|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σας παίδες,
έχοντας ψιλοδιαβάσει έχω καταλήξει να βάλω άμμο χαλαζιακή στο 90άλιτρο κοινωνικό χαμηλών απαιτήσεων που ετοιμάζω και αυτό για να μπορώ να βάλω οποιοδήποτε ψάρι θέλει άμμο και κάνει για τα λίτρα μου(καλά δεν το σκέφτομαι;; ) ... Διάβασα ότι η καλύτερη κοκκομετρία είναι 0,2-0,3mm,σωστά; Όμως υπάρχει πουθενά τέτοια κοκκομετρία σε μαγαζί με ενυδρειακά ή με οικοδομικά; Επίσης άμμος στρογγυλεμένη υπάρχει; Μήπως να πάω σε χαλίκι 1-2mm;;; ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν πας για χαμηλών απαιτήσεων φυτεμένο,μπορείς να βάλεις και πιο χοντρή άμμο από 0,3mm ώστε να "αναπνέει" καλύτερα ο βυθός και να μην έχεις τόσο εύκολα αναερόβιες περιοχές.Θα είναι καλύτερο για τα φυτά σου.Τί ψαράκια σκέφτεσαι να βάλεις?
|
||||
|
||||
![]()
Το σκέφτομαι ακόμα αλλά θα πάω κάτι σε neon(ή κάποιο άλλο κοπαδάκι), corydoras και ramirezi ή colisa lalia(ή κάτι άλλο...)
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν βάλεις κάποιο είδος corydoras,πρέπει το χαλίκι που θα βρεις να μην είναι αιχμηρό.Για εμένα,από αυτά που λες,το καλύτερο είναι να βάλεις ένα στρογγυλεμένο χαλαζιακό χαλικάκι κοκκομετρίας 1-2mm που μπορείς να βρεις και σε πολύ καλές τιμές.
|
||||
|
||||
![]()
Που θα βρω σε καλή τιμή; στρογγυλεμένο το μόνο που έχω βρει είναι της Dennerle...
Υπάρχει κάποιο ψάρι που να θέλει αποκλειστικά άμμο; |
|
||||
|
||||
![]()
Θεσσαλονίκη είσαι ή Αθήνα?
|
||||
|
||||
![]()
Αθήνα
|
|
||||
|
||||
![]()
Για κορυ μη παρεις πανω απο 1mm.
Γιατι εκτος οτι ψαχνουν μεσα του για τροφη κλπ, την καταπινουν και την βγαζουν απο τα βραγχεια (πολυ ωραιο σαν θεαμα) κρατωντας μονο την τροφη. Για αμμο σου ειπα και σε αλλο παρομοιο θεμα που ανοιξες, αν δεν σου κανει του Ερμη, εχουν animal station (dekoline πουδρα), ζωοφιλια (αμμο πουδρα aquatica αλλα και αμμοχαλικο 0.8-1mm) και waterinn. Και ρωτα και αλλου.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Άμμος θαλάσσης | GIAN_NIKOLA | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 24-01-10 13:01 |
Άμμος | nsi | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 25-11-08 00:07 |
Άμμος ή χαλίκι ? | iakovost | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 22-10-06 13:41 |