|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Μην βαλεις κλαδεματα μεσα στην λιμνη, θα τα πετσοκοψουν τα ψαρια..... Ασε να απλωσει στον καταρακτη σου και θα γινει πανεμορφος ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Οπως ειπε ο Βασίλης σήμερα έφραξα τα νούφαρα μπας και δω προκοπή
![]() ![]() Το πρώτο λουλούδι της χρονιάς. ![]() το Slimmer εν λειτουργία ![]() Και μια και βρήκαμε Παπά για πειτε τι ειναι το αλλο μου κοι ![]() ![]() Και αυτο που οταν το αγόρασα περσι ηταν κάτασπρο και τωρα γίνετε Χρυσό ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ καλο το πράσινο πλέγμα για τις νυμφαίες..
![]() Το κόκκινο και άσπρο είναι ένα kohaku. Για να μην παρεξηγούμαι, απλά προσδιορίζουμε κάποια ψάρια, χωρίς απαραίτητα να είναι ψάρια πρώτης ποιότητας με τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Το σκιμεράκι μια χαρά μαζεύει βλέπω... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το αλλο που απο λευκο που ηταν κοντευει να γινει σαν χρυσοψαρο ;
Τα εδεσα στην γλαστρα με tie-raps
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τόσα χρόνια που μελετώ τις ποικιλίες, σε κάποιες περιπτώσεις η αναγνώριση είναι πολύ μεγάλο ρίσκο. Το συγκεκριμένο δεν πληρεί 100% τα χαρακτηριστικά ενός άριστου ψαριού ogon. Δεν πάει αλλού το μυαλό μου. Τέτοια ψάρια στο εξωτερικό δεν έχουν καμία τύχη.
|
||||
|
||||
![]()
Ok! θΑ δουμε ξανα οταν μεγαλωσει γιατι ηταν στο ιδιο ενυδρειο με τα δυο kohaku και δεν το αγορασα τον Σεπτεμβη οταν γυρισα απο Κυπρο ηταν ακομα εκει κατσιασμένο και το μισο μέγεθος απο τα αλλα που ειχα βάλει στην λιμνη το λυπήθηκα και το πηρα αλλα ειναι ζήτημα να πηρε δυο ποντους μονο το χρωμα αλλαξε ηταν και χειμώνας και δεν έτρωγε θα δουμε στο μελλον τι θα γινει
Ευχαριστώ παντως
|
|||
|
|||
![]()
Το μονο κακο με αυτου του ειδους περιφραξεις με πλαστικο πλεγμα (αν και το κανουν πολλοι) περιοριζετε η αναπτυξη των νουφαρων, αλλα παρα να τα καταστρεφουν τα ψαρια....
Στη θεση σου αγαπητε Γιαννη θα εφτιαχνα ενα μεγαλο πλεγμα (τα νουφαρα θελουν χωρο) και θα το εβαζα μακρια απο τον καταρακτη γιατι η ροη/αναταραξη τα επηρεαζει καπως..... Οσο για τα ψαρακια σου...... απο την στιγμη, που ενα κοι ειναι ασπρο με κοκκινο (μονο αυτα τα δυο χρωματα) ειναι kohaku γιατι στα ιαπωνικα kohaku σημαινει ασπρο και κοκκινο ασχετα αν η ποιοτητα και τα σχεδια δεν ειναι οπως πρεπει. Το κιτρινο τωρα, εχω κι'εγω το ιδιο μοιαζει με ogon οπως ειπε και ο Βασιλης, χωρις ομως να ειναι σιγουρο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Orenji Ogon – a fish that is most suitable to those who admire goldfish. They resemble a goldfish but only grow up to 36 inches in length, which is bigger than the size of typical goldfish. Their colors are mostly gold but may also vary on each koi fish. Yamabuki Ogon – a suitable koi for those who have under-filtered ponds. Yamabuki are colored a metallic yellow that is really visible even in green waters. Just be careful when choosing one, you don’t want to purchase a very yellow color of this type since they usually form red spots that are mostly found on the head. ποιο πολυ για orenji ogon θα δουμε αν μεγαλώσει φυσικά γιατι οπως ειπα εχει κατσιασει στο ενυδρείο του pet shop περασε κι τον χειμωνα στην λιμνη.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι ..οπως και το πρωτο ειναι ενα ομορφο Kohaku menkaburi λογω του πορτοκαλιου προσωπου του που ειναι σαν μασκα .Αρκετα εντονο ειναι το πορτοκαλι και το ασπρο του ! Θα ηταν ακομα καλυτερα αν ηταν πιο ισομετρικο το πορτοκαλι και στις 2 του πλευρες .
