|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν υπαρχουν αρκετα σαλιγκαρια πρεπει να τρωνε κατι αλλο τα helena.
Μη τρελλαινεσαι με τα φυλλα. Κατ'αρχας δεν σε νοιαζει η ποιοτητα A B C κλπ αν μπαινουν σε καλτσα. Δευτερον αν δεν μπαινουν σε καλτσα, και αφηνωνται και ως διακοσμητικα στο βυθο, πρεπει να ειναι σε καταλληλο μεγεθος αναλογα το ενυδρειο, γιατι αν βαλει καποιος μεγαλα φυλλα, θα κανει το ενυδρειο να φαινεται μικρο. Για το ενυδρειο σου, μονο μεγεθος baby (που βγαινουν πιο σπανια στην αγορα) θα εκαναν. Δεν κανουν τρελη δουλεια με το πεχα (οσο η τυρφη) και θα πρεπει για κατι τετοιο να εμπαιναν μεγαλες ποσοτητες (που ομως θα γινονται και περισσοτερο σκουπιδι μεσα στο ενυδρειο). Ειναι ομως πιο δραστικα στο χρωματισμο του νερου απο την τυρφη (για καποιον που θελει blackwater).
|
||||
|
||||
![]()
Εχει αρκετα σαλιγκαρια οποτε ακομα ειναι οκ τα helena πιστευω. Για πες και το κατι αλλο να το εχω υποψην μου για αργοτερα αν ποτε ξεμεινω τελειως απο σαλιγκαρια..
Απο εκει και περα οσον αφορα τα φυλλα, ναι, δεν παιζει καποιο ρολο αν ειναι a-b-c-d αν μπαινουν σε καλτσα (οπως σκεφτομαι να βαλω εγω το μισο αυτου που μου εδωσε ο τζανε μιας και ειναι large) μετα την αλλαγη του νερου που θα κανω το Σαββατο, αλλα ελεγα να επαιρνα αυτα τα grande c που λεει οτι εχει απο ολα τα μεγεθη και τα μικρα για το ενυδρειο μου που κανουν για να φαινονται να τα βαλω στο βυθο και οταν ξεμεινω μονο με μεσαια - μεγαλα να τα βαζω σε καλτσα. Η καλτσα αν ειναι καλτζον και οχι ενυδρειακη πειραζει? Αλλαξα και τυρφη σημερα εβγαλα τα 23g και 32g και εβαλα 50g νεας τυρφης μιας και το ph ειχε παραμεινει στο 7,1. Και ετσι εχει ως εξης: 8/4 --> 23g (αφαιρεθηκε στις 26/4) 12/4 --> 32g (αφαιρεθηκε στις 26/4) 18/4--> 32g 26/4--> 50g |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και να βυθιζεται. (φυσικα αν υπαρχει ηδη, κανουν σαν τρελλα και για κατεψυγμενη πχ bloodworms ή μοσχοκαρδια για δισκους diy ή αγοραστή) Αν ειναι να μπανουν σε καλτσα (ή γυναικειο αφορετο καλτσον) τα ποιο οικονομικα ειναι τα σπασμενα που πουλανε κατα καιρους. Aν ειναι να βαλεις τελικα, μη παρεις ακομα. Θα σου βρω εγω baby. 7.1 στο βαρελακι ή στο ενυδρειο? Τι τυρφη ειπαμε βαζεις?
|
||||
|
||||
![]()
Η τροφη θα πρεπει φυσικα να βυθιζεται αλλα και να μην την τρωνε τα tetra και να μενει στον βυθο μεχρι να παει καποιο helena να την παρει σωστα? Εχω για δισκους φυλλαρακια αυτη που μου ειχες πει της ocean nutrition αλλα δεν ξερω αν κανει αν και διαβασα στο ιντερνετ (δεν μπορω να παω να δω την τροφη ειναι διπλα στο ενυδρειο και κοιμουνται τωρα τα ψαρακια
![]() ![]() Φυσικα μιλαμε για αφορετο γυναικειο καλτζον (και οχι δυχτιωτο οπως εχεις αναφερει...αχαχ...) σε τετοιο βαζω και την τυρφη. Αληθεια μπορεις να βρεις baby? Θα ηταν πολυ καλο....(στο ebay δεν βρηκα λιγο που κοιταξα παρα μονο αυτα σε small που λεει 4 - 7 ιντσες και σε ενα ξενο site ειδα μονο baby που λεει μικροτερα απο 5 ιντσες και out of stock). Προσπαθησα πριν να αγορασω τα grande c αλλα δεν ξερω γιατι μου εβγαλε μηνυμα οτι δεν μπορει να ολοκληρωθει η πληρωμη... Ισως να ειναι για καλο μηπως βρουμε baby. Ουτως ή αλλος εχω να κανω τωρα την δοκιμη - δουλεια μου με το φυλλο του Tzane. 7.1 στο βαρελι. Ενυδρειο 7,5 ενω ειχε πεσει 7,3 μετα την αλλαγη, αλλα μετα απο 1-2 μερες παλι 7,5. Τυρφη sera super peat. |
|
||||
|
||||
![]()
Βγαλε και τις πετρες.
|
||||
|
||||
![]()
Λες ε? Μαλλον θα το κανω λοιπον μολις αποφασισω το που θα βαλω τις μοςς και τη riccia που ειναι πανω τους. Nα τα πιασω στη ριζα λιγο δυσκολο μιας και δεν βγανει ειναι φεντουζαρισμενη. Εχεις καμια ιδεα? Να βαλω 1-2 ξυλα μικρα νεα και να τα δεσω πανω τους?
