|
|
|||
|
|||
![]()
Βαλε απο κατω μηχανικο μακαρονι 4-5 εκατ.,μετα το μπλε σφουγγαρι μετα το βιολογικο που εχεις και "καπακι" τον υαλοβαμβακα.Απο πανω τους μη ξεχασεις να βαλεις το πρασινο σχαρακι με τα ποδια να κοιτουν στον ουρανο*...
![]() ![]() *Εννοειται το κατω σχαρακι εχει τα ποδια προς τα κατω |
|
|||
|
|||
![]()
σε καθε καδο μπορει; να βαλεις Filterwool και απο πανω την βιολογια σου
|
|
||||
|
||||
![]()
τα ίδια Παντελάκη μου...
![]() Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να δολεύει 1 εβδομάδα το φίλτρο μια χαρά, και ξαφνικά να πέφτει τόσο πολύ η ροή του. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Εάν δεν δούλευε καλά τις πρώτες 5-6 μέρες, θα έλεγα πως έχει χαλάσει ή πως κάνω εγώ κάτι λάθος, αλλά τώρα δεν μπορώ να καταλάβω. |
|
||||
|
||||
![]()
Το συμπέρασμα που έβγαλα, είναι ότι προφανώς τα υλικά του φίλτρου είναι φορτωμένα πολύ, με αποτέλεσμα κάθε φορά που τα κουνάω να αφήνουν την ροή να υπάρχει σε αξιοπρεπές επίπεδο. Μετά από λίγες μέρες ξαναστομώνουν!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ο λόγος που επανέρχομαι, είναι για να επιβεβαιώσω πως το μόνο πρόβλημα που είχα και που με παίδευε χωρίς να βρίσκω την λύση, ήταν όντως πως τα υλικά του φίλτρου είχαν κορεστεί.
Τώρα το φίλτρο δουλεύει καλύτερα από ποτέ, μετά από ένα γενναίο καθάρισμα των υλικών (μακαρόνια και μπαλάκια), ταρακουνώντας τα γερά ώστε να φύγει μεγάλο μέρος της βιολογία που είχε θεριέψει. Τώρα η ροή σκίζει. Τολμώ να πω πως ποτέ δεν έτρεχε τόσο καλά το φίλτρο. |
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου πω ενα κολπακι για να μην εχεις προβληματα.
Βαλε ενα κομματι ενυδριακο βαμβακι στην εισαγωγη του σωληνα πριν απο το φιλτρο. Εγω το κανω εδω και χρονια με πολυ καλα αποτελεσματα, (βασικα τελευταια με μπλε σφουγκαρι το κανω αλλα απλως επειδη εχει τυχει να εχω κατι χιλιομετρα, κατα τ αλλα οτι και να βαλεις δουλευει) και απλα κατα καιρους θα αλλαζεις αυτο το βαμβακι. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειχε θεριεψει η βιολογια. (αυτη μπορει να ηταν και μειωμενη με αυτη την κατασταση)
Η λασπη και το σκουπιδι ειχε θεριεψει ![]() Τα προφιλτρα και τα μηχανικα υλικα τα κρατας πεντακαθαρα με νερο βρυσης ακομα και καφτο, και το βιολογικο με νερο ενυδρειου ενω κατα περιοδους (πχ καθε 6-12 μηνες) ενα μερος τους (πχ το ενα τριτο ή τα μισα) τα περνας και αυτα με καφτο νερο να γινουν καινουρια. ------------------------- Παράθεση:
Αν στομωσει το βαμβακι χωρις να γινει αμεσα ορατο μπορει να πεσει αποτομα η ροη. Επισης ακομα κι αν δεν βουλωσει το βαμβακι, μπορει να βουλωσουν οι σωληνες με γλιτσα (που προερχεται μαλλον απο την αλλαγη του νερου που θα περναει τελικα μεσα στους σωληνες μετα το βαμβακι). Εκ πειρας. Χοντροτρυπο σφουγγαρι ειναι καταλληοτερο.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 16-01-12 στις 23:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ξαφνικό πρόβλημα με φίλτρο... | Antonisjk | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 28-05-09 20:21 |
Πρόβλημα με το Φίλτρο μου!!! | piranhas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 08-06-08 21:14 |
Πρόβλημα με φίλτρο | Maximina | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 17-09-07 12:19 |
Πρόβλημα στο φίλτρο. | basillis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 14-09-05 11:25 |
Πρόβλημα με φίλτρο | thediscusman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 10-04-03 13:11 |