Παντως πολυ ομορφο κοι !Η κατηγορια kohaku ειναι κλασικη και προσωπικα η αγαπημενη μου!
|
||||
|
||||
![]()
Μαθαίνω σιγα σιγα παιδια άλλωστε ο τίτλος τα λεει ολα για το πως βρέθηκα με λίμνη το κακό-καλό είναι οτι αρχίζει να μου γίνετε πάθος.
|
||||
|
||||
![]()
Να σου κανω και μια προβλεψη .Το ogon σου συντομα θα ειναι το πιο μεγαλο ψαρι στη λιμνη σου .Ειχα διαβασει οτι εχουν την ταση να μεγαλωνουν γρηγορα αλλα το ειδα και στη δικη μου λιμνη αυτο .Επισης το ειδα και στη λιμνη του Γιαννου (απλη αναφορα κανω μην το σβησετε :P) ,του Βασιλη (αν και ηταν το πρωτο που ειχε αποκτησει )οπως και σε αλλες λιμνες που επισκεφθηκα.
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ομορη η λιμνη!! και η ιστορια της φυσικα !
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννη πολυ ομορφη η λιμνη σου! πως πανε τα νουφαρα?
700 λιτρα malawi http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49108 700 λιτρα με φροντοζες blue zair moba http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57957 η λίμνη μου! http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49324 |
|
||||
|
||||
![]()
Για την ώρα χιλιο φαγωμένα οι φράκτες ειναι μολις δυο μέρες στην θέση τους το μέλλον θα δείξει
|
||||
|
||||
![]()
Σε λιγάκι Γιάννη, θα χορτάσεις το θέμα λίμνης και το πάθος θα μετακινηθεί στα ίδια τα ψάρια, ψάχοντας για καλύτερα. Θα το δεις. Ήδη με τον Άντρο, συζητούμε διάφορα γι΄αυτό το θέμα και δε μας βλέπω να προσθέτουμε νέα μέλη σύντομα στα συστήματα μας. Όπως έχουμε προαναφέρει άλλωστε, τα κοι είναι ψάρια για 2 ζωές!
|
||||
|
||||
![]()
Η πρώτη ανθισμένη ίριδα για φέτος
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
πανεμορφηηηηη!!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφη όντως!
|
||||
|
||||
![]()
φοβερα!
700 λιτρα malawi http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49108 700 λιτρα με φροντοζες blue zair moba http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57957 η λίμνη μου! http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49324 |
|
|||
|
|||
![]()
Κουκλαρες Γιαννη!!!!!!
Δειχνουν να εχουν ορεξη. Τι θερμοκρασιες επικρατουν στην περιοχη??
|
||||
|
||||
![]()
Σχετικα χαμηλές Ανδρο 14-16 το βραδυ και 18-21 την ημερα
|
||||
|
||||
![]()
Μη νομίσεις Γιάννη ότι εδώ στην Κύπρο έχουμε μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας αυτό το διάστημα...Κρύο είναι ακόμα και η λίμνη δεν λέει να ανέβει τους 20 βαθμούς!
|
||||
|
||||
![]()
Άλλη μια Ίριδα άνθισε
![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]()
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Ωρε θα μας τρελανεις? Και μποστανας και φωτογραφος και οχι φωτοχαλιας ... Ουτε καλοριφερ !!!!
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ούτε κι εγώ Λουσάκι....υπομονή!
Όντως, αυτό έχει ενδιαφέρον.
|
||||
|
||||
![]()
ελα ρε συ
![]() θες να πεις lousy οτι εχεις την κιτρινη; ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ναι έχω την κίτρινη ... λογικά την έχεις κι εσύ .... αμάν όχι! δεν σου την είχα στείλει ... θα επανορθώσω!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ακομα μια φωτο και αν προσέξετε θα δείτε το πρόβλημα που παλεύω με την άλγη που που επιπλέει και εμφανίζετε κατα τις 10 το πρωί και χάνετε το βράδυ (την λιμνη μου την κτυπα ο ηλιος ολη μέρα) πηρα τεντα να της βαλω αλλα εδω βρεχει συχνα και αν βρεξει ξερω που θα την βρω κατι πρεπει να κανω
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η λίμνη μου. | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 21-11-13 16:55 |
Λίμνη | stavros55 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-01-10 19:35 |
Ερωτήσεις για λίμνη. | brace | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 16-08-08 03:08 |
Φυτά στη λίμνη! | lucy | Φυτά για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 10-08-07 07:42 |