (ημουν μπροστα και ειπε αληθεια-τα χρωματα δλδ ηταν οπως μου τα εδειξε) οτι εχω 0 αμμωνια, 0 νιτρωδη αλλα και 0 νιτρικα. Χαρηκα για τα δυο πρωτα, αλλα και 0 νιτρικα; Εχω διαβασει οτι επρεπε να εχω λιγα (15-30 αν δεν κανω λαθος). Πως το εξηγειτε; Σκεφτηκα μηπως δεν εχει αρχισει καν ο κυκλος αζωτου αλλα το αποκλειω γιατι το ενυδρειο δουλευει 12 μερες με 1 ψαρι και στις 2 τελευταιες προστεθηκε κι αλλο... Αρα αποκλειεται, ετσι δεν ειναι; Ειναι επικινδυνο που δεν εχω νιτρικα; Επισης εβαλα οπως μου ειπατε φυτο, δεν ειχε κερατοφυλλο κι εβαλα ανουμπια, απλως εβαλα τις ριζουλες της κατω απο τα χαλικια. Χρειαζεται και υγρο λιπασμα; Ο πετ σοπας μου ειπε οχι, μονο φως. Τελος εβαλα το τριτο και τελευταιο ψαρακι μ (παλι guppy) και να σας πω κι ολας οτι τα αλλα 2 τα εχουν βρει, το μικρο μαλιστα αρχισε τωρα να ενοχλει το καινουργιο ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Με ποιο στικακι μετρησατε?
|
|||
|
|||
![]()
Αν δεν κάνω λάθος ήταν της tetra αλλά δεν παίρνω όρκο..Αν μου τα έδειχνε κάποιος θα το ξεχώριζα νομίζω, απλώς τώρα δεν τα βρίσκω στο ιντερνετ..
|
|
||||
|
||||
![]()
Η ανουμπια δε θελει φυτεμα αλλα δεσιμο με πετονια πανω σε κατι (πετρα, ξυλο κτλ)
Υγρα λιπασματα τετοια φυτα δε θελουν και γενικα να τα αποφευγεις σε low end ενυδρεια. Τα στικ δε νομιζω να μετρανε αμμωνια αλλα δεν παιρνω και ορκο, εχω πολλα χρονια να χρησιμοποιησω οποτε μπορει να τα αλλαξανε η να μη θυμαμαι καλα. |
|
||||
|
||||
![]()
Oυτε το 6 σε 1 ουτε το 5 σε 1 μετραει αμμωνια
Υπαρχει και στικ που μετραει αμμωνια αλλα αυτο μετραει μονο αμμωνια οχι ολα μαζι
|
||||
|
||||
![]()
όλα είναι πιθανά φίλε μου σε αυτό το hobby , το ωραίο είναι ότι το κάθε ενυδρείο είναι ξεχωριστό και δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνετε ακόμα και με ένα ενυδρείο με τα ίδια φυτά e.t.c σε
απόσταση ενός μέτρου , καλός ήρθες και να ξέρεις ότι υπάρχουν βασικοί κανόνες αλλα ανατρέπονται πολύ εύκολα με πολλοί εύκολες κινήσεις , όσο μαθαίνεις πράγματα θα το ανακαλύψεις και μόνος σου που θέλεις να σταματήσεις γιατί τα όρια δεν έχουν βρεθεί ακόμα
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια! Ναι το στικ δεν ειχε αμμωνια, αλλα μου ειπε οτι την υπολογιζει αφου τα αλλα 2 ειναι 0, οτι θα ειναι κι αυτη 0. Δεν ισχυει;;;
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
1)σιποραξ , 2)πετονια | janickrules | Αρχάριοι γλυκού νερού | 32 | 31-08-11 15:49 |