|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
επειδή έχω επισκεφτεί το φανταστικό υπεροχο νησί σας και ξέρω τι γίνεται εκεί
η λάβα είναι ότι πρέπει για ενυδρείο και μάλιστα φυτεμένο διάλεξε ότι νομίζεις απο άμμο χαλίκι πέτρες και κάνε το τέστ με το υδροχλωρικό οξύ ότι αφρίζει αφαίρεσέ το τα υπόλοιπα καλό καλο πλύσιμο και λίγο καυτό νερό δεν θα τα χάλαγε και μετά πολύ πολύ αντιχλώριο για το υδροχλωρικο της δοκιμής το αντιχλώριο όχι σκέτο αλλά σε 3πλή αναλογία απο ότι λέει μαζί με νερό και άφημα τα υλικά σου εκεί να τα "πιάσει" το αντιχλώριο ξύλα όχι δεν κάνουν τώρα απο την άλλη πάλι το τι άμμο και τι πέτρες θα βάλεις εξαρτάται και απο τι ψάρια θες να βάλεις εχεις αποφασίσει? |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ τον rtoli και τον mikroaquarista για τις πολυτιμες συμβουλες!
Αυριο ειμαι παραλια,μαζευω τα καλουδια και ξεκιναω τα τεστ! Να ειστε καλα παιδια! Αυριο βραδυ θα ποσταρω τα αποτελεσμα και φωτο αν μπορεσω να δειτε την δουλεια! ![]() ------------------------- εχω 2 oscar και 2 pleco.Πιστευω θα ειναι πολυ πιο ευτηχισμενοι με πετρα,ξυλο και οτι μπορεσω απο φυτα απο την πλαστικουρα που εχω τωρα...
Μεγα το της θαλασσης κρατος!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikharalabo : 21-07-11 στις 01:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εχω πετρες λαβας απο Σαντορινη που η περιεκτικοτητα τους σε σιδηρο τις κανουν ακαταλληλες γα ενυδρειο. (η πληροφορια μετα απο εξεταση τους απο γεωχημικο). Τα ξυλα που "ψηνονται" στη θαλασσα εχω διαβασει (δεν εχω χρησιμοποιησει) οτι γινονται καταλληλα για το ενυδρειο αν δεν συντρεχει καποιος λογος μολυνσης τους.
|
||||
|
||||
![]()
ο σίδηρος διαλυόταν στο νερό του ενυδρείου σου?
η απάντησή μου περι των πετρών δόθηκε με βάση ότι οι ηφαιστιακές πέτρες είναι σίγουρα ελεύθερες απο ασβεστιο και μαγνήσιο άρα δεν ανεβάζουν σκληρότητες βέβαια σε περίπτωση που εμπλουτίζουν με σίδηρο το νερό σε μεγάλο και ταχύ ρυθμό υπάρχει σίγουρα πρόβλημα τα δε ξύλα παραλίας ,αν δεν κάνω λάθος, δεν έχουν και πολύ ζωή πάνω τους -είναι ήδη πολύ ελαφριά και σχεδόν αφρός-πιστεύω πως σε ελάχιστο χρόνο θα σαπίσουν +ότι το να τα ξεαλατίσεις δεν θα είναι ότι το ευκολότερο για τον σίδηρο και αν διαλύεται στο νερό μόνο σχετικός επιστήμονας μπορεί να μας απαντήσει αλλά αν ο ρυθμός είναι μικρός μήπως είναι θετικό? ίσως να μην χρειάζεται να προσθέτεις σίδηρο για όσκαρ δεν ξέρω-αλλά τα φυτά μήπως δεν προκρίνονται? και οι πλέκο (που πάλι δεν ξέρω πολλά) πρέπει να θέλουν πολύ λείες πέτρες και στρογγυλό ψιλό χαλικάκι |
|
|||
|
|||
![]()
Τα ηφαιστειακά πετρώματα περιέχουν σίδηρο. Τα διαφημίζουν κιόλας για αυτό το λόγο, ότι συντελούν στην ανάπτυξη των φυτών. Μέχρι και υποστρώματα που δεν έχουν αμιγώς ηφαιστειακή προέλευση διατείνονται ότι έχουν σίδηρο, π.χ. DeponitMix. Θέλω να πιστεύω ότι οι εταιρείες που τα εμπορεύονται έχουν κάνει τις χημικές αναλύσεις τους και κινούνται σε ανεκτά πλαίσια για την ασφάλεια των ζώντων οργανισμών. Από κει και πέρα δεν μπορεί να βάλει κανείς το χέρι του στη φωτιά για αυτά που συνέλεξε κάποιος μόνος του. Περισσότερο λαχείο είναι.
