Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > DIY . Φτιάχτο μόνος σου

DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 27-12-11, 23:35
Το avatar του χρήστη klipitiklopos
klipitiklopos Ο χρήστης klipitiklopos δεν είναι συνδεδεμένος
Shrimps Support
 
Εγγραφή: 28-11-2004
Περιοχή: Σαλαμινα
Μηνύματα: 1.703
Προεπιλογή

Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα!
Επαναφερω το θεμα μετα απο αρκετους μηνες, γιατι σκεφτηκα μια ιδεα:
Aν παρουμε ενα ψυγειο απο εκεινα τα μικρα τα μονοπορτα, και του βγαλουμε το πλαισιο της καταψυξης, και το χρησιμοποιησουμε σαν σερπαντινα βαζοντας το μεσα σε ενα γυαλινο η ανοξειδωτο δοχειο, και ολο αυτο σε ενα εξωτερικο δοχειο, που το μεν δοχειο με την σερπαντινα θα ειναι ενα κλειστο κυκλωμα με νερο μεσα που θα κρυωνει απο το πλαισιο της καταψυξης, το δε εξωτερικο κουτι θα περιεχει το νερο που θα κανει κυκλοφορια στο ενυδρειο, με 2 λαστιχα εισοδου - εξοδου.
Κατι σαν μποιλερ δηλαδη που το ενα κυκλωμα δεν θα ερχεται σε επαφη με το αλλο, παρα μονο θερμικα (επαγωγικα).
Και βεβαια ολο αυτο θα ελεγχοταν απο εναν ηλεκτρονικο θερμοστατη στην θερμοκρασια που θελουμε.
Υποθετω οτι εφ'οσον η καταψυξη θα ερχεται σε αμεση επαφη με το νερο, θα εχει και πιο αμεση μεταδοση της ψυξης σε αυτο, και δεν θα χρειαζεται να δουλευει συνεχεια.
Τι λετε θα δουλευε σωστα ενα τετοιο ψυγειο με αυτη την μετατροπη;
__________________

Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος...
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 28-12-11, 10:54
Το avatar του χρήστη ippomas
ippomas Ο χρήστης ippomas δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 25-01-2010
Περιοχή: kαβαλα -Ξανθη
Μηνύματα: 326
Προεπιλογή

Μια παροιμια λεει οταν δεν εχει ο διαολος δουλεια τι κανει τα παιδια του??
καπως ετσι μου βγαινη, για να γινη κατι τετοιο που φανταζεστε θελει γνωσεις ισως τις εχουν μερικοι, και λιγα (αρκετα) χρηματα. Κατ αρχην ετοιμες ψυκτικες μοναδες υπαρχουν στα ειδη τα δικα μας των σκαφων για να φτιαξης ψυγειο 12V με λιγη καταναλωση μεσα στο σκαφος σου. Χωρις να χασης το φρεον με ταχυσυνδεσμους, για ευκολο κουμπωμα μοτερ και ψυκτικης πλακας,επιφανειας,σχαρας οτι επιλεξης και ενα θερμοστατη. Τοσο απλα αν θελετε κοστολογια μπορω να σας αναφερω παντα για καινουργια ομως και μπορει να μπει αλλου το μοτερ που ειναι εντελως αθορυβο και αλλου η ψυξη χρησιμοποιοντας λαστιχα και μεχρι και 2 μετρα αποσταση.
Μια αλλη λυση ειναι τα μοτερ απο τα aircondision με παλι επεμβαση τεχνικου, η διαφορα εδω ειναι του βεντιλατερ που στην περιπτωση μας θα ειναι το νερο που θελουμε να ψυξουμε. Μια αλλη λυση ειναι καποιες επιφανειες αλουμινιου που ψυχονται με βεντιλατερ 12V και δινουν ψυξη -θερμανση οπως χρησιμοποιουν σε κατι φθηνα ψυγεια που πουλιουνται και τα ονομαζουμε μπαταριοφαγους, αλλα με ενα μετασχηματιστη απο 220V-12V δεν θα εχουν προβλημα.
__________________
www.ippocampos.com.gr
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 28-12-11, 11:54
Το avatar του χρήστη klipitiklopos
klipitiklopos Ο χρήστης klipitiklopos δεν είναι συνδεδεμένος
Shrimps Support
 
Εγγραφή: 28-11-2004
Περιοχή: Σαλαμινα
Μηνύματα: 1.703
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ippomas Εμφάνιση μηνυμάτων
Μια παροιμια λεει οταν δεν εχει ο διαολος δουλεια τι κανει τα παιδια του?? χρονια πολλα και σε εσενα
καπως ετσι μου βγαινη, για να γινη κατι τετοιο που φανταζεστε θελει γνωσεις ισως τις εχουν μερικοι, σε ψυκτικο θα αποτανθω για την τροποποιηση του πλαισιου της καταψυξης και λιγα (αρκετα) χρηματα. Κατ αρχην ετοιμες ψυκτικες μοναδες υπαρχουν στα ειδη τα δικα μας των σκαφων για να φτιαξης ψυγειο 12V με λιγη καταναλωση μεσα στο σκαφος σου. Χωρις να χασης το φρεον με ταχυσυνδεσμους, εχεις καποιο λινκ για αυτους; για ευκολο κουμπωμα μοτερ και ψυκτικης πλακας,επιφανειας,σχαρας οτι επιλεξης και ενα θερμοστατη. Τοσο απλα αν θελετε κοστολογια μπορω να σας αναφερω παντα για καινουργια ομως και μπορει να μπει αλλου το μοτερ που ειναι εντελως αθορυβο και αλλου η ψυξη χρησιμοποιοντας λαστιχα και μεχρι και 2 μετρα αποσταση.
Μια αλλη λυση ειναι τα μοτερ απο τα aircondision με παλι επεμβαση τεχνικου, η διαφορα εδω ειναι του βεντιλατερ που στην περιπτωση μας θα ειναι το νερο που θελουμε να ψυξουμε. Μια αλλη λυση ειναι καποιες επιφανειες αλουμινιου που ψυχονται με βεντιλατερ 12V και δινουν ψυξη -θερμανση τα στοιχεια peltier λες αλλα εχουν πολυ μεγαλη καταναλωση ρευματος οπως χρησιμοποιουν σε κατι φθηνα ψυγεια που πουλιουνται και τα ονομαζουμε μπαταριοφαγους, αλλα με ενα μετασχηματιστη απο 220V-12V δεν θα εχουν προβλημα.
Αν εχεις καποιο λινκ για τα παραπανω θα βοηθουσε
-------------------------
Και ενα προχειρο σχεδιακι για να καταλαβετε τι εννοω:

__________________

Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klipitiklopos : 28-12-11 στις 11:54 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
μπολι απο παλιο ενυδρειο στο καινουργιο platy Αρχάριοι γλυκού νερού 4 10-11-09 11:49
ΨΥΞΗ ΜΕ ΨΥΓΕΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ DOGO DIY . Φτιάχτο μόνος σου 10 22-05-08 01:14
ΠΑΛΙΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ erling Αρχάριοι γλυκού νερού 49 15-10-07 21:57

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:28.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,04001 seconds with 14 queries