|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
P.s υπάρχου καρδιές diy που λερώνουν και υπάρχει και η καρδια του stendker που δεν λερώνει μιας και δεν διαλύεται όπως επίσης δεν είναι full πρωτεΐνη αλλα μόλις 12.14 % οποτε ταΐζεις καθημερινά
και αν θες μονο καρδια , μέχρι και τις ανεμώνης που είχα στο μεσογειακό ορισμένες φορες γαρίδες τις έφτυνε τον stendker ποτε
|
||||
|
||||
![]()
διαφωνησα γιατι ετσι οπως το εγραψες ενας αρχαριος καταλαβαινει οτι ειναι απαγορευτικο να ταιζουμε καρδια σε χαμιλη θερμοκρασια..
τελικα κυριε δελτα συμφωνησες με καποιον ασχετο σαν εμενα που δε ξερει τα βασικα ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Λερωμα εννοουμε την ρυπανση του νερου σε σχεση με τις παραμετρους του (ΝΗ ΝΟ2 ΝΟ3 PO4) Η πρωτεινικη τροφη ρυπαινει πολλαπλασια απο την τροφη φυτικης προελευσης. ------------------------- Παράθεση:
![]() Ετσι το εγραψα. Οτι ειναι απαγορευτικο. Δεν ειναι? Καταρχιν πως θα αφομοιωθει ευκολα και καλα, σε χαμηλη θερμοκρασια? Και απο ενδοπαρασιτα? (που δημιουργουνται επειδη μενει αχωνευτη στο εντερο του ψαριου τροφη), θα περιμενουμε να κανει το θαυμα του το σκορδο?
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 16-05-12 στις 14:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
αντε παλι
![]() δηλαδη αμα ταιζεις τους καρδιναλιους πας τη θερμοκρασια 30++++++ για να την αφομιοσουν καλυτερα ???? εγω σαν ασχετος αυτο καταλαβαινω ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Την παω στα υψηλα επιπεδα, εντος των οριων που διαβιωνουν ιδανικα, (οπως αντιστοιχα και στους δισκους), ετσι ωστε να αυξανεται ο μεταβολισμος τους. 23-29C οι καρδιναλιοι? κατω απο 27C δεν δινoυμε φουλ πρωτεινη. 27-32C οι δισκοι (εκτροφης)? κατω απο 30C δεν δινουμε φουλ πρωτεινη. ---------------------------------- Φυσικα ο υψηλος μεταβολισμος εχει και τα μειονεκτηματα του εκτος της γρηγορης αναπτυξης. Ενα ειναι οτι μπορει να γινει μεν γρηγορα η αναπτυξη, αλλα να γινει "στραβα", και να βλεπουμε τριγωνους δισκους αντι ολοστρογγυλους Επισης θα μειωθει η μειωση του προσδοκιμου ζωης τους. Πχ "Lιve fast diy young" ή "Συνδρομο του παλαιστη Σουμο?" ![]() Σε ολα πρεπει να υπαρχει μετρο και ισορροπια. ----------------------------------- Αυτες οι μεταβολες θερμοκρασιες μαλιστα δεν πρεπει να ρυθμιζονται περιστασιακα. Δλδ δεν ανεβαζουμε για 2-3 μερες τη θερμοκρασια για να ταισουμε και μετα παλι κατω. Η μεταβαση σε αλλες θερμοκρασιες πρεπει να γινεται σταδιακα και να μενει περιπου σταθερη μετα, για αρκετο καιρο. (σαν τις εποχες) Δεν πρεπει να παιρνουμε ενα ψαρι που εχει μαθει να ζει στους 28 και να το παμε στους 32 μεσα σε λιγες μερες και να ταισουμε αμεσως φουλ. Ουτε το αντιθετο να τη ριξουμε (πχ για λογους οικονομιας στη θερμανση). Παραδειγμα, τα δισκακια τα μεγαλωνουν οι εκτροφεις σε μεγαλες θερμοκρασιες (πχ 30) για να παρουν γρηγορα