Το να ξε-αλατίσεις τα γιαλόξυλα είναι το πιο εύκολο στη διαδικασία, με όλες τις αλλαγές νερών φεύγει το αλάτι. Το πόσο ελαφριά θα είναι εξαρτάται από πόσο χρόνο πέρασαν στη θάλασσα. Κάποια που είναι εντελώς ελαφριά και θαλασσοφαγωμένα ίσως δεν βυθιστούν ποτέ. Θα υπάρξει μια μυρωδιά βούρκου, ειδικά σε αυτά που έχουν το φλοιό τους (άρα πέρασαν λιγότερο χρόνο στη θάλασσα) η οποία φεύγει με της αλλαγές και της χλωρίνες. Ξαναλέω: Μεγάλη προσοχή και μεγάλη υπομονή. Δεν είναι ξύλα που θα τα πάρεις και θα τα βάλεις σε 15 μέρες στο ενυδρείο. |
|
||||
|
||||
![]()
Οπως πολλες ουσιες, ο σιδηρος σε σωστη ποσοτητα, ειναι μια πολυ χρησιμη και απαραιτητη ουσια για τον οργανισμο.
Ο υπερβολικός σίδηρος ομως βλάπτει τους ιστούς του σώματος. Σε μεγάλες δόσεις είναι τοξικός. Ας κανει οτι νομιζει οποιος ξερει ποσο επηρεαζει στο θεμα σιδηρου το πετρωμα που θα βαλει.
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω για τις αποψεις σας και το ενδιαφερον σας! Ευχομαι να πανε ολα καλα και να μην υπαρξει προβλημα με τον σιδηρο. Η μεταμορφωση εγινε και ολες οι πετρες περασαν το τεστ με το ακουα φορτε. Απο βδομαδα περιμενω και τα πρωτα φυτα. Παρακατω μερικες φωτο με το αποτελεσμα!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Επισης καλο ειναι να ξερει καποιος το πετρωμα του τι σιδηρο θα φερει στο νερο. Οπως και την περιεκτικοτητα σε θειαφι.
πχ Προτείνεται ο χηλικός σίδηρος (chelated iron) σε διάφορες συνθέσεις και προτιμάται FeEDTA και κυρίως ο FeDTPA. Επίσης ο γλυκονικός σίδηρος (iron gluconate), που θεωρείται ο πιο εύκολα απορροφήσιμος από τα φύλλα, αλλά είναι ακριβότερος. O θειικός σίδηρος (Iron sulfate, FeSO4) δεν συνίσταται γιατί αντιδρά πολύ γρήγορα, κυρίως με τα φωσφορικά σχηματίζοντας ίζημα.
|
||||
|
||||
![]()
αυτά τα άσπρα πετραδάκια που βλέπω δεν έβραζαν?
ενδιαφέρον τι να είναι άραγε αν όχι ασβέστιο??? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μπορω να βαλω βοτσαλα απο παραλια? | faceck | Αρχάριοι γλυκού νερού | 37 | 12-10-14 19:33 |
υποστρωμα | ilias13 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 04-09-10 15:52 |
Βοτσαλα απο παραλια τι να κανω ? | eliteaguarium | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 17-05-09 21:08 |
Υποστρωμα | kospets | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 12-01-09 02:55 |
υποστρωμα | sotos+ramona | Ζωοτόκα | 5 | 03-11-08 19:05 |