------------------------- Μετρησα ph στο βαρελι και ειναι στο 6,3. Την αλλη φορα ειχα κανει αλλαγη 15 λιτρα με 6,8 αν δεν κανω λαθος και ειχε πεσει στο 7,3 το νερο του ενυδρειου. Δηλαδη 0,2 οσο ειναι και ανεκτο για τα ψαρια προς τα κατω. Τι να κανω τωρα με την αλλαγη? Αμα βαλω 15 λιτρα 6,3 ισως πεσει πιο πολυ απο το 7,3 της πρηγουμενης φορας και ειναι αποτομο για τα ψαρια. Βεβαια η εισαγωγη του θα γινει αργα αλλα και παλι... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 28-04-12 στις 11:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
βαλτο αργα
|
||||
|
||||
![]()
Εκανα σημερα αλλαγη με το νερο του βαρελιου να ειναι στο 6,8 (αλλαξα 15 και κατι λιτρα). Το ph του ενυδρειου ειχε παει μεσα σε αυτη τη βδομαδα αναμεσα στο 7,2 - 7,3 απο 7,1 - 7,2 που ηταν την πρωτη μερα μετα την προηγουμενη αλλαγη. Τωρα μετα την αλλαγη μετρησα και ειναι στο 7,1. Αλλαξα και καποια ποσοτητα τυρφης με νεα και ετσι οι ημερομινιες εχουν ως εξης:
8/4 --> 23g (αφαιρεθηκε στις 26/4) 12/4 --> 32g (αφαιρεθηκε στις 26/4) 18/4--> 32g (αφαιρεθηκε στις 5/5) 26/4--> 50g 5/5--> 33g Απο οτι ειδα, η τυρφη εριξε το ph παλι, οχι τοσο δραστικα ομως (δηλαδη το εφτασε 6,8 ενω την αλλη φορα 6,5 μιας και ηταν πιο φρεσκια). Τωρα δεν εβγαλε αμμωνια και το χρωμα στο νερο δεν ηταν τοσο κιτρινο οσο την προηγουμενη φορα. Την αλλη βδομαδα θα βγαλω τα 50g που ειναι απο τις 26/4 και θα βαλω νεα 50g. |
|
||||
|
||||
![]()
Το ph μου, απο 7 - 7,1 που ηταν εχει παει 7,3 - 7,4 με τις αναπληρωσεις αν και οι αναπληρωσεις γινονται απο κουβα με φιλτρο μεσα που εχει τυρφη. Σε αυτη την αλλαγη ελεγα να το ριξω παρακατω και ετσι στο βαρελι που προετοιμαζεται με τυρφη, εβγαλα ολη την παλια (και αυτη που ηταν 7 μερες και την αλλη που ηταν 14 μερες, τα 2 καλτσακια δηλαδη) και εβαλα 100g τυρφης νεας. Το ph του βαρελιου μολις το μετρησα και ειναι πιο κατω απο 6. Την κανω κανονικα την αλλαγη? Βεβαια μολις εκανα και τεστ για αμμωνια στο βαρελι και εχει 1mg/l (ισως και ελαχιστα πιο σκουρο [αν και δεν νομιζω] δηλαδη 5mg ειναι η επομενη μετρηση ή 2mg γιατι εχει και τα 2 στο ιδιο χρωμα το αμεσως επομενο. Τεστ σερα). Τι κανω? Εριξα και 6 εξτρα σταγονες prime τωρα στο βαρελι περαν τις κανονικες που ειχα ριξει στην αρχη. Μετα την αλλαγη θα μπουν και βακτηρια. Την κανω κανονικα την αλλαγη με τοση διαφορα ph και 1μγ (ή παραπανω) αμμωνια?
Edit: Συμπληρωνω πως λεω να κανω αλλαγη και τα 20 λιτρα του βαρελιου, καθαρα ενυδρειου 45. Τα 15 λιτρα κανω περιπου 10-15 λεπτα να τα βαλω στο ενυδρειο με την αντλια αρα και τα 20 θα μπουν αργα. |
|
||||
|
||||
![]()
Αραιωσε το με βρυσης
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
tetra neon | Koninos | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 4 | 02-02-11 19:07 |
Neon Tetra | velocity | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 22-10-09 13:40 |
NEON TETRA | shalis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 01-10-09 13:20 |
NEON TETRA | fitilakias | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 20-03-08 23:14 |
Neon tetra disease | qstavrosq | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 15-03-05 11:14 |