ογκο και να τα πουλησουν συντομα, και μετα τα αγοραζει η Hellen (λεμε τωρα) και τα βαζει με μια προσαρμογη, εστω και καλη, στους 27-28C για να μη της χαλασουν τα φυτα ή επειδη εχει και neon μεσα ή για να κανει οικονομια στο ρευμα. Τα ψαρια φυσικο ειναι να σταματησουν να τρωνε και να μεινουν καχεκτικα. Τους καρδιναλιους του διατηρω σε 25-28 αναλογα την εποχη του χρονου. Το βαρυ χειμωνα που εχω 25 δεν δινω συχνα τροφες με μεγαλη περιεκτικοτητα σε πρωτεινη (ειτε ξηρα πχ θαλλασινη ή για δισκους, ειτε κατεψυγμενη bloodworms, μειγμα καρδιας grindals κλπ). Απο τα 15-25 γευματα την εβδομαδα θα ειναι τα 2-3 με τετοιες τροφες. Την ανοιξη που ανεβηκε σταδιακα σε 26-26.5 η θερμοκρασια, αρχισα να δινω περισσοτερο, και οταν καλοκαιριασει γερα και φτασω 28-28.5 θα δινω 10-15 απο τα 20-30 γευματα την εβδομαδα. (και ποτε μια τροφη και πολυ βαρια πχ μειγμα καρδιας, η καρδια θα ειναι τα 2-3 απο τα 15 πρωτεινουχα γευματα την εβδομαδα, τα αλλα θα ειναι ξηρα) Αυξανω λιγο και τα ταισματα, και τις ποσοτητες δλδ. Δεν εχω σταθερο ωραριο ουτε αριθμο ταισματων, και πολλες φορες μπορει να μεινουν νηστικα για μερες, ενω αλλες μπορει να γινει παχυνση - πχ πριν φυγω διακοπες γινετα παχυνση και οσο λειπω δεν βαζω ταιστρα καθολου - φυσικα δεν λειπω πανω απο 7 μερες συνεχομενες) Ακολουθω random σχεδιο και παω μονο με τις εποχες (προσπαθω να προσομοιασω καπως τη φυση δλδ) Την ιδια τροφη τρωνε ολα τα ψαρια του ενυδρειου (που ειναι παμφαγα). Παρομοιως παω και στα fancy χρυσοψαρα (17-25C) που ειναι περισσοτερο φυτοφαγα (αφου ειναι ενηλικα τωρα πια). Ελαχιστη πρωτεινη το χειμωνα που ειχα κατωτερη 17C και σιγα σιγα θα δινω και λιγο περισσοτερη πρωτεινη οσο ζεσταινει ο καιρος.
|
||||
|
||||
![]()
κουραζεις το κοινο .......
τα πολλα λογια ειναι φτωχια........... μιλα απλα να σε καταλαβαινουν οι αρχαριοι σαν εμας δε χρειαζετε να γινουμε ολοι πυρινικοι φυσικοι το χομπι μας κανουμε ........ αν ηταν θα σπουδαζαμε γενετικη και δε νομιζω με καλες τροφες τα ψαρια να βγουνε τριγωνα αν δεν εχουν στο dna τους καποια ανωμαλια
|
||||
|
||||
![]()
Μιλησα κι απλα
Παράθεση:
Για να ξεφυγει καποιος απο το by the book, πρεπει να μαθει και ... "πυρηνική φυσικη" μετα, και λεπτομερειες και να τις κατανοησει. Αν δεν τις κατανοει, πρεπει να γινεται συνεχως επεξηγηση με παραδειγματα, μπας και ξεκολλησει. Αλλιως παλι by the book και χαλαρα και να καθεται στα αυγα του.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
euro τον χρόνο για μετρήσεις στα ενυδρεία μετά ζωντανά και στα ενυδρεία για πειραματισμούς .
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν ηθελα να μεινει λαθος εντυπωση της λεξης "λερωνει" σε καποιον αρχαριο, απο τη φραση σου: Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
δελτα συγνωμη ρε φιλε αλλα πραγματικα δε σε αντεχω δε βαριεσε να το παιζεις ο εξυπνος της παρεας ?????
