|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
τα 25 δεν ειναι λιγα...ειναι το ανωτατο οριο.και οχι για μεγαλη συνεχομενη εκθεση σε αυτα.ισως βοηθουσε σε αυτο ο μεγαλος αριθμος αλλαγων που κανεις,αλλα αν στο 25 εφτανες μετα απο αλλαγες,τοτε πρεπει να το κοιταξεις...
προσθεσε σε αυτο οτι σιγουρα εστω και παροδικα θα ανεβαινανε και παραπανω + οτι εχεις σκαλαρια μεσα που δεν εχουνε και μεγαλη ανοχη σε νιτρικα.... για το κιτρινισμα σου ειπα,η δικια μου δε βγαζει τιποτα στο νερο.αν σου βγαζει κιτρινιλα,εγω δεν θα την ξαναχρησιμοποιουσα.κιαυτο γιατι δεν ξερω τι ειναι αυτη η κιτρινιλα και αν περιεχει και τιποταλλο. |
|
|||
|
|||
![]()
μπορει λογω των ψαριων που εβαλες να ανεβηκαν οι τιμες του νερου ξαφνικα. τα σκαλαρια και τα ραμιρεζι ειναι γενικοτερα πολυ ευαισθητα, δεν θελουν και πολλα-πολλα. τα αποτομα τιναγματα ειναι κλασικη ενδειξη κακης ποιοτητας νερου. το εκαναν και τα δικα μου καποτε οταν παραμελουσα αλλαγη νερου λογω δουλειας, ευτυχως δεν ειχα καποια απωλεια.
αλλα και παλι δεν αποκλειουμε την πιθανοτητα καποιας αρρωστιας. |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν μπορώ να πω ότι παραμέλησα τις αλλαγές, ότι τις αραίωσα όμως με το που έφυγαν τα περισσότερα μικρά, ναι.
Δηλαδή, αν άλλαζα νερό κάθε 2 - 5 μέρες, μετά το πήγα στην κανονική ρουτίνα μία φορά την εβδομάδα, μέχρι εκεί όμως. Τι να πω ρε παιδιά, το ενυδρείο δεν έκανε crash σε συνθήκες που το φοβόμουνα και τώρα που ολοκληρώθηκε η διαδικασία του μεγαλώματος των μικρών, η απομάκρυνσή τους από το ενυδρείο και η σταδιακή επαναφορά στα φυσιολογικά βγάζει αναπάντεχο πρόβλημα...τι να πω. Τις επόμενες ημέρες λογικά θα δείξει αν έπιασε η θεραπεία, οπότε σε αυτη την περίπτωση νομίζω ότι μπορώ να καταλήξω ότι ευθύνονται τα zebras
|
||||
|
||||
![]()
Τα ψαρια ζούνε σε μόνιμο σεισμό με την αντιστροφη όσμωση και την ασβεστολιθική πετρα , δεν έχουν καμια σημασία που τα νιτρικά είναι χαμηλά , έχεις λάθος λογική εξισορρόπησης του ph επειδή σε βολεύει !! προσεξετο
Φιλικά Μανος
|
|||
|
|||
![]()
Συμπληρωματική παρατήρηση: Πριν την μετακίνηση της δεύτερης και τελευταίας παρτίδας μικρών ( 22 των αριθμό ) - λίγο πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα δηλαδή ( 15 μέρες πριν περίπου ), ένας παράγοντας επιτάχυνε την ως άνω απόφαση να τα απομακρύνω:
Οι γονείς τους ξαναγέννησαν και ξαφνικά άρχισε ανήλεο κυνηγητό των μικρών από τους γονείς - γεγονός που τα στρέσσαρε υπερβολικά. Τα μικρά πλησιάζαν τους γονείς και αντί να έχουν τη "συνήθη" μεταχείριση από αυτούς, οι γονείς τα κυνηγούσαν με μανία μακρυά από τα καινούργια αυγά. Με το που έγινε αντιληπτό αυτό από τα υπόλοιπα σκαλάρια, δηλαδή ότι έχασαν τα μικρά την προστασία τους, "ξεσάλωσαν" και αυτά και τα κυνηγούσαν επίσης. Υποθέτω ότι αυτή η αύξηση του στρες έριξε το ανοσοποιητικό τους και τα έκανε ακόμη πιο ευαίσθητα. ------------------------- Παράθεση:
Έτσι φαίνεται, τη ρίσκαρα και βαράω το κεφάλι μου τώρα... Ευχαριστώ πολύ, είμαι "πάνω" από το ενυδρείο να δω τι επίπτωση θα έχει η θεραπεία, να' στε καλά για τη βοήθεια
