|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειναι καθολου ασχημη ιδεα η κατασκευη σου. (αυτο το lexan πρωτη φορα το ακουω, καλο φαινεται μετα απο λιγο ψαξιμο στο google).
Μαλλον ομως κατασταλαξα να βαλω σιγουρα μια arcadia Τ5, tropical ή plant pro στα 24w με ανακλαστηρες και ισως και μια ακομα, αλλα μαλλον θα πεσει πολυ μετα. Η στεγανοτητα με προβληματιζει λιγο, δεν ξερω αν θα εχω προβλημα λογω μικρης αποστασης απο το νερο.
|
||||
|
||||
![]()
άμα προσεχεις την φωτό το νερό είναι ένα πόντο από το χείλος του tank οποτε όταν κλείνει το καπάκι έρχεται σχεδόν πρόσωπο..πριν βάλω το λεξάν στο προηγούμενο setup είχα προβλήματα με τον αερισμό γιατί οι φυσαλίδες μου έβρεχαν τα led.. πάντως αν και υπολείπονται σε φάσμα είναι πολύ πιο εύκολα στην χρήση.. ούτε ballast ούτε τίποτα.. με ένα μετασχηματιστή που έχεις πεταμένο φτιάχνεις ότι θες.. αρκεί να βρείς τις συνδεσμολογίες για τα volt που έχεις διθέσιμα..
|
||||
|
||||
![]()
Το ξερω οτι ειναι αρκετα ευκολα τα leds, leds εχω και τωρα. Αλλα εχει πεσει πολυ η ενταση τους, η οποια δεν ηταν και πολυ μεγαλη ποτε. Ή λεντοταινιες, ή Τ5. Θα βαλω Τ5 που τις εμπιστευομαι και πιο πολυ να πω την αληθεια.
Πανω-κατω τετοια αποσταση απο το νερο θα μεινει και σε μενα. Απλα ελπιζω να ειναι ολα καλα με στεγανα ακροφυσια κλπ... Θα το δω στην πραξη μαλλον...
|
||||
|
||||
![]()
Βασικά γιατι και εγω το σκεφτομαι για ενα θαλασινό μικρο (nano) reef 30 λίτρων που έχω να βαλω LED .
Τελικά μετα από ψαξιμο 1 μηνα κατεληξα στα CREE Leds τα οποία τα θεωρω και τα ποιο αξιοπιστα σε σχεση με οτιδήποτε αλλο. Ενα site που μπορείς να τα προμηθευτείς ειναι εδω http://www.hero-ledstore.com/led-aqu...349e64400094ba Και εγω LED ταινειες είχα (σε ενα του γλυκου νερου περι τα 120 λιτρα) αλλα μετα απο 3-4 μηνες ξεράθηκαν απο την υγρασία και την ζέστη και τις ξηλωσα. Παρόλα αυτα καλα δόυλευεαν και δεν ειχα προβλημα με τα φυτά που είχα μεσα . @ jimbit22 Μπορείς να μου πεις τι είδους LED (μαρκα πήρες ) και ποιον τύπο ? Σε ποσα Kelvin ? (6000Κ ειναι το cool white Που εχεις ?) Απλο προφίλ αλουμίνιου πήρες και απλως τα βιδωσες ? Δεν εβαλες θερμοαγώγιμη παστα κτλ .. ? Εχεις προβλημα με θεμροκρασία ? |
|
|||
|
|||
![]()
Ακριβά τα βρήκες τα cree. Δεν δοκιμάζεις μήπως βρεις κάτι άλλο;
|
|
||||
|
||||
![]()
Το θεμα ειναι οτι τα περισσοτερα που βρηκα να φερω απο εξω, θελουν μεγαλυτερες παραγγελιες, τουλαχιστον 5 μετρα. Παντως και ετσι ακομα, ειναι σιγουρα φθηνοτερα απο το να παρεις απο εδω...και εχεις λεντοταινιες για πολλα χρονια.
Δε μου λετε, γιατι αφησα προς το παρον τα leds και λεω να βαλω Τ5, για μια 24w σε φως ημερας και μια τυπου ροζ, αλλα μαλλον λιγοτερα watt, ισως 8. Λετε να ειναι ενταξει, γιατι με 2 24αρες πιστευω θα παραπαει. Ειναι μολις 60 λιτρα το ενυδρειο. Σε τετοια περιπτωση, αν δεν φτιαξω μονος μου το ballast, ξερετε αν μπορω να βαλω το διπλο ballast της hagen με ακροφυσια κλπ? http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2318 Δεν πιστευω να επηρεαζει το γεγονος οτι δεν θα ειναι και οι δυο 24w...
|
||||
|
||||
![]()
Εχεις καμια προταση για τα CREE , για καμια φτηνοτερη τιμή ?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τα φώτα σας | ΑΚΗΣ | Ζωοτόκα | 4 | 26-09-10 21:26 |
Τα φώτα σας για τα φώτα μου παρακαλώ!!! | Tassos1 | Φωτισμός | 3 | 13-03-08 15:00 |
Τα φώτα σας! | PascM | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 23-05-07 00:57 |
Τα φώτα σας | vouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 16-03-07 11:38 |
Τα φώτα σας... | guppies_2 | Ζωοτόκα | 6 | 30-01-07 03:26 |