απο ποτε εγινες γενετηστης ?????? για να καταλαβω και εγω δηλαδη ξεκινησες να λες για μοσχαροκαρδια και κατελυξες να λες για στραβα δυσκακια αν αναιβασουμε τη θερμοκρασια σε παρακαλω λυπισου τουλαχιστον αυτους που ξερουν και σταματα να προσπαθεις να με ταποσεις με φτυνες ατακες ακου αγορασε το βιβλιο δηλαδη πρεπει να μαθουμε το πληρη θερμοκρασιακο προγραμμα τον καρδιναλιον για να καταλαβουμε πως ταιζετε η μοσχαροκαρδια ?????? ελεος σε παρακαλω ...... ![]() τα πραγματα ειναι απλα και τα λεω παραπανω με απλα ελληνικα και νομιζω τα καταλαβαινουν ολοι ακομα και 5 χρονα που δεν ειναι ουτε γενετηστες ουτε πυρινικοι φυσικοι .. δεν υπαρχει λογος να μπερδευεις τους νεους χομπιστες με ολα αυτα εσυ μπορει να εισαι τσαλαβουτας και καθε τοσο θες να πειραζεις το θερμοστατη νομιζεις οτι οι δισκοι ειναι ψαρια που το ανεχοντε αυτο ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΧΙ δεν ειναι καλο να τσαλαβουταμε συνεχεια μεσα στο ενυδρειο και ειδικα σε ενα δισκαδικο οστοσω εγω δεν κανω μετρησεις ποια γιατι δεν μου περισευουν 1000 ευρο το χρονο οπως και πολλοι μαζι με μενα πρεπει να μπουμε στο σορο με τους ασχετους ????? οτι εκανα τοτε που μετραγα καθε μερα κανω και τωρα που δε μετραω αλλαγες κλπ κλπ ξεχνατε κατι που λεγετε εμπειρια και φυσικα μανο δε μιλαω για θαλασσα προς θεου μιλαω για γλυκο νερο μονο
|
||||
|
||||
![]()
Good wines
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και εγώ έχω σταματήσει πλέον τις μετρήσεις σε στρωμένο ενυδρείο γλυκού , εκτος αν μου μυρίσει κάτι οι υπερβολικές μετρήσεις και τα περιττά έξοδα τα έκανα μιας και ο δικός μου χάρης που με έβαλε στο hobby ( παντού υπάρχει ένας ) αν και είχε αρκετή εμπειρία 20 χρονια δεν είχε προβεί ποτε σε extreme χρηματοδότηση του hobby οποτε το είδα ως χρηματοδότης μιας και μου άρεσε το hobby με μέθοδο ώστε να βγάλουμε τα δικαμας μετρήσιμα συμπεράσματα με βάση αυτόν που αναφέρονται στα βιβλία internet e.t.c και να μην ψαχνόμαστε με εικασίες και γνώμες τρίτον που όπως καταλάβαμε και εμείς πολλοί αναφέρονται από αναφορές και όχι από προσωπική εμπειρία και μάλιστα μετρήσιμη . πλέον τα πράγματα είναι ποιο απλά και σίγουρα δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τα παρπάνω τριετή έξοδα τόσο για μετρήσεις όσο και για σχεδόν τα ποιο πολλά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο , άλλωστε οι μετρήσεις μας έδειξαν και οι πειραματισμοί μας έδειξαν ότι τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ σύνθετα στην ζωή του ενυδρείου αλλα παρα πολύ απλά στο να διατηρήσεις ανέξοδα και θαλασσινού ζωντανά αρκεί να υπάρχει όπως πολύ σωστά λες εμπειρία και στην αρχιτεκτονική του υδάτινου κόσμου . το hobby είναι από τα ποιο ενδιαφέρον μιας και έχει να μάθει κάποιος καθημερινά κάτι παραπάνω και να εξελίσσεται , και τόσο απλό σε περίπτωση που θέλει να διατηρήσει 1 υγιές ενυδρείο κάποιος χωρίς πολλά πολλά ακολουθώντας 4-5 απλές συμβουλές κάποιου έμπειρου . + όπως λες και εσύ αν πιάνουν τα χερια σου το ενυδρείο είναι η χαρά του παιδιού μιας και οι πατέντες κατασκευές δεν τελειώνουν ποτε ( όρεξη νάχεις )
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστώ όλους που ασχοληθήκατε με το θέμα μου..Με μπερδέψατε όμως λιγάκι..χιχι! Θα τη βρω την άκρη..
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εγω παλι σαν ασχετος που ειμαι κανω 2 αλλαγες νερου την βδομαδα στα δισκακια 30%και πριν την αλλαγη ταιζω καρδια στενκερ με θερμοκρασια 30 βαθμους επισης ανοιγω μια μερα πριν την uv και την αφηνω και μια μερα μετα μιας και εχω μια επυφυλαξη ως προς της κατεψυγμενες τροφες νομιζω οτι ειναι καλα μιας και τωρα 2 μηνες δεν εχω προβλημα και τα δισκακια σε σχεση με το πως ηταν οταν τα πηρα εχουν βελτιωθει.μηπως τελικα για εμας τους αρχαριους στους δισκους η μεση λυση ειναι και η καλητερη και εξηγουμε στο θεμα καρδιας ετοιμη κατεψυγμενη,θερμοκρασια 30-31,και αλλαγη νερου.
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω ταιζα καρδια και εκανα αλλαγη λιγες ωρες μετα το ταισμα αλλα εκανα καθημερινες αλλαγες μια και ταιζα καθε μερα και θερμοκρασια 30
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τα δισκάκια μου! | chrismous | Δίσκοι | 15 | 20-05-10 18:07 |
Τα Δισκάκια μου! | JONNY | Φωτογραφίες μελών | 2 | 25-11-07 16:53 |
Πρόβλημα με μικρά δισκάκια | george hmmy | Δίσκοι | 9 | 03-06-05 20:23 |
Δισκάκια | faxkosit | Δίσκοι | 40 | 02-07-03 15:20 |