Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #25  
Παλιά 14-12-11, 18:01
Το avatar του χρήστη Plakas
Plakas Ο χρήστης Plakas δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 31-01-2011
Περιοχή: Κύπρος
Μηνύματα: 278
Προεπιλογή

Φίλε kgf12345 εγώ είπα ότι διαφωνώ με την προσέγγυση σου. Δεν είπα ότι είμαι ο Πάπας και δεν κάνω λάθη. ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ είπα η σωστή διαδικασία είναι αυτή. Εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις τη δική σου άποψη.

Πολλά μπορείς να πεις για να στηρίξεις και τις δυο γνώμες. Πιο πάνω εξηγάς πολύ σωστά γιατί λες να γίνει πρώτα η μέτρηση του νερού και μετά να σου προτείνουν ψαροσύνθεση.

Εγώ λέω πες ότι έρχεται και σου λέει το νερό είναι σκληρό, τι θα του προτείνεις διλαδή? Ψάρια σκληρού νερού? Που ξέρεις ότι δεν μπορεί να διαθέσει τα λεφτά για ΑΟ? Γιατί να του τα αποκλείσεις τα υπόλοιπα διλαδή?

Εσύ λες " δεν υπαρχει λογος να του πω απτην αρχη: "διαλεξε οποιο ψαρι σου αρεσει και αν χρειαστει θα παρεις οσμωση." ξερεις οτι θα μπορει?"
Εγώ σου λέω δεν υπάρχει λόγος να του πω από την αρχη "δες τις παραμέτρους του νερού σου και θα σου πω τι μπορείς να βάλει" ξέρεις ότι θα του αρέσει? Η έστω ξέρεις ότι δεν θα προτιμούσε να βάλει κάτι άλλο και ας χρησιμοπόιούσε ΑΟ ή τύρφη?

Και επιδή αναφέρθηκες σε προσωπικές εμπειρίες, απλά να αναφέρω ότι και εγώ με βάση αυτές μιλάω και με βάση αυτές έχω διαμορφώσει την πιο πάνω προσέγγυση.
Να σου πω ότι όταν ξεκινούσα μου είπαν πάρε ένα 60ρι ενυδρείο και βάλε γκαπάκια για αρχή που είναι εύκολα. Από την πρώτη μέρα που έστεισα το ενυδρείο φίλε μου σκεφτώμουν πως θα πάρω μεγλύτερο ενυδρείο για να μπορέσω να φιλοξενήσω έστο ένα ζευγαράκι κατάδικους αφού μου άρεσαν οι αμερικάνικες κιχλίδες. Όταν με το καλό πήρα το 120ρι, πήρα και τους κατάδικους και άρχησα να σκέφτομε πως θα πάρω το 300ρι για να βάλω μέσα Όσκαρ που ήταν η αμερικανικη κιχλίδα που μου άρεσε περισότερο.

....Ξέρεις λεφτά που θα εξοικονομούσα αν κάποιος μου έλεγε από την αρχή διάλεξε το ψάρι που θες για να σου πω τι χρειάζεται? Πολλές φορές φίλε μου είναι πολύ πιο οικονομικό να δώσεις περισότερα χρήματα στην αρχή και να πάρεις αυτό που πραγματικά θέλεις από το να κάνεις οικονομία και στο τέλος να μένεις ανικανοποιήτος και να τα δίνεις σταδιακά μέχρι να πάρεις αυτό που σε γεμίζει.

....δεν λέω ότι δεν με οφέλεσε που κατά καιρούς είχα διαφορέτικά ψάρια ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΛΕΩ ότι οι άλλες ΓΝΩΜΕΣ είναι λάθος και η δική μου η σωστή. Απλά έχω την ΔΙΚΗ ΜΟΥ άποψη ότι ΚΑΝΕΝΑ ψάρι δεν είναι τοοοοοοοσο δύσκολο που να μην μπορεί ακόμα και κάποιος αρχάριος να το κρατήσει στο ενυδρείο του...ΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ότι έχει όρεξη για διάβασμα και αγάπη σε αυτό που κάνει....απλά κάποιες φορές πρέπει να πέσει νωρίς στα βαθιά!
__________________
Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
τι ψαρακια? zapatas Γλυκό νερό - Γενικά 18 23-05-11 10:43
βαρβαρο στρωσιμο αναγκαστικα!τι ψαρακια μπορω να βαλω να αντεξουν?? nikossar Αρχάριοι γλυκού νερού 3 20-09-10 04:17
Nεα Ψαρακια ?!? gtsia Αρχάριοι γλυκού νερού 16 31-03-08 19:26
Ψαρακια για max 25 lt? Tetra Αρχάριοι γλυκού νερού 6 17-03-08 02:44
ΤΙ ΨΑΡΑΚΙΑ ΘΑ ΒΑΛΩ TEDDY Αρχάριοι γλυκού νερού 6 15-04-07 15:11

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 02:06.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,12997 seconds with 13 queries