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη OlgaM : 24-02-12 στις 16:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
το οτι δεν ειχες προβλημα τοτε που το περιμενες δε σημαινει οτι δεν επιβαρυνθηκαν τα ψαρια.εξακολουθω να πιστευω οτι το προβλημα σου ειναι συνδιασμος προβληματων δηλαδη.αλλο σε μεγαλυτερο ,αλλο σε μικροτερο βαθμο.περιμενε να ακουσεις και τους εμπειροτερους βεβαια.ελπιζω να πανε ολα καλα.εστω με τη θεραπεια
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δεν αποκλείεται! Ευχαριστώ για το χρόνο σου και για τις ευχές ------------------------- Μπορεί κάποιος πιο έμπειρος να πει την άποψή του για ενδεχόμενη αντιμετώπιση του προβλήματος? Καλά κάνω και ακολουθώ τη θεραπεία, είναι πιθανόν να είναι αυτή η λύση?? Είμαι σίγουρη ότι κάποιος θα το έχει ξαναντιμετωπίσει το πρόβλημα. Επαναλαμβάνω, τα ψάρια δεν έχουν απολύτως κανένα σύμπτωμα πριν πεθάνουν ------------------------- Παράθεση:
Καμία πρόταση για άλλο τρόπο "κρατήματος" του ph στο επίπεδο 6 -7 με όσμωση?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη OlgaM : 25-02-12 στις 17:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλά ρε παιδιά; Είναι φυσιολογικό να παίζει το ph από 6 έως 7;;; Δεν είναι ΠΟΛΥ μεγάλη η απόκλιση;
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν μιλάει κανείς για να παίζει από 6 έως 7. Λέμε να κρατηθεί σταθερά μία τιμή ανάμεσα στο 6 και το 7...
------------------------- Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Δεν μιλάει κανείς για να παίζει από 6 έως 7. Λέμε να κρατηθεί σταθερά μία τιμή ανάμεσα στο 6 και το 7...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη OlgaM : 09-03-12 στις 14:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειναι καλα τα νιτρικα.συμφωνω!
και 25 δεν ειναι λιγα! μια λυση ειναι να βαλεις κι αλλο κερατοφυλλο (απο υγειες ενυδρειο φυσικα) καθως θα τραβηξει αρκετα! η αποψη μου παντως ειναι πως βαζοντας καινουρια ψαρια,ρισκαρες την ισοοροπια του ενυδρειου σου... ολοι μας το παθαμε εστω μια φορα! η καραντινα ειναι η μονη λυση! ΥΓ:και τα παραπανω νιτρικα που εγραψες στην αρχη,δεν νομιζω να εδρασαν τοσο γρηγορα... τα νιτρικα γενικα δεν ειναι τοξικα,αλλα ενοχλουν τα ψαρια μας και σε μακροχρονια εκθεση προκαλουν θανατους.. μακαρι να βρεις λυση γρηγορα και ελπιζω η χορηγηση φαρμακου να ηταν τελικα σωστη! εχε επισης στο νου σου την βιολογια τωρα που εβαλες φαρμακο! ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θάνατοι... | macgyver | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 37 | 16-02-12 00:59 |
SOS, θάνατοι ψαριών.....!!!!!! | giorxatz | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 10-08-11 09:03 |
Θάνατοι Guppys | Colector | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 03-02-08 12:59 |
Ξαφνικοί θάνατοι! | giannisg | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 15 | 09-03-07 22:04 |
Θάνατοι.... | guppies_2 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 03-03-07